click banner for more info

Friday, March 4, 2011

Profit nuffnang and churp2 naik 2 kali ganda!yahooo!!!

Sangat teruja pagi tadi bila tengok profit naik mendadak 2 kali ganda, huhu..syok giler..rupanya 1 buffered earnings dah jadi metered earnings, tapi buffered earnings niesz bertambah lagi 1! kiranye masih ada 4 buffered earnings yang sedang berjoget-joget..yebba!yebba! ehe..Churp2 niesz pun dah menunjukkan perkembangan yang pesat lepas bagi makan cacing + susu fernleaf..thanx en.nuffnang..
Pada sapa yang masih belum pernah dapat buffered earnings boleh try tips ni tips nak dapatkan buffered earnings dari en.nuffnang and tutorial untuk ads nuffnang

Untuk churp2 pula boleh ikut tutorial ni tutorial iklan churp2

Ada yang tanya niesz : 

Kenapa status nuffnang bukan glitterati 
- mugkin sebab korang ada pamerkan iklan dari syarikat lain (yang hearbeat tu niesz tak sure, ada yang kata tak mengganggu nuffnang..kalau yang macam ni ok kot)

Buffered earnings ni untuk orang yang ada 500+ follower je kot
- niesz rasa untuk dapatkan buffered earnings ni memang tak ada kaitan langsung dengan follower, sebab ada jugak yang baru ada 100+ follower but dah pernah dapat buffered earnings..

Unique visitors beratus-ratus tapi still tak dapat buffered earnings
- niesz pernah mengadu pasal ni dekat en.nuffnang, ni jawapan en.nuffnang "there is no direct correlation between the number of blog visitors you get and your chances of getting selected for ad campaigns."

Niesz dulu pun pernah rasa geram dengan en.nuffanang, dah setahun lebih berblogging tapi still tak pernah langsung dapat buffered earnings, sampai lah rasa macam dah putus asa, then niesz try hantar ticket dekat en.nuffnang, lepas niesz ikut tips yang en.nuffnang bagi, alhamdulillah..tak lama lepas tu niesz dapat buffered earnings, 4 lagi! so, korang kena banyak2 bersabar..insyaALLAH, ada rezeki korang nanti..

Mesti ada yang kata..

"niesz ni macam riak je.."
"baru dapat sikit dah nak kepoh.."
"orang lain dapat, tapi tak ada lah nak kecoh-kecoh"
Errr..ada ke yang rasa macam tu, ok lah, meh niesz beritahu, kalau korang nak tahu, cara macam ni adalah salah satu cara untuk tarik en.nuffnang tu datang ke blog korang, en.nuffnang memang sentiasa akan mencari blogger2 yang selalu promote ads en.nuffnang. So,kalau ada sapa2 yang duk bercerita pasal buffered earnings ke, churp2 ke, tu tanda terima kasih dorang pada en.nuffnang and untuk tarik en.nuffnang datang ke blog dorang..yang penting korang kena pandai promote ads nuffnang. Tampal 3 iklan dorang tu pun dah kira cukup syarat dah tu..try la ikut tips yang niesz bagi, insyaALLAH..

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

34 comments:

Lya Colours said...

saya tak dapat pon. xpe2 jgn nangis. tsk tsk tsk

Blogger Girl said...

kalau mangga add tu, nuffnang bagi tak... cz dulu ada da (BE) tp ilang, lupa daftar yg mana, tu nak tahu ni

ZWAN SABRI said...

Jelesnye..
Zwan x penah dapat BE..
huhu



MySuaraBlog: Atasi NYANYUK Dengan Perkahwinan

lionteen said...

bnci r kite xdpt. erning nuff lg la, lgsg x gerak. mnympah giler. erghhh..gerammmm...

heartbt tu x ganggu gltri. kite oun ade wat

liyana said...

dah lama x dpt BE. hoho

~ yus ~ said...

kena selalu ada cerita pasal nuff ke?

Akak dah lama tak dpt BE ni..huhu

Amirrah Zawani said...

blog sepi tanpa BE dah 2 minggu kot.. tp tadi cek nuff terus happy melekat 1 BE.. :D

YanaMIB said...

dh lama x dpt BE baru..wuu riso riso..tkt BE skrg jd ME pehtu dh xde earning br dh...sob sob..wahai cik iklan², xsudi ke tmpg iklan uols kt blog aiii..ngee~

Hanis MY said...

wow thanks niesz...u r my guru! i likeee

Novelgurl said...

salam..huhu sy mls nk amik tau..ngee~

Fairus Bin Mamat said...

NAPE LA NUFFNANG TAK LEKAT KAT BLOG SAYA NI..

sissyira said...

salam

dah lama tak merasa ni..huhu..

nabilah_2908 said...

hmm....akk jarang sngt2 cite pasal En Nuff ni...boleh kira dgn jari kot...

sbb tu ke..BE akk dah xde...? tingga ME je..huhu.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
FREE VS BUSY

iniialahaku said...

eh ni rezki sesama ni...hrta spencarian org pggil..ptut share ni ha...hehe...50 : 50 OK

lalink7 said...

tahniah2..betambah kaye layee la Lya pasniee...hehehehe

kiwi said...

kiwi pn x pernh dpt..btw tahniah..hihi

bardboo said...

heartbeat xkan efek glitterati..sy dh pasang hmpir sbln.. =)

jom la daftar k..kat blog sy ada cara nak dftar..


Jom Lawat: Blog Bardboo
Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

Azza Firza said...

jeles, ekekeke

♕ Mr.IX ♂ said...

sebenarnya tak faham kenapa buffered earning jd metered earning lak? so, mana lebih baik?

d_tieah said...

Yeke?
Padanlah be aku satu je, tak naik2 pun..
Nantilah aku promote kaw2 nuffnang ni..
Haish! Geram..



Entry Terbaru : Blog Lucah Semakin Digemari

Dee said...

lately, nuffnang sgt kedek..hahaha..sib baik dh merasa 3 kali cashout..

Ina said...

hu..hu..bestnye niesz..congrats dear..

Fadzli Amir said...

ade BE ke tak de janji aku suka berblog...itu je...hehhehe

noraim said...

tahniah kak. rezeki akak lah tuh. huhu.

Arol Mubin said...

Wah! Seronoknya ada 4 BE. Arol ada 1 BE jek. Macam best pulak ChurpChurp nie. Teringin jugak nak join! :)

Dah join HeartBeat belum? Kalau belum, KLIK SINI! Rugi tak join. Jangan risau! HB takkan menjejaskan Nuffnang langsung! ;)

ieda said...

adakalanya akak dah majuk ngan mr nuff .. tapi x cek layie ..
nak citer pasal nuff nie x pandai .. jadi baik x yah uhuhuh

JIJI YU said...

dasat ko..ehhe

jeBateja said...

terernya ilmu ko....ko mmg hebat laaa...TABIK.....Thankz for INFO

puteri ain said...

cepatnya ! best la..jeles la..:(
haha..btw congrats !;)

hasrul hassan said...

Salam .. wahhh ..semakin ramai blogger makin masyukkk ehh.. Saya gak cam dulu ... tak pernah2 cash out ... be ke me ke ... churp2 ke ... semua bawah rm50 ... walaupun dah lebih 3 tahun berblog.

:) Tapi saya suka je Nuffnang.

d_LA said...

dah lama x dpt...rasanya nak cashout dulu la walaupun x byk, xleh tgu dah..hehe

puanbee said...

dah lama tk dapat BE nih :)

nohoho =) said...

nice info

HAFIZAL said...

wah hebat tuh...tahniah

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget