click banner for more info

Thursday, March 3, 2011

benda bukan-bukan yang selalu aku fikir..

Niesz pun tak tahu kenapa niesz suka fikir benda yang bukan2 macam ni..kadang2 tu rasa tak logik pun ada..Korang rasa-rasa korang ada terfikir tak macam yang niesz fikir..nak buang perasaaan tu jauh-jauh memang susah..Korang ada tips untuk buang perasaan macam ni?..Err...benda yang bukan2 yang macam mana yer..


Kalau pergi hotel, niesz tak suka hotel tu ada tab mandi 
- sebab selalu terbayang-bayang ada orang bunuh diri dalam tab mandi tu..(pengaruh     tv!..haha)

 Kalau tidur malam tak suka tutup lampu 
- sebab takut bila bukak-bukak mata je ada benda alah tu depan mata..

 Kalau nak berjalan jauh(jalan kaki) mesti bawak 2 kasut 
- sebab takut kasut tu putus tengah jalan..

 Kalau makan dekat restoren (bukan kfc) tak suka makan sos yang ada atas meja 
- sebab rasa sos dalam tu mesti dah busuk atau expired..

 Kalau baru keluarkan duit dari ATM mesti pandang orang keliling
- sebab selalu fikir nanti duit tu kena rompak..(even RM50 je..hahahaha)

 Kalau tempah baju mesti lebih kan 2-3 inci 
- sebab takut tukang jahit tu jahit senteng baju tu nanti..(bila baju terbesar, dah tak nak pakai..rugi!)

 Kalau dalam kereta mesti pegang kerusi depan kuat-kuat 
- sebab takut tercampak ke luar time kereta tu tengah belok (kes fobia)..

 Kalau naik tangga mesti tengok anak tangga tu satu-satu
- sebab selalu fikir akan tersadung, kepala terhantuk kat bucu tangga tu..

 Kalau solat tengah malam mesti terganggu 
- sebab selalu terfikir ada tangan keluar dari bawah katil (sebab tu tak suka solat isyak lewat2)

 ?????

Yang ke10 tu korang pulak isi..hehe..mana tahu korang pun pernah ada rasa macam yang niesz rasa..gambar "no porn" tu saja je niesz nak bagi gempak..haha..
p/s : Pagi ni 2 kali kena hon, aduh!letih bawak kereta area kl ni..semput rasa..haha..

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

43 comments:

Boneka Tak Sakit said...

xde la bukan2 sgt.. even rasa kagum pulak berfikir sesuatu dgn segala espect kemungkinan

Boneka Tak Sakit said...

xde la bukan2 sgt.. even rasa kagum pulak berfikir sesuatu dgn segala espect kemungkinan

apezs shah said...

cuba fikir lak.. kalau kawen nanti xnak ada org ngendab boleh x niesz haha..*lawak je..:p

Adii NakHeran said...

best2 ^^,,

adi pula, kalau keluar rumah 6 pagi,, mesti rasa ada orang duduk kat seat blakang keta,, grhhh,,, macam mana nak ilang kan eh??

Lya Colours said...

masuk kerete, cepat2 lock. sebab dulu pernah masa kuar dari bank draw duit, ada sorg laki dtg kat kereta, mintak duit, dia kata takde duit nak balik. saya ckp xde2, terus masuk kete lock
tapi bila fikir kesian plak. ntah2 dia betol2 susah. =(

YanaMIB said...

ada yg same cam sis, ada yg mcm over lak fobia niesz tu esp yg 1st tu..haha..niesz ni senang risau ni..jgn fikir sgt..nnt senang kena drh tinggi..hehe =)

bujal X said...

hoh~hidup penuh dengan trauma~he~~

lionteen said...

bab2 jatuh tangge ni, jgn men2 yek. sensitip okey. baru je jth hari tu. lebam pungkoq. kahkah..

xley bla terbyg tgn kuar dr katil. jgn solat lewat2. klau solat lewat, bukan takat tgn yang kuar,die2 sekali kuar dgn kaum kerabat die.

enjit2 semut, sape sakit naik atas, enjit2 semut, sape skt naik atas. kahkah

CGG said...

SAMA LA KITA:) HUHU

♥Ana el Zahra♥ said...

ngahaha...ana pn x leh tdo dlm gelap..kalau tdo dlm gelap mst dok bajet2 ada pocong tdo kat sbelah. ni kes pengaruh citer antu la neh

Sunah Mohammad said...

ni kes fobia ni..hahaha~ kalo saya, lain sikit kot..fikir bukan2 dari segi perkara negatif yang akan berlaku kalau saya buat itu dan ini..

contohnye, nak langkah longkang besar ni..dalam fikiran, kalau aku jatuh dengan tragis ke dalam longkang ni ape jadik ek? siap bayangkan lagi tu... terus tak jadi langkah...hahaha!

MAPPIAU said...

hohoho kuat sungguh imaginasi ko dik.
tapi kan akak pun kadang2 ade jugak terpikir macam tuh tau. biaselah mainan perasaan tuh hihi

noraim said...

yg kelima tuh sy selalu cmtuh jgk. takut kalo² ada org nk rompak. hihi.

nelly said...

banyak nya tak suka .

nabilah_2908 said...

Niesz terlalu risau kot...

cuba bawa bertenang...mcm naik kereta...naik tangga....

sure jiwa tu rasa aman... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
FOLLOWERS APA KATA HATI

puteri ain said...

haha..banyak betul fikir ni..tapi kan ..kadang2 saya pun fikir macam tu jugak..sebaik ada yang sama ingat kan saya pelik ..hehe..

adat la drive area KL mmg mcm tu..cool je..buat tak reti je..yang penting kita follow rules..:)

aLieF si Muncung ManiS said...

ahahhaa..niesz,,yang solat tu sama dgn alief..alief masa kecik2 dulu2,,tak suka solat malam2..sbb takut ada tgn bawah katill..

Hanis MY said...

ya ampunnnn cmel ok! tak pernah terfikir pulak la kasut akan putus bagus betul! eh mesti tau RM50 tu byk bukan sikit...mmg kena hati2 kat atm huhu...
bila tgk citer antu baru la terbayang bukan2 kalau tk tgk ok je..

Novelgurl said...

salam..sy sme ngn akk y no. 2 tu..hehe..mmg takut ngee~

Norhafiza said...

hahahaha...ada betul dan releven gak tu..mcm kakNo kat dalam bilik mandi lam hotel mst pandang sekeliling...TAKUT ADA CCTV kantoi kang naye huhuhuhu...

lalink7 said...

kalau tengok cermin mesti ingat ada muka orang kat blkag..macam hantu..huwaaaaaaaaa...

xsuke..xsuke..xsuke..

pngaruh cite korea..

miN akiM said...

haha.. klaka la pn ada la nieaz.. xpe2 kt prepare for the worst.. org kata sediakan payung sblm ujan.. hee.. v^^,

Finaz Jaafar said...

whoaaa..sme la..slalu pk bnda bukan2,,huhu..bkn pe..precautions laaa~ =)

Amy Syaquena said...

perghhh!! banyaknya tak suka..dah macam trauma pulak...

p/s: jemput join contest sinar raudah

http://sinarraudah.blogspot.com/2011/03/contest-resepi-pilihan-sinar-raudah.html

d_tieah said...

Semua saje jek kecuali yang bw kasut lebih tu.. Dan baju mesti lebih 2-3 inci..
Aik? Nak gelak je aku baca..
Aku pulak, kalo bawa motor memang tak suka ade sape2 ikut aku dekat2 dari belakang..
Macam aku fikir owh..
Terus aku laju atau perlahan supaya dia potong..

Entry Terbaru : Disebalik Tabir Blog

M.N.SYUKRI said...

kalau kene hon..kite hon die balik..sebab kite pun ade hon..hehe

Ujang9897 said...

hahahah...apa perangai la dia ni..,

tips nak ilangkan..kentut byk kali..=)

zati embong said...

jat kalau outstation sorg2, kalau mood ok masuk bilik ok la malam jat,tp kalau mood debar2 masuk bilik, x tutup lampu la tidur.2pun takut kut2 hantu maen tutup2 lampu.haha

sissyira said...

salam

tkut gak maye lewat mlm,takut ada benda bawah katill..hahaha

jeBateja said...

bawak keta waktu malam tak suka pandang cermian pandang belakang....takut ada benda lain menumpang...ahakz

white rose said...

hahahaha...
adoihai...
banyak sngt yg kau pikirkan ni dik...

teruskan je kehidupan, xyah pikir2kan sngt...

farid fizi said...

hehee..ni laa tips2 yg berguna..thnx..mmg bgus pun..!!

HEROICzero said...

HAHA! ni nama nya, penakut! =)

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

janganla fikir bukan2 sgt tp fikirla apa nak tulis dlm enteri sok ye heheheheheh...( gurau je)

yatie's EPISODE said...

bahaha. tawu xpee. yati selalu jgk macam ni. hihi

mie said...

pemandu malaysia memang suka guna hon..
ehehheee

hysman said...

kalau dok dlm toilet paling tak suka pandang cermin toilet..risau kat belakang ade hantu berambut panjang berjubah putih..hehehe..

kat indon lg la biasa penggunaan hon..baek moto,kereta mahupun bas...
hehe

Fairus Bin Mamat said...

ERM.. MACAM-MACAMLAH NIESZ NI.. :)

hardy boy said...

xpe, setiap orang ade perkara yang digemari & xsuke..hehehe..
Kawan Hardy Boy pun ade beberapa yang dia tak suke dlm list tue..

Jangan xsuke makan sudah la..hehehe

Fadzli Amir said...

hahaha..lawak tul..tak prnah terfikir lak sampai macam tu...bukan apa, kalua macam tu rasa terbatas lak semua pergerakan..yang last sekali mesti terpengaruh ngan HKLBR...hehhhee...jangan beli katil yg bawah dia lopong.....

Arol Mubin said...

Yeah, kita sama! Arol pun selalu fikir perkara-perkara yang negatif macam tue. Specially, time nak buat sesuatu perkara. Mesti fikir, kalau buat nanti akan jadi cmnie. Kalau tak buat, cmnie pulak jadinya. Haha. ;D

*Setuju sangat-sangat yang no. 9 tue! Arol selalu solat Isyak pukul 2 3 pagi (lepas offline). Dulu, memang takut macam-macam fikir pasal 'hantu'. Sekarang dah okay. :)

fyra said...

enjit enjit semut
sape sakit naik atas
enjit enjit semut
sape sakit naik atas ;DD

Hanieqha said...

same la kite.. sangat paranoid

:)

What To Wear : Hijab Muslim Style"

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget