click banner for more info

Thursday, February 17, 2011

tips nak dapatkan buffered earning dari en.nuffnang! sgt berguna!

Janji mesti di tunai kan rite? macam yang niesz dah janji semalam, pagi ni niesz nak share dengan korang tips yang en.nuffnang bagi dekat niesz..sebelum tu, pagi tadi niesz check niesz punye nuffnang, niesz dapat 1 lagi buffered earnings , alhamdulillah..niesz bersyukur sangat2..thanx so much lah en.nuffnang..sayang kamu!


Ni email yang niesz terima dari en.nuffnang lepas niesz hantar ticket kat en.nuffnang..panjang giler kan..hehe..baca jgn x baca...



Hi Khairunnisa,


Thank you for your email. Actually, you're referring to CPM campaigns, not Buffered Earnings. Buffered Earnings, Metered Earnings, etc are merely terms for CPM campaigns.


As mentioned previously, in order for you to get a column for "Buffered Earning" in your "Earnings", you will first need to be selected by the advertisers to do mCPM campaigns for them. mCPM (Metered Cost Per Impression) campaigns are where advertisers choose which blogs they want to advertise based on several factors such as the demographics of your blog readers, the desirability of ad units, membership exclusivity and the availability of ad units. These ads pay according to the unique impressions the advertiser purchase from your blog that will be able to see the ad. It doesn't require any of your users to click on it in order for you to get paid.


Now, there are several factors that would determine your chances of being selected for CPM campaigns. As advertisers always have a target audience for their campaigns to address to, they will choose blogs with suitable blog readers as their target audience. Should your blog readers fall into that category, rest assure that you’re very likely to be picked by them. Many bloggers who do not fill in their blog surveys properly may find themselves not receiving ad campaigns from advertisers frequently. This is due to the fact that the survey actually helps advertisers know the bloggers’ blogs better. Blogs registered without completed surveys are often ignored by advertisers as they do not know if your blog’s reach is suitable for their campaign or not. As such, we highly recommend for you to ensure that all your blogs’ surveys are filled and updated from time to time.


Desirability of ad placement is crucial in the advertising industry. Advertisers spend a lot of money to design an ad and buy ad space. They want to get their message across to their target audience as effectively as they could. This being said, they will always buy ad spaces which are optimized and desirably placed. Just ensure that your ad units are at their intended place and this factor would be satisfied in the eyes of the advertisers. A Skyscraperad unit is supposed to be the first element of the sidebar and not anywhere else. The same goes for Leaderboard as the first visible element upon visitor’s entry to the site and Large Rectangle right after your first blog post. Should your blog’s ad units not be located at these placements, it would severely affect advertisers’ decision to advertise on your blog as there are plenty of other blogs under our network with perfect placement of the ad unit.


In addition, availability of ad units plays an important role for bloggers to be chosen for campaigns as well. All our advertisers split their budget evenly across all our 3 ad units, Leaderboard, Skyscraper and Large Rectangle whenever they advertise with us. That being said, the budget would be limited and might not be able to cover that many blogs for a particular ad unit. If your blog have all 3 ad units in it, your chances of being selected for campaigns would be fully maximized.


Membership exclusivity plays a part in advertisement campaigns as our advertisers tend to advertise more on Glitterati blogs as it is part of our reward program to our most loyal bloggers in the region. Ordinary members will still be selected for campaigns but in a lower number compared to Glitterati’s.


We'll do our best to sell the ad units of our bloggers as long as they're optimized and within our protocols. If the ad units are not optimized or they're not in the best interest for the advertisers, we cannot defile the practice of our company's policies and have our advertisers advertise on blogs which do not yield the best results for their campaigns. I hope that you will understand that it is important for advertisers to achieve satisfactory results for their campaigns in order for them to advertise more on blogs.

Hope this helps!


Cheers,
Thara Sofian
Blogger Relations

Nuffnang Sdn Bhd



amacam...panjang giler kan..xpe2..meh niesz ringkas kan tips tu yer..

 Kebanyakkan blogger ambil remeh pasal bio servey ni..kalau korang nak tahu, en.nuffnang akan tengok sama ada korang layak atau tak terima campaign tu based on korang punya bio survey. Kalau bio survey korang tak complete, en.nuffnang memang susah nak bagi cmpaign tu sebab dorang tak confident dengan blog korang..So, untuk tambat hati en.nuffnang, sila la update bio survey tu dari masa ke semasa yer..ni sangat penting..



 Make sure dalam blog korang ade 3 ads ni, click dekat ads tu n korang akan nampak 3 code ads..skyscraper letak pada first tempat kat sidebar korang , leaderboard letak pada tempat yang mula2 visitor akan nampak contoh pada header korang, and large rectangle letak selepas blog post korang yang pertama..kira entry terbaru la..ingat, kena ada 3 ads ni tau..sebab blogger yang ade 3 ads ni akan ada chance yang tinggi untuk dapat campaign dari en.nuffnang..


 Korang kena make sure yang membership status korang adalah glitterati, n kebarangkalian untuk glitterati dapat campaign adalah lebih tinggi berbanding ordinary members..


 Kalau ada apa2 masalah boleh terus tanya pada en.nuffnang..click dekat contact us tu..sebab dorang ni sangat sporting, n feedback memang cepat..sebab tu niesz suka main ticket2 dengan en.nuffnang..hehe..bukan tu je, bila kita bertanya, ni akan menyakinkan en.nuffnang yang kita memang betul2 berminat dengan nuffnang ni..


En.nuffnang ada beritahu niesz, untuk kita dapat earnings tu bukan depends on kita punya UV, tapi based on cara kita pamerkan and promote ads nuffnang tu..kira dorang nak tengok kesungguhan kita la mcmane kita support dorang..nk tunjukkan semua tu senang je, just ikut tips ni, insyaALLAH..slamat mencuba ya!
p/s : lama giler buat entry nie..mahu makan dulu..jom!ehe..

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

65 comments:

Aya^Yaya said...

kamoo,cmne nk letak yg large rectangle tu?da byk kali da cube..xboley..huk3

Adii NakHeran said...

nice info and tips ^^

Lya Colours said...

saya punya x gliterati pon. mcm mana tuh

zati embong said...

niesz,hihi.jat baru nk berjinak2 dgn nuffang,tp sgtlah xreti.duk merenung n tertenung jer.

yatie's EPISODE said...

niesz, terima kasih burger mekdi! info sgt bergune! ^^

sahromnasrudin said...

tips yg bagus nie

Anisa Hang Tuah said...

woww
good to know tht..
sebelum ni,nis tak pernah amik tau hal22 ni
hehehehe

Sunah Mohammad said...

o.......heheheh...bagus2~

Amy Syaquena said...

Nice info dear...

~ yus ~ said...

ooo, akak sekali je hantar ticket ke nuffnang, tu pun sbb betulkan nama dan address..huhu

Ezal R said...

nice tips!!

cik selamah kundang said...

tq for sharing

nazirulhazwan~ said...

derm, den punyer BE da jadi metered. argghhhh!!

sAyOobAeQ said...

tenz niez!

bagus jgk berbloging ni, at same time we earn money haha!

:)

Novelgurl said...

Assalamualaikum

wah..tq kak ..hehe

mr.syazwan said...

info2 awk ini semua wan da buat lama da

tpi x dpt2 pun..

huhu

maybe dia nak follower lebih dr 500 org kot

Hanis MY said...

thanks niesz for sharing...i likeee... eh akak pun lum makan.. jum makan!

noraim said...

wahh, cmtuh ye. tp sy sgt² malas nak bukak nuff punya website. hihi.

noorafzan said...

wah..semangat2 dapat BE yea..

oktant said...

Terima kasih atas penerangan ini. Sangat membantu. :D

saya_arief said...

profile survey itu sangat penting.
:D

ieda said...

akak dah maleh nak karee pasal nuff nie .. menci sbb dah buat mcm2 perubahan but still the same ..
ermm last2 akak malas nak fikir .. kalau ada , adalah senang citer ..
lagipunn kita berBLOG utk berkawan kan dan suke2 .. so malas nak komit ngan apa2

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

dulu pernah pasang nuffnang...

pastu tak pasang dah hehehhe

(^^,)❤

lalink7 said...

wahhh niesz..sangat hebat skrang niee..tahniah dpt be lg..hehehhe..ntah bile sis nak dpt lg..hehehe

Dee said...

good info sis..

Emmet said...

unique visitor aku beratus-ratus tiap hari tapi earning still rm 1.50

y-A-n-A said...

oOo.. terima kasih utk tips2 tu.. :DD

hysman said...

mekaceh cik niesz..
sgt berguna...
patotlah en.nuff saye tak naik2..
grrr..huhu

white rose said...

hahaha...
akak tak penah amik tau hal2 nuff nih...

ntah laa, akak tak berminat...

Azza Firza said...

tq sharing ~

hazman aka species1980 said...

bulan nie tak menjelma pun B.E huhuhu....

ARJUNA.Inc said...

waa..gud info..hehe..skang ni pn da mkin nek je.. =P..hehe

ADfeez said...

aD takleh nk letak yg dlm post tu... kalo letak.. nnti effect kt header.. jadi center.. huhuhu~

Firdaus Kasim said...

tahniah kak!

Cikgu Den said...

nice info.tq for sharing

return visit
Ikan rm400 sekilo

biella93 said...

haishhh money moneyyyy

Haz said...

thanks for the info..
nice.

cengkerangcipot said...

tips yg sgt bergune.. :)
terime kaseh ye tuan rumah.. :)

♥Ana el Zahra♥ said...

thanks for the great info.
izinkan sy tag anda d entry contest mata bulat
thanks again

tengku asmadi said...

so nice info ..utk org macam saya thanks ya ~

YanaMIB said...

emel yg sama dak encem dpt..sis ada letak gak dlm entry psl BE b4 ni..hehe~

klu kita send tiket kt nuff mmg lg senang dorg nk BE sbnrnya..tu la tips dia..haha~ neway congratz niesz! keep on blogging~ ^_^

zmanja said...

gud info...thanks

d_LA said...

dla pnh dgr gak ni..aritu dpt lps update survey..tp skang dh lame x dpt..saye rase sgt sedih ni..huhu

Fadzli Amir said...

ooo cenggitu...mekasih-mekasih...hehhee

Amy Syaquena said...

Kak amy datang skodeng adik akak ahri nie tapi adik akak x update lagi la...nanti datang lagi la..

syoknya said...

@Lya Colours

Buang iklan lain..baru dapat gelirati..

Yang penting jahanamkan adertlets..sbb mereka ini tak akan bayar korang punya..byk dah tertipu termasuk aku.

www.syoknya-download.blogspot.com

Hanim Mahali said...

kena selalu updated blogger bio...? huhuhu... kena tambah kerajinan la lepas ni...

mie said...

wow!!
tips yang menarik..
heheeee

Can You Brain This? said...

Thanks ya sudi bagi info yang berguna.

@Lya Colors,
Mungkin kamu ada pamerkan iklan dari syarikat lain kot? cuba try buang semua, dan update survey kamu. nanti dapat lah Glitterati tu biasa nya. :)

Ibnu K said...

Thanks princess,

hehehe yang paling kelakar, saya sblm ni tak tau nak letak ads regtangle tu macam mana.. Hehehe rupa-rupanya.. kena letak je bawah posting baru selepas kita menaip ya.. Hehehe.. baru la kuar ruangan nuffnang tu.. ish ish.. TERIMA KASIH.. Awak dah dapat pahala sebb jadi guru pada ramai orang..

HonEyBuNNy said...

mekasih nis bagi info neh..nak bagi kanda ila baca la..heheh

http://aniesandyou.blogspot.com said...

boleh anies folo tips ni tanpa was2?

Fairus Bin Mamat said...

SAYA DULU MACAM NI JUGA.. ADA BACA TIPS MACAM NI.. MASA TU BELUM PERNAH DAPAT BE.. PAS PRAKTIKAN, SAMPAI SEKARANG BE STILL ADA SAJE.. THANK FOR THE TIPS FROM ALL BLOGGERS..

d_tieah said...

Wah, pandai dah buat tutorial sekarang ek niesz..
Hahahaha..
Hebat! Aku rasa be aku baru 1 je kot..
Tak cek lagi arini..

Entry Terbaru : Topup RM10 Boleh Tahan Sebulan

Nur Farah Hani said...

ouh gitu ker.. hehehe...

tak berapa paham.. tapi dapat tangkap sikit sikit...
fara nyer nuffnang memang tak pernah naik.. tehee.. mungkin sebab fara tak care sangat kowt.. kecewa ngna encik nuff... heee.. nanti nak cuba buat apa yng niez cakap tuh... XD

puteri ain said...

nice info ! thanks for sharing ya..:)
btw tahniah..:)

Miss Yaty said...

tips menarik dan mudah phm...mesti dah dpt byk be ni kan...hihi...tahniah:)

Solihin Zubir said...

sy xpnah lg dpt BE sepanjang blogging.. heheh..

yad'z said...

sangattt bergunaaaa....
tapi pada yang ade nuff lah .. hehehe..

Firdaus Kasim said...

akak? whre r u?

qemaishak said...

nak gak merasa BE dari nuffnang ni ..
thanks for sharing.

c-tea said...

terima kasih..lepas ni ct nak cuba lah

oli-go said...

thanx niesz..oli baru join blog2 ney...hadus teramat la pening nak mambuatnye...

cik asam jeruk said...

ok nak berusaha ni.thanks anis! tapi blur la pulak.adeh

Ridzwan Mohamed said...

salam...nak tanye.ape contoh soalan yg selalu bg kat nuffnang tu?

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget