click banner for more info

Wednesday, February 2, 2011

RUSUHAN DI MESIR : perbualan bersama adik melalui facebook

Dengar je cerita pasal internet dah boleh guna dekat sana, terus niesz dengan family call adik niesz dekat sana guna smartvoip..memang murah gila guna smartvoip ni.adik niesz suruh guna account dia tuk call dia kat sana..then dapat la facebook dengan adik niesz even sekejap..ni antara perbualan niesz dengan adik niesz..

nadzirah mukhtar tu adik niesz..



banyak kali adik niesz ckp dia dah malas nak berharap, dah tak larat nak mengharap..niesz faham keadaan dia dekat sana sebab niesz n family memang selalu ikuti perkembangan dia dekat sana. Dorang rasa macam apa yang dorang harapkan tak akan berlaku..Kat sana kata lain, kat sini kata lain..ntah mana yang betul pun, tak tahu la..

p/s : mungkin ada yang cakap, tak perlu lah terlalu risau, tapi cuba bayangkan kalau apa yang kita harapkan tak berlaku..tu adik niesz, bayangkan perasaan mak dengan ayah niesz, terpaksa menunggu dan berharap..setiap hari kami menunggu dengan penuh harapan..niesz bukan suka-suka nak melenting, tapi cuba fikir kalau korang di tempat kami..mesti korang akan buat benda yang sama..

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

16 comments:

Ayuni said...

cedihnye, sye still x dpt contact kwn sye, fb pun....hrp2 dorg dpt balik, kte doa samer2

Anisa Hang Tuah said...

semoga segalanya dipermudahkan Allah..

zati embong said...

speechless baca status adik niesz..doa setiasa mengiringi mereka.

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Sedih..sabar ye niesz..ni pn sy sdg berchat dgn kawan di sana..tp kejap ada kejap putus..kesian sgt!

hanya mereka yg melaluinya saja yg tahu peritnya macam mana..yg lainnya hanya tahu tersenyum sinis memandang sepi..sangat kasihan!

Lya Colours said...

saya pon baru tadi dapat webcam dgn adik. dorang kat sana pon sama, penat menunggu. tak tau lah. kita ni hanya mampu doakan yang terbaik. tiket flight habis. paling cepat ada pon 9hb. lama nak tunggu tuh

mr_mrs mikko said...

kazen sya pun ada smpat koling2 tnya mcm mna..
dgr2 dorg bwa balik jg kan,
tp sikit sikit.

;| kta bdoa ja la moga mereka slamat.

ada gak org kg aku yg smae batch ngan kazen aku balik mlm ni. baru smpai msia.
tp dia awal lagi mmg dh arrange tiket dia.
and she safely arrived.

wanie m'nJ said...

sumpah sedih saya baca.nak nangis dah ni.baca entri baru saya psl pengalaman studen sna gak.

nub said...

mmbe ceq tadi pon da dapat on9..

fuhh lega dada nii ooo

zEri sAfEerA said...

bnyk bersabar ye. InsyaAllah sgalanya akan selamat :)

biella93 said...

betol tuh my sis ! stuju sgt2 . utk sape yg tak tahu sgt psl mesir . tak pyh suke2 nak buat andaian la! takat nak naik kan traffic . bek ta pyah weyy !!! ko takde ahli kluarge ko yg kt mesir . mmg la ko boleh nak hentam org yg salahkan kerajaan tuhh !! pk pakai otak la bukan pkai lutut . klau kerajaan btol2 nak amek tindakan , da lame dea amek tindakan . asl baru skg t'hegeh2 nak amek !!! pk la k ! aku benggan tahap rase nak menyumpah ko la blogger D !! buat entri ikot suke hati ko je ! tolong jgn nak libatkan isu POLITIK !!! kau tak paham bhse ke ?? suka hati la nak buat page psl selamatkan rakyat m'sia kt facebook tuh ! ade gnggu idop awak ke !! perghhhhhh . meluat aku bace blog ko D !!

sarra halim said...

Mari kita semua berdoa semoga semua selamat

bukan photographer said...

Alhamdulillah adik niesz masih selamat

sissyira said...

salam

banyakkan sabar yea ...

d_tieah said...

Takpelah niesz..
Sabarlah..
Memang sukar nak bw balik..
Dengan keadaan sekarang ni..
Kerajaan Malaysia tak sama macam US tu..
Takpelah, sekurang2nya adik niesz kat Malaysia Hall kan?
Kira dah selamatlah tu sebab dgr2 memang makanan semua ade..
Pesawat yang berlepas smlm ade bw bekalan makanan yg mencukupi.. Insya Allah, kalau ade rezeki dptlah balik ye..
Kerajaan nak bw semua 11,000 dalam sehari susahlah sebab MAS cuma ade 4 je pesawat ke eropah tu..
Plus 1 pesawat dgr2 500 org je dpt masuk..
1 penerbangan plak mkn masa 22 jam..
Sabar je k..

Zur@ZaRi said...

semoga sumer nyer selamat... me mmg tak mampu nak wat aper, tp me doakan ur sis selamat kat saner... moga Allah beri perlindungan pader mereka di saner...

redzwanie redzmann said...

sm0ge adik niesz slamat blk nnt..
insya Allah x de pape...
=)

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget