click banner for more info

Wednesday, February 2, 2011

RUSUHAN DI MESIR : Berita terkini berikutan taklimat adik di Malaysia Hall

Tadi adik niesz missed call handphone mak, mak terus call adik di kaherah..

Adik niesz beritahu taklimat malam td beritahu pelajar mesir akan di hantar ke Jeddah secara berperingkat-peringkat. Dari Jeddah pelajar yang hendak balik ke Malaysia kena uruskan sendiri dengan menggunakan duit sendiri.

Bagi mereka yang ingin tinggal di Jeddah sesampai sahaja di sana nanti, perbelanjaan akan di sponsor oleh kerajaan.

Masa taklimat tu, ada pelajar Malaysia tanya, "KENAPA KERAJAAN MALAYSIA LAMBAT BERTINDAK", jawapan dari pegawai : " Kerajaan Malaysia akan bertindak ketika smpai ke tahap zon merah (kritikal) "

Mak niesz ada cakap dekat adik niesz yang kapal akan smpai 5hb nanti, mengikut BERITA BERNAMA hari ini, pelajar-pelajar kat sana semua still tak tahu tentang berita tu, boleh bayangkan mcmana harapan pelajar2 tu kat sana. Hanya mengharapkan family and kawan-kawan yang menghubungi mereka untuk beritahu mereka keadaan yang sebenarnya.

Sekarang ni semua pelajar di Malaysia Hall tengah tunggu taklimat besar-besaran untuk tindakan selanjutnya..


Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

18 comments:

RuBiE ZaiNuDdin said...

hopefully semuanya selamat..amin..

d_LA said...

eiiii..geram jer rs bile kene tgu smpai tahap zon kritikal baru nak bertindak..bodoh!apapun hrp sume selamat..teruskan berdoa taw..

Ayuni said...

kwn sye ckp tldm antar makanan n bwk student gi jeddah, ader dlm paper jgk...

Solehah said...

saya tak paham apa di kepala pihak atasan...

d_tieah said...

Owh..
Ok2..
Sekurang2nya kalo tak dapat nak balik Malaysia, kat Jeddah pun dah kira selamatkan..
Yelah, memang kos tinggi nak bawa semua pelajar ke Malaysia..
Erm, no komen lah pasal kewangan kerajaan ni..

Latest entry : Misi Menyelamatkan Pelajar Malaysia di Mesir dan Hosni Mubarak Umum Berundur
Latest entry : Lagi Isu Krisis di Mesir dan Nasib Rakyat Malaysia

zati embong said...

sabar ye niesz..mudah2an adik niesz akan dpt pluang balik mlysia lg awl.

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

semoga semua nye selamat di sana

amin

nabilah_2908 said...

moga perpindahan mereka nnti tkde apa2 masalah...

jom ke APA KATA HATI pulak,
MENTARI MUNCUL LAGI

Amy Syaquena said...

good info thanks dear..

Adii NakHeran said...

ish2x,,, kasiannya,, tumpang simpati,, harap2 ada super hero la tolong dorang,,

MAPPIAU said...

ape?? dah kritikal baru nak bertindak, ape la.

akak doakan mudahan adik niesz dan pelajar2 malaysia yang lain akan sentiase dilindungi dan selamat semuanyer yea.

m!ss $@BR!D@H said...

geram sgt dgn krjaan.. gila ker apa nk tunggu critical baru nk brtndak!

-eni- said...

moga mereka sume dilindungi Allah s.w.t dan kembali ke Malaysia dengan selamat. Amin...

Azza Firza said...

hope smuanya akan ok, amin

jeBateja said...

Lombab tul depa ni erk....lagik maw tunggu Zone Merah....tara buleh baca kah keadaan yg melanda jiran2 depa...apa da....

Betul lah org kata...nak terberak..baru nak gali lubang...

REMEDY said...

mintak izin nak tampal di blog saya dan forum ya...

Amirrah Zawani said...

harap2 semuanya selamat.. insya Allah :)

hana said...

doakan sume baek2 aje ye..
ameen..

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget