click banner for more info

Monday, January 31, 2011

RUSUHAN DI MESIR : adik saya telah selamat smpai ke malaysia hall (ARMA)

keadaan di mesir betul2 menakut kan n merisau kan, rmai saudara mara n kwn2 yg menetap kat sane..tp skrg keadaan agak terkawal sbb semue pihak da amik langkah utk pindah kan pelajar malaysia mengikut tmpt2 yg telah di tetapkan..

ari ni masuk 4 kali fmily niesz call adik niesz kat sane, yayasan selangor call adik niesz suruh packing brg tuk di pindah kan ke malaysia hall tuk di kumpulkan..

mak : nad mcmane skrg?
nad : td yayasan ade call suh packing brg, bwk dlm 10kg jer..
mak : ok, nad bwk brg2 yg penting je tau..
nad : ok mak..

2 jam kemudian

mak : yayasan da call?
nad : kite ngah tggu teksi tuk g malaysia hall..lg 15 minutes teksi dtg..mak doakn kite dlm perjalanan ke malaysia hall nnti yer..
mak : nad ati2 yer..

3 jam kemudian

mak : nad kat mane skrg?
nad : da ade kat malaysia hall..pihak kat sini ngah bg2 bilik lps tu kena kumpul balik tuk dgr taklimat..
mak: alhamdulillh..nnti ade ape2 miscall mak yer..

utk maklumat, boleh call direct ke no tel pelajar di sane..bermule dgn 00(dan number telifon seterusnya)..sbb fmily niesz mmg terus call direct ke no tel adik niesz kat sane..kalau gune TM, boley dial 101, pihak TM kan sambungkan ke talian no student di sane.

make sure family n rakan2  telah di pindahkan ke tmpt yg selamat..adik niesz n kwn2 die terpksa g sendiri sbb kalau nk harapkan org dtg amik, mgkin lmbt.
p/s : lega bile dgr adik da selamat ada kat malaysia hall..sama2 la kite doa..harap dorg selamat kat sane..

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

33 comments:

Ayuni said...

Alhamdulillah, kwn sye pun kt Malaysia Hall dh...

MyRa QuEeN said...

http://ctqueen.blogspot.com/

nice blog...
follow me..

ZWAN SABRI said...

Syukurlah kalaw adik Niesz dah nak pulang ke Malaysia.. ;)

-[miracle]- said...

amin. harap harap everything will be fine..

Anisa Hang Tuah said...

alhamdulillah
semoga segalanya selamat..

Tasha said...

alhamdulillah adik niesz selamat~

Si Kecik = Dayah said...

Alhamdulillah...akhirnye semua selamat....
aminn~~

nazrul ashraff said...

phew~ selamat..

cikmimmie said...

alhamdulillah..adik sy pelajar jordan yg ada kat mesir tue...kita doakan mereka selamat...fuuhh....mencemaskan btlkan..

Sunah Mohammad said...

alhamdulillah..moga semuanya selamat kat sana...ameen..

MAPPIAU said...

alhamdulillah, mudahan semuanyer selamat yea dik.

Cikgu Tie said...

Alhamdulillah....
Cikgu Tie doakan semoga semuanya selamat.Insyaallah.....

sissyira said...

salam pagi selasa =)

alhamdulillah semuanya selamat...

bunga said...

Alhamdulillah..:)

Solehah said...

Alhamdulillah.harap semua pelajar malaysia dapat maklumat ni.

lalink7 said...

kan dah ckp xde apa2..hehe...jgn sedih2 lg ye niesz

Lya Colours said...

oih adik saya x p msia hall pon. xde org panggil pon. sbb semalam sy call dia still kat rumah dia lagi.
ada budak junior, esok lusa dah nak terbang balik msia.

ahsfantasy24 said...

Semoga rakyat kita di sana dilindungi Allah..
dan semoga urusan mereka dipermudahkan Allah..
sama2 kte brdoa..

Terbaru:
-TERKINI: KRISIS DAN DARURAT DI MESIR, BUTAKAH KITA?
-HARGA MINYAK NAIK LAGI PADA 1 FEBRUARI 2011

ahsfantasy24 said...

Semoga rakyat kita di sana dilindungi Allah..
dan semoga urusan mereka dipermudahkan Allah..
sama2 kte brdoa..

Terbaru:
-TERKINI: KRISIS DAN DARURAT DI MESIR, BUTAKAH KITA?
-HARGA MINYAK NAIK LAGI PADA 1 FEBRUARI 2011

Eazy Izzuddin said...

adik sepupu saya pun...
;)

sahromnasrudin said...

alhamdulillah..sy doakan adik awak dan seluruh org kita disana selamat dan dilindungi Allah SWT

atie said...

Alhamdulillah~

Amy Syaquena said...

alhamdulillah cousin amy pun dah sampai di malaysia...

♥ manje ♥ said...

alhamdullilah... moga yang lain pon begitu juge... dilindungi Allah ~

ch!natsu said...

alhamdulillah..
semoga semuanya selamat..

niesz ada tag utk kamu..
de ms watla yer..

biskut said...

syukur...

JP Nurul said...

alhamdulillah...moga2 sume selamat~~

HEROICzero said...

gud to hear that. Ameen! =)

d_LA said...

Alhamdulillah..lega dengar..

white rose said...

alhamdulillah...
harap yg lain2 pun segera dipindahkan...

d_tieah said...

Alhamdulillah..
Sekurang2 nya selamat even tak sampai Malaysia pun kan..
Kite ni yang jauh hanya mampu berdoa je lah mintak semua selamat..

ARJUNA.Inc said...

fuhhh...doa2..hrap selamat je la ye..hurm..dgar kt brita td pn..ade yg smpai passport phak u pgag la..cmne nk blik!!..sian tol

ieda said...

salam...moga adik niesz & semua rakyat m'sia yg lain selamat.

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget