click banner for more info

Sunday, January 30, 2011

rusuhan di mesir..risau nya adik kat kaherah..

mesti korg pon ade terbaca n terdengar psl rusuhan kat kaherah tu kan..sbb kan dorg nk Presiden Hosni Mubarak berundur daripada pemerintahan selama lebih 30 tahun, ni berita lanjut psl rusuhan ni..pg td ade dgr kat berita, ade student malaysia yg da selamat smpai malaysia..tp adik niesz? adik niesz kat sane lg..


adik niesz smbung blaja kat university cairo, kaherah, amik medic, rumah sewa die mmg btul2 dekat tgh bndar kaherah tu..mlm smlm mak dpt msg ni dr adik niesz..
Salam mak, kat cni rusuhan da teruk. Malam ni ade perintah berkurung. Jln besar kat kawasan ni smlm pon ade rusuhan jgk. Da blh dgr bunyi tembakan n bunyi helikopter. Kalau teruk sgt, mayb ktorg akan di hantar balik. Mak doakan semuanye reda ye kat sini.Line internet and telipon da d putuskan.Ni br elok.
adik niesz cume sempat anta msg ni je mlm td..tp ari ni bile msg, adik niesz still x reply..xtau mcmane nk contact die..risau nyer..hope die selamat kat sane..doakan keselamatan adik niesz yer kwn2 semue..nad! balik la...ktorg risau nie..


Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

44 comments:

zati embong said...

Niesz!jat doakan keselamatan adik niesz!mintak2 semuanya dipermudahkan.

Izamir Ridzwan said...

hope dia selamat..

Ayuni said...

doakn semoga cpt aman, nsib baiklh kte blajar kt cni, aman damai, negara kte jugak yg elok...

Anisa Hang Tuah said...

doakan.segalanya akan dilindungi Allah
(:

RuBiE ZaiNuDdin said...

yup..saya doakan adik niesz slmt kat sna..amin..;)

ZWAN SABRI said...

Insyaallah.. semoga everything will be okay.. huhu

sAyOobAeQ said...

bederau darah anis huhu.

mcm scary je huuu

d_LA said...

dla pun rs risau ni bc..hope adeq nies selamat yer..byk2kan berdoaagar sume org selamat..Amin...

salina sayang said...

insyaAllah, adik niesz selamat je kt mesir tu. :)

Solehah said...

InsyaAllah dia selamat niesz. doakan keselamatan untuk semua pelajar malaysia yang berada di sana.akak tgk berita semalam ada pelajar malaysia di sana bagitau, talian telekomunikasi dan internet memang bermasalah skg di sana. kita doakan mereka ya.

Cik Akma said...

doakan semua selamat huhu. risau gak akak n abg ipar kat sane huhu

Hang horatio said...

insyallah tiada apa2 berlaku..kerajaan msia akan buat yg terbaik..majlis keselamatan negara akan memastikan keselamatn rakyat malaysia...my elder brother ada di tanta juga..salah satu hot spot demostrasi jalanan liar ni..doakan terbaik sm2...

noraim said...

insyaALLAH adik akak selamat. kwn sy pon ade dkt universiti cairo amik medic jgk. mntk² semua selamat.

Boneka Tak Sakit said...

oh semoga selamat semua yer.
ada juga beberapa kwn study sana last dpt contect dia cakap fb kena block!
skrang dgr kata internet pun dah kena blok xtau la

❤NazirahMoktar❤ said...

Ya Allah, takut nye jadi macam tu.kalao tak kuat iman, memg lemah dah satu badan.. semoga semua nya selamat, & semua student Msia selamat :)

ku izzati said...

doakan adik niesz selamat..

Yastro said...

Hmmm...Insyaallah selamat tu. Rasanya pihak kedutaan pun ada prosedur dan langkah2 yg sepatutnya diambil bila terjadi krisis di sesebuah negara.

MAPPIAU said...

niesz akak doakan mudahan adik dik dilindungi dari segala keburukan, mudahan adik niesz selamat pulang yea amin.

MyMye MyMya said...

Insyallah, adik awk selamat....Sntiasa la berdoa yea....^_^

Amirrah Zawani said...

insya Allah..
sama2 lah kita berdoa.. sepupu saya pun study kat sna jugak...

Shahazrin said...

semoga adik selamat..

sarah-najwan said...

insyaAllah adik kamu selamat..
anak2 murid akak pun ada gak blaja kat sana..amik medic..xpasti univ mana..

xpe..kjaan kita pasti akan buat sesuatu jika keadaan jadi lgi terus..jgn risau..

Novelgurl said...

Assalamualaikum

Insya-Allah semuanya akan selamat kak =) Jangan risau sangat

reen said...

so far sume student slamat :)

Robot | Sakti said...

semoga mereka semua yang berada di Kaherah selamt sejahtera

jeBateja said...

Wowowowowowo...serius..meremang bulu roma den membacanya....ialah kan..org tersayang berada dikawasan tak selamat yang jauh beribu batu...

Harap2 mereka ok....den pun ada kawan ambil medic kat sana...dah terputus hubungan di YM...adehhhh

mr.syazwan said...

wah.. keep in update k

kita doakan adik kamu n yg lain selamat

amin

ezany said...

insyaallah semuanya selamat.. byk2 la berdoa.. :)

sissyira said...

salam malam isnin =)

didoakan semoga semuanya selamat =) , amin3..



p/s:maaf lama tak jejak sini, internet problem ;(

Lya Colours said...

adik saya kat uni alexandria
tadi ktrg dapat call dia, dia kata malam td takut sgt. sebab ada dengar bunyi tembakan kat bawah rumah. dorang umah macam umah flat. dorang tingkat atas2. dia dgn member2 umah takut sgt2 smpi x bleh tdo. exam sume postponed

white rose said...

Ya ALLAH,
kesiannye...

adik angkat akak di Cairo jugak...
dia dah lama tak on9...
akak risaukan dia jugak nih...

niezs, mari kita berdoa agar semuanya selamat disana ya...

yad'z said...

mudah2an semua selamat...
yad'z pon risau... kawan yad'z ramai kat sana... jap lagi nak update..

biskut said...

tak yah risau kalau tidak terlibat dengan apa-apa protes..tengok dari jauh jer.

nub said...

semoga baik2 belaka.... =)

Miss Kira said...

kira doakan adik sis selamat
;)

fa-in said...

moga Allah permudahkan mereka,aminn

JP Nurul said...

a'ah lah..baru tau ptg tadi coz member gtau...


harap adik nisz xde ape2...

biella93 said...

moge my beloved sis selamat :(

jeBateja said...

mcm no...ado perkembangan tak???

lalink7 said...

sis doakan ye niesz..amin~

Solihin Zubir said...

mudah-mudahan adik niesz dan semua pelajar di sana selamat..
insyaAllah semua baik2 aja.. teruskan berdoa..
sy pon risau jugak ni coz ramai kawan2 n sanak saudara kat sana..

atie said...

~InsyaAllah selamat..doa sama2~

d_tieah said...

Insya Allah, semua akan selamay ye niesz..
Doa je byk2..

ewasyakilla said...

kak nis...sy doakan die selamat..sy jugak boley rase kalo sy ditempat die..even sy yg baru kene gegar gempa bumi kat indon ni pon da takot..apetah lagi dgr bunyi tembakan sume tu...berdoalah bnyak2 utk sume rakyat msia disane..

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget