click banner for more info

Monday, January 31, 2011

Krisis Di Mesir Keadaan Sebenar Pelajar Malaysia

mgkin kite x sangka n x nmpak ape sbnrnye yg dah jd d mesir..mcmane keadaan sebenar pelajar2 malaysia di sana..pg td, niesz ade baca dalam  blog.ariff..

Ariff ,

"Sebentar tadi aku baru dapat mesej melalui Facebook daripada seorang pelajar Malaysia yang menuntut di Egypt berkenaan keadaan pelajar di sana dan aku rasa mesej ini perlu disampaikan kepada semua supaya kita tahu yang sepatutnya kerajaan kita perlu secepat mungkin menghantar bantuan dan mengeluarkan rakyat kita dari sana. "


ni msg yg di hantar oleh student d sane berikutan kejadian sebenar d mesir:

Salam Ariff, saya Nadia, a student in Egypt.
Ariff, kini saya berada di Malaysia kerana pulang untuk winter break, but when I got home, the condition in Egypt somehow got worse about the Hosni Mubarak thingy. Ramai yang sangka keadaan kat sana adalah okay, mengikut kata Jabatan Penuntut Kaherah Mesir dan Kedutaan Malaysia di sana, but there are parts that they don’t know:
Di tempat saya Mansoura, people got killed on the streets, houses are getting robbed and they are aiming to attack Malaysian students. There are about 6000 prisoners on the streets! Pelajar kita di Alexandria dirogol, airport dibakar dan anggota polis tidak lagi menjalankan tugas mereka.
Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.
Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita
Jika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di 017-3193923
Atau melalui:
Facebook: Nuvul Nadiva Dizavch
Twitter: DyyaDizarch
Blog: Nadia-ism
YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com
Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.
- Nadia
sumber dari ariffshah.com
p/s : adik niesz kat sane..tlg la bwk adik niesz balik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

15 comments:

::..Dia daYa..:: said...

salam
dgr berita semalam kerajaan kata tak der keperluan pelajar malaysia dia bawa pulang
kalau nak pulang kena guna biaya sendiri

sungguh kasihan kepada mereka di sana

*** Daya tag niesa yer :
http://creativmum.blogspot.com/2011/01/sudikah-anda-jadi-follower-kami.html

Check kat komen

~ yus ~ said...

Ya Allah....apalah nasib pelajar kita di sana. Kerajaan kita perlu buat sesuatu ni.

zmanja said...

Harap kerajaan melakukan sesuatu sblum berlaku perkara2 yg tidak diingini yg melibatkan rakyat malaysia di sana.

nub said...

banyakkan berdoa naa..kawan2,saudara2 ceq pon ada kat sana...

seriau sgt ni, tapi kena byk berdoa dan mohon Allah lindungi depa naa.

Lya Colours said...

my GOD adik saya kat alexandria!!!
uwwaaa gomen jgn lembap bleh x do sumting la !!!!!

lalink7 said...

byk2 doa niesz..InsyaAllah semoga semuanya selamat..Allah is always by our side..

Ati Masrif said...

Ya..Allah..

remang bulu roma kak ati baca..

semoga adik niesz dapat balik dengan selamat
juga buat seluruh pelajar malaysia di sana..ameen!

bunga said...

Ya Allah..selamatkanlah mereka..

rasa nak nangis bunga baca..:(

aliefcmoi said...

kesian nye org study kat sane...semoga Allah melindungi n membantu mereka..amin..niess jgn risau,,adik niess insyaAllah selamat..kami tetap doakan niess..

follow my blog->
http://aliefcmoi.blogspot.com/

YanaMIB said...

lionteen pn buat entry yg sama..hee sape la x riso kn adek sendiri kut ....

sis doakan adek niesz slmt k...wat smyg hajat, doa slmt dgn famili, insyaAllah Allah lindungi dia kt sana =)

Solihin Zubir said...

kalau ada anak2 dato seri yg blajar kat sana, baru diorg kelam kabut nak tolong kot! hish!

MAPPIAU said...

ya allah makin teruk, tak kan la kerajaan malaysia nak biarkan jer bende nih, issshh.

akak doakan mudahan semua pelajar2 malaysia di sane selamat dari segale keburukan.

kakcik said...

InsyaAllah Niesz... adik Niesz selamat di sana. Sama2 kita doakan.

Aziela said...

kenapa diorang nak attack orang malaysia jer? Semoga selamat la semua rakyat kita kat sana... Amiinn...

wanie m'nJ said...

@ sokong sangat apa yg solihin zubir kata.sepupu sy pun bljr kat sana.22 jan lps dia blik m'sia sbb winter break.time tu krisis blum jadi lg kan?so skrg ni rasa lucky sgt sbb dia mmg ada kat sini.tak tau nanti blik msk sem 4,perlu d'delay kan blik atau x.klu keadaan x reda lg,tpaksa blik delay.kesian tgk student kat sana.gomen ni nak tunggu smp bila baru nak amek tindakan!!

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget