click banner for more info

Saturday, January 29, 2011

sendiri punya sendiri jaga

ni on9 ni da gosok gg ke blum? tu ade air liur tepi mulut tu..eeeuuww!hahaha...jgn mrh, nnti kena angkut ngn DHL..korg nk tau sumthing x? hehe..saje nk merepek smbil mkn kerepek pg2 nie..


rambut gugur 100 helai dlm sehari..

1 kuku yg pnjg mcm bela 1 kandang babi!

bulu ari2 wajib potong kalau da boley lilit jari..

haram cukur bulu kening even seinci..

jgn kopek jerawat, nnti berbekas lg..

basuh berak dgn tgn kiri, jgn lupe cuci!

minum air kosong bnyk2, biar muke jd suci..

bile rase berat bertmbh, sila kurg kan mkn nasi..

kalau rase ketiak masham, sila sapu deodorant ckit pon jd..

SILA JAGA MARUAH DIRI, JGN ROSAK SBB KAN LELAKI!

uuuppss!ehe..sekadar menasihati..

p/s : mgkin ape yg d rancang x menjdi..errmm..tgk je la nnti..

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

57 comments:

mian said...

like this.good tips =)

zmanja said...

hehehe....bagus n3 nih...yg paling bagus skali nasihat yg bawah nun!

SILA JAGA MARUAH DIRI,JGN ROSAK SBB KAN LELAKI!

RuBiE ZaiNuDdin said...

salam...
huhu..masalah rambut memang susah nak di kawal..gugur tak hingat..^__^

ezany said...

eh.. rambut gugur 100 helai dlm seahri tu jer yg xbape nak paham..

Izamir Ridzwan said...

sokong part ni SILA JAGA MARUAH DIRI, JGN ROSAK SBB KAN LELAKI!

nabilah_2908 said...

point yg last sekali itu sngt2 penting.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
CONTEST LAGI

Solihin Zubir said...

uik.. cam pantun pla... heheh..
ehem2.. kutuk lelaki nmpk! :D

Anak Pendang Sekeluarga said...

salam...wah,perlu buat jadual,untuk displin n jaga mende ni...

p/s:Saya memerlukan komentar dan pandangan berkaitan dengan artikel baru yang saya tulis di blog saya.Mungkin saudari (org muda) mempunyai pandangan dan komentar yang berbeza dengan saya dan diharapkan sama2 kita berkongsi pandangan dan komentar itu kearah kebaikan.Sekian terima kasih.

jeBateja said...

Fuyooooo.....nambah satu lagik....

hujung bulan sudah mari...jangan lupa cari manggi....

Yastro said...

Nak tergelak pun ada baca nasihat niesa nih.....hehehe





p/s: Semoga adik kamu selamat.....

Azza Firza said...

setujuuuuu trsangat, kebersihan kena jaga woo

zati embong said...

hihi.tahu cekgu niesz!

MAPPIAU said...

wahhh nice info tau, eh eh jap mane tau akak tak gosok gigi lagi nih auuuwww malu i okeh muahahaha :P

ShafiqIzwan said...

time kasih atas nasihat tu ye cik niesz. hehe,

kay_are said...

bagus betul pesanan 2, + yang last sekali,pandai2 jage maruah diri.. =)

puteri ain said...

nice info ! yang last tu lagi powerr ! :)

Hanis MY said...

thanks niesz for sharing haha lawak la part tak gosok gigi tu siap air liur bagai haha...

Boneka Tak Sakit said...

T_T jijik lak aik pasal berak pown nak kasihat ke hahaha :))

mohd zhafri said...

yg last sekali paling teBAEK!!! 2 thumbs up

yad'z said...

love last part..... semua fakta nieh betol dan perlu di follow.. hehehe

❤NazirahMoktar❤ said...

suke3..sume ayat best & tersurat tersirat.. :))

Zaty Anuar said...

cehh . pantun yg cool gila :)

Budak Botak said...

he3, nasihat dlm cara yg sempoi... Good2...

anamizu said...

mcm pantun..hihi
suke3!! ^^

recent post : |pernah jawab panggilan camni???|

Miss Yaty said...

thanks for sharing niesz..sangat berguna...:)

~ yus ~ said...

rambut akak mmg banyak gugur skrg ni...

anak suka main buih tu, tersembur2 kuar dari mulut dia..huhu

biskut said...

jangan rosak sebab nafsu..lelaki tuh alasan.

penaberkala said...

rima akhir tu sama la
terbaik entri ni

kurangkan berat tak makan nasi?
nak kena buat ni,haha

Nurul Faezah said...

Saya da potong kuku semalam! ^^,

Suriati Suhaimi said...

like k...hehehe..

yatie's EPISODE said...

tips yg bergune. (:

rieyana ynn said...

singah sini jap...nice entry...;d

Millomocca Danique said...

nice entry...:)

white rose said...

akak suke laa niezs...
hahaha...

ya, jangan rosak kerana LELAKI...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

nasihat anda diterima pakai sis:)
have blast saturday ya~

maCy said...

xphm

nub said...

lelaki..jom lariik. hahaa

noraim said...

eh akak, sy ada masalah rmbt gugur yg melampau? cmne eh?

LiFe KaMi said...

betul tu penjagaan diri mmg penting..
baru lah sentiasa sihat dan cergas..:)

khairunnisa ♥ said...

like this :)

Mr.IX said...

hahaha! yes ma'am!!

p/s: harap tutorial ni yang niesz maksdkan pasal dropdown blog archive tu...

link : http://homosapiensz.blogspot.com/2011/01/tutorial15-pilihan-susunan-blog-archive.html

cik jelly chan said...

yg jerawat tuh tak boleh tahan..geraaammm..rase cm nak picit-picit jew...haha..wlaupon tahu nti muka berparut..:)

Norfa said...

xberapa suka bila bab rambut gugur..huhu tapi skrg dh ok skit la dr sulu

Eazy Izzuddin said...

ops!
thanks 4 da tips hehe
xD

y-A-n-A said...

yg laz tu plg sedap laa!! :))

Novelgurl said...

Assalamualaikum

hehhe..nk mkn jgk !

beautiful_rose said...

hahahha yang last tu memang fakta yang boleh di percayai =p

redzwanie redzmann said...

ske n btol ape niesz bgtaw nie~!=)

HonEyBuNNy said...

baik...jom jaga diri...;-)

JIJI YU said...

aku suke2...sebab leh rapp..ahahaha

☆aDihAys☆ said...

kalau bulu kening seinci pun haram..
cmne plak kalo bulu roma..
hmmm..

Cik Akma said...

okay simple but true! :)

*bgn tdo trus on9 tu stendet la ek? ahaha ;p

biella93 said...

rambut ggur ? mcm perli jeee

hiro said...

ayat last sedap.

bighagenjo said...

haha! like like!

mie said...

waduh!!
gue nak pergi minum air la..
eheheee

bunga said...

pesanan yang baik..haaaa..

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget