click banner for more info

Friday, January 28, 2011

accident + icu + pencen

bln 2 taun 2009, kjadian yg susah niesz nk lupe kan, sedey sgt bile org yg niesz syg accident..bnda ni btul2 x d jngka, tu la kuasa ALLAH kan, time ni mak n ayah niesz nk g beli brkfast tuk adik2 niesz, time tu niesz kat hostel, UITM..niesz dpt call dr akak niesz..

wanie : nisa.. (menangis)
niesz :np wani, nape nangis?
wanie : mak ngan ayah accident..
niesz: hah!kat mane? teruk ke?bile? (menangis!)
wanie : td mak lina call, ktorg ngah tggu mak lina amik, nk g hospital..


smpai2 hospital, niesz ngn fmily niesz tggu mak, mak niesz masuk icu..ayah niesz cume luke2(calar dr seat belt)..time tu hnya ALLAH yg tau mcmane sedey nye niesz ngan yg lain..rase xkuat sgt tuk hadapi dugaan nie..doc bg sorg2 masuk tgk mak..

mak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!( rase mcm x caye bile tgk muke mak, bengkak sgt2!, rase nk meraung kat ctu, mate mak, mate mak berdarah!mak menangis, tp mak xley bergerak)


keta mak totally lost, teruk sgt2..bnyk kenangan ngan keta tu..rase rindu sgt2 kat keta kenari nie..keta mak accident sbbkan..
lame jgk mak terpksa pkai kerusi roda sbb tulang rusuk mak retak, bnyk class niesz terpksa skip sbb jg mak, niesz tau niesz xkan boleh tumpukan study kalau pk kan keadaan mak..bnda ni da 2 taun berlalu but kesan nye smpai skang, even mak niesz nmpk sihat..


mak selalu ngadu sakit bdn, niesz xsmpai ati tgk..mak jd penyelia ptg kat skola rendah, keja tu terlalu berat tuk mak skrg, kalau dulu, mgkin mak masih mampu..niesz ngan fmily setuju sgt kalau mak nk bhnti kerja..xsnggup tgk mak selalu demam2..alhamdulillah, 1 jan 2011, pencen mak d terime..skang mak sentiase ade kat uma..rase seronok bile tgk mak happy..



p/s : niesz nk nasihat kan sape2 yg drive tu, tlg la berhati2..jgn smpai fmily org lain merana sbb kan kelalaian kite sendiri..

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

71 comments:

zati embong said...

sayu hati baca entry ni.btul,xperlu nak tunjuk lagak bleh drive laju2 x bertempat.

Anisa Hang Tuah said...

kesiannyee
:(

kepada semua,berhati-hati di jalan raya
(:

AiDa AzRyN said...

mudah-mudahan ur mum sihat sepenuhnya. amin.. :)

mian said...

terok jugak accident.tp alhamdulilah mak niesz selamat.syukurlah =)

Dee said...

syukurlah, mak niesz dah bersara..boleh rehat2 je kt rumah...

farhanaDr said...

Moga mak niesz sihat2 dan happy selalu ye.. :)

JIJI YU said...

waaa dasat tu kena.

Izamir Ridzwan said...

IR sedih bca entry nih.. teringat kisah IR juga

nazrul ashraff said...

hoho..hti2 juga kpd yg bru dpt lesen..

hysman said...

salam cik niesz...

sape yg bwk kete tu?
ur mummy ke daddy?
sape yg sanggup tgok mak ayahnyer menderita kesakitan...
suma ade hikmah dsebalinyer...

klu kita tak langgar org,org yg langgar kita..:(
semuanya dah tertulis....

nur said...

Dear.. tabahkan hati.. syukur masih diber peluang bersama mak..

Solihin Zubir said...

Ya Allah.. kesiannya..
mudah-mudahan selepas ni tiada lg bncana yg melanda keluarga kamu ye..
semoga keluarga kamu sntiasa bahagia.. =)

biella93 said...

sob sob sob . sedih sungguhhhhh . rase nak cepuk je org yg lggr kete mak tuh :'(

Yastro said...

Sabar,dugaan dariNYA datang utk menguji...
btw tunjukkanlah kasih sayang kpd mereka selagi hayat mereka masih ada..
kekuatan kamu boleh memberi inspirasi kepada ibu kamu....
semoga cepat sembuh...amin.

puteri ain said...

terkedu baca entry ni..harap niesz bersabar..semoga mak cepat sembuh..

LiFe KaMi said...

sedih kami membacanya..
semoga kamu sentiasa bergembira bersama ibu tersayang..:)

cikserabai said...

hope evritim da come back to normal n ur mum da recover la ye.
hati2 di jalan raya...=)

MARLIYANA MK said...

hati2 la yer.. :) smoga same2 bhemah on the road.

follow2 yer :D

http://thereallifestoryof-marliyana.blogspot.com

marliyana mk said...

hati2 d jln raya ye sekalian. hehe :D

follow2 yer

http://thereallifestoryof-marliyana.blogspot.com

sayangsayangibu said...

niesz
tengok kereta tu, dah tahu dah camne..
sedihkan...
adik bungsu akak yg exdnt minggu thaipusan hari tu pun tercampak dlm parit kereta tak serupa kereta kalau org tengok kereta memang tak jangka adik tu ada lagi... sedih sungguh

Zaty Anuar said...

wow. sedih .moga2 tidak berlaku lagi.. amiin..

❤NazirahMoktar❤ said...

kesian nya :(
kalao jadi kat family kite pon mesti sedih jugak..sedih sesangat :(

tu la, kalao kite hati2 pon, kalau org lain tak hati2, kite jugak yg kena

ZWAN SABRI said...

Accident..?
sumpah trauma..
yup2, kesan accident mmg lambat nak sembuh..
zwan pown skang ni still x sembuh lagi even dah 5 bulan kenangan tu berlalu.. huhu

mr.syazwan said...

niesz bersabar ye

ini ujian dr tuhan

jangan abaikan pelajaran ye

kita doa sama2 spy ur parents cpt sembuh

tc ye..

Heidi Shafiq said...

sabar ye beb.. ujian Tuhan mmg kdg2 tu berat.. byk2kan berdoa.. :)

jeBateja said...

Uikkkk...den dulu....xcident kaki patah lapan.....mcm kejadian family hang tu lah...keto tak taw nak berhenti di simpang...hampeh

Lya Colours said...

last year, bulan januari, saya dgn mak saya excident. tapi hari lain2 kete yg lain2. alhamdulillah ktrg xde apa2, kereta je la masok hospital. huhu

zmanja said...

harap mak niesz sihat selalu...kpd sume,berhati2 dijalanraya...

maCy said...

sedih rasa.. moga semua2 baik2 je. macy doa k~

I.e.R.a said...

hope semuanya selamat... =)

MAPPIAU said...

alahai sedinyer dik, alhamdulillah mak niesz sihat semula kan.

tu la tuh kadang2 kite memang berhati2 tapi kelalaian orang lain pulak kan.

Miss Yaty said...

sayu hati miss yaty baca entry ni..sabar ye niesz..semua yang berlaku ada hikmahnya..

semoga mak niesz cepat sembuh sepenuhnya..

thanks for the advice:)

niesz said...

@zati embong btul tu..kena bwk keta ngn berhemah..

niesz said...

@Anisa Hang Tuah hehe..ingt tu smue..

niesz said...

@AiDa AzRyN harap2 mcm tu la..thanx aida.. :)

niesz said...

@miansyukur alhamdulillh..

niesz said...

@Dee ha a..nk suh mak rest ckup2..

niesz said...

@farhanaDr thanx farhana :)

niesz said...

@JIJI YU dasat kan..takut tgk..

niesz said...

@Izamir Ridzwan moga kite akn jd lebey kuat lps nie.. :)

niesz said...

@nazrul ashraff hahaha..perli tu..

niesz said...

@hysman ayah yg bwk..tu la..kena ati2 lg lps nie..

niesz said...

@nur thanx ye nur..

niesz said...

@Solihin Zubir amin..thanx ye bro :)

niesz said...

@biella93 hahaha..aritu die dtg np x cepuk?

niesz said...

@Yastro thanx ye..hope mcm tu la..

niesz said...

@puteri ain thanx ain :)

niesz said...

@LiFe KaMi amin..thanx ye :)

niesz said...

@cikserabai amin..niesz pon hrp mcm tu..tkut nk alami situasi tu lg..

niesz said...

@MARLIYANA MK ok,niesz akn ingt tu :)

niesz said...

@marliyana mk niesz da follo awk.. :)

niesz said...

@sayangsayangibu ALLAH msh bg kite kesempatan tuk bersame ngn org yg kite syg..alhamdulillh..

niesz said...

@Zaty Anuar amin..niesz pon hrp mcm tu..

niesz said...

@❤NazirahMoktar❤ tu la..xpe, yg penting kite kena ati2..

niesz said...

@ZWAN SABRI org kate accident ni mmg susah nk recover mcm dulu lg..

niesz said...

@mr.syazwan thanx ye syazwan..amin..

niesz said...

@Heidi Shafiq thanx heidi :)

niesz said...

@Lya Colours hope lps ni xjd mcm tu lg..tuk niesz n lya yer..

niesz said...

@zmanjathanx zmanja :)

niesz said...

@maCythanx macy..amin..

niesz said...

@I.e.R.a amin..thanx iera :)

niesz said...

@MAPPIAU mak niesz da chat, cume kadang2 sakit2 lg..

niesz said...

@Miss Yaty thanx yaty..tu yg niesz hrp2 sgt..

niesz said...

@jeBateja patah lapan?abistu mcmane?

Eazy Izzuddin said...

haiyooo..
drive hati2
;)

zEri sAfEerA said...

alhamdulillah sume selamat. semoga jd pngajaran buat kite sume spaya lbih berhati-hati

Novelgurl said...

Assalamualaikum

hurm..sedih la.minta djauhkn dri semua itu..jaat owng tu..germ je.

Cik Akma said...

huwaaa takotnye kalau fmly accndt ke ape. :(

JP Nurul said...

ya Allah...takutnye klu benda nih jd kat parents or family saya...huhu..


xpe...sume dah selamat...

sll niesz cite something yg kelakar pasal mak...ttbe kuar entry sedih..sy pon rasa macam lain...huhu...

d_tieah said...

Aku baru baca..
Owh, sebab accident..
Aku igt lagi, jalan mcm ni ade kat kwsn aku..
Sama gak situasi nya di mana keta yg ayah ko bwk tu, anjang aku bwk..
Time tu ade kakak kpd nenek aku yg kiranya mmg aku anggap nenek lah sebab dia takde sape2 dah..
Sekali org langgar keta anjang aku..
Nasib baik tak teruk sangat..
Memang samalah situasi..
Tapi sekarang kakak nenek aku tu dah meninggal dah.. Bukan sebab accidentlah.. Memang dah ajal..
Alfatihah~

AROL DSHW said...

Sedih baca entri nie. Lebih-lebih lagi ia melibatkan seorang ibu. Kadang-kadang, kita dah drive berhati-hati. Tapi orang lain pulak drive sambil lewa dan langgar kita. :'(

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget