click banner for more info

Friday, January 28, 2011

insaf la! pd mereka yg suke membangga diri..

mgkin kadang2 kite x sedar, ape yg kite wat selama ni boleh wat kan kite mnyesal seumur idup..manusia mmg xboley lari dr wat silap, tp kena ingt, xsalah kalau kite bljar dr kesilapan tu, cube berubah tuk jd yg lebey baik..

jangan bangga sgt dengan pkaian yang cantik dan mahal, kerana pakaian terakhir kita nnti adalah kain kapan

jangan bangga dan action dengan kenderaan mewah, kerana kenderaan terakhir kite adalah van jenazah dan papan keranda

janganlah terlalu seronok dengan tempat tidur yg empuk dan nyaman, kerana tempat tidur terakhir kite adalah di liang lahad

jangan pula ego dan bongkak kerana mampu memilki rumah mewah seperti istana, kerana rumah terakhir kita nnti adalah kubur bertiang dua

jangan terlalu megah dengan pangkat dan darjat, kerana bila sudah tiada nnti, kite dapat gelaran al-marhum

jangan lah terlalu bangga dan berlagak dengan wajah yang kacak dan cantik, kerana bile kite mati nnti, wajah itu akan berubah menjadi tengkorak

p/s : moga kite saling ingt mengingati, xsemue org perfect, mcm tu jgk dgn niesz.

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

80 comments:

nabilah_2908 said...

betul tu...adakalanya kita terlupa bila kesenangan..kemewahan ada depan mata... ;)

mcm tu juga dgn blog...jgn suka menunjuk2 earning yg kita dapat...bila LHDN dtg cari...ha...tk pasal2 je kena byr cukai..huhuhu... ;)


jom ke APA KATA HATI pulak,
AYAT 1000 DINAR

fyra said...

likeeeeee

:)

Solehah said...

btl tu niesz..tq ingatkan.

HonEyBuNNy said...

insaf2....semuanya hanyalah sementara...;-)

Sunah Mohammad said...

betul tu dear..

kakcik said...

Kita hanya meminjam apa yang Allah kurniakan kepada kita...

liyana said...

betul tu.. suke entri ni :)

lionteen said...

kadang2 pun dlm keadaan x sedar,sy tebangge sikit..:(

Azza Firza said...

yess, setuju dengan anda, yang hidup tetap akan mati kan (:

ShafiqIzwan said...

time kasih cik niesz..

MAPPIAU said...

insap akak dik :(. sumenyer yang brand2 tuh tak berkekalan hurmmm

Izamir Ridzwan said...

jgn bongkak diri.. allah x suka.. betul tak??

Boneka Tak Sakit said...

;P kdng2 suka bangga diri sebb buat kerja dgn cun huhuhu...

zmanja said...

stunju sgt2...manusia selalunya bongkak dgn harta kekayaan atau kelebihan yg dia ada dimuka bumi ni..nama tinggal nama,harta utk waris yg ada..yg dibawa cuma amalan jer..

"SELAMAT BERAMAL"

fara ain said...

betol2 :)

MamaEma said...

saya pun pernah wat entry nie...
beringatlah sesama...

rATu kEBaYA said...

akak setuju dek.. akak suka n3 ni.. tq.

❤NazirahMoktar❤ said...

amalan tak ckup lagi :(

white rose said...

ya...
marilah kita saling INGAT MENGINGATI ANTARA KITA SEMUA...

sejauh mana perjalanan, hanya 1 yang memerhatikan kita...
tuhan kita ALLAH S.W.T...

ch!natsu said...

nice..!! =)

Ati Masrif said...

no.3 n no. 4 tu..

sesuai sgt le di baca oleh
orang kayo yg sombong tu..

kat sana nanti semua sama jek

Ati Masrif said...

niesz,

jom kenal dgn kawan maya kak ati

org yg sempoi n best..jom!!

nazrul ashraff said...

hoho..da pnh dpt mcg mcm ni mse fiver dlu..

zati embong said...

Setuju niesz!!

sayangsayangibu said...

ingatan yg sering kita lupa kan?

RuBiE ZaiNuDdin said...

btol3..~.~

iniialahaku said...

hurm...insap di hari jumaat

sahromnasrudin said...

trime kasih kerana mengingatkan saya

d_tieah said...

Pernah bc pasal ni..
Thanx sebab igtkan..
Hehehe..

Latest entry : Sebab perempuan jadi Pengkid dan lesbian

lalink7 said...

ramai member2 sis yang seperti apa niesz cakap tue..nak aje tempek entri nie pastu print tampal kat dahi dorang...

hahahaha..jd emo skejap!

Mr.IX said...

dan selamat beramal.......hehe...nice info

::..Dia daYa..:: said...

salam

Daya suka
betul sangat2x tu
pengakhiran kita tetap dalam tanah jugak

atie said...

tazkirah yg baik untuk pengakhiran ari jumaat ari ni~

d_LA said...

thanx niesz..peringatan yg bagus

khairunnisa ♥ said...

setuju dengan niesz :)

minta izin share ye niesz ^__^ ada yang sampai lupa diri :)

biella93 said...

hehehhe . da pernah dpt msj cmtuh da . ehhehe

Mr.IX said...

re : hide navigation bar...

ha ah..yg nav bar tu bhgn atas niesz tu.....optional jer nk hide/show...hehe

HEROICzero said...

melampau ni, makan dalam! hahaha. b3tul2.. bersyukur saja!

Solihin Zubir said...

uiiii.. makan dalam tu..
sesuai dibaca oleh mereka yg sgt berlagak.. heheh..

nulhazwany abdul malik said...

suka2..
ramai orang bangga dengan kesenangan dunia ...

isk3 insaf -_-

niesz said...

@nabilah_2908 hahaha..tu da lain da tu kak..

niesz said...

@fyraala..xde botton like plak..hehe..

niesz said...

@Solehah welcome kak..

niesz said...

@HonEyBuNNy btul tu ila..

niesz said...

@Sunah Mohammad hehe..moga kite sentiase beringt..

niesz said...

@kakcik tul tu kak..

niesz said...

@liyana thanx liyana.. :)

niesz said...

@lionteen xpe, kite boley berubah tuk jd yg lebey baik..

niesz said...

@Azza Firza setuju!

niesz said...

@ShafiqIzwan same2 :)

niesz said...

@MAPPIAU tul tu kak..same2 kite insafi diri..

niesz said...

@Izamir Ridzwan btul3!hehe..

niesz said...

@Boneka Tak Sakit xpe, hope akn berubh lps nie.. :)

niesz said...

@zmanja thanx zmanja :)

niesz said...

@fara ain hehe.. :)

niesz said...

@MamaEma ye..same2 la kite.. :)

niesz said...

@rATu kEBaYA welcome kak.. :)

niesz said...

@❤NazirahMoktar❤ xpe, jom kite tingkat kan lg..

niesz said...

@white rose btul tu..moga jgn kite lupakan ALLAH..

niesz said...

@ch!natsu hehe..thanx..

niesz said...

@Ati Masrif hehe..moga mereka sedar hidup ni cume sementara..

niesz said...

@Ati Masrif akak, ade link blog die x?

niesz said...

@nazrul ashraff hehe..xpe, same2 kite ingt mengingati..

niesz said...

@zati embong thanx zati :)

niesz said...

@sayangsayangibu tul hope..hope kite slalu ingt lps nie..

niesz said...

@RuBiE ZaiNuDdin hehe :)

niesz said...

@iniialahaku niesz pon.. :)

niesz said...

@sahromnasrudin same2 ek..

niesz said...

@d_tieah same2 tieah! :)

niesz said...

@lalink7 hehehe..ley jgk tu kak..hahaha..

niesz said...

@Mr.IX hehe..thanx ya..

niesz said...

@::..Dia daYa..:: btul tu..tu yg kite kena ingt slalu..

niesz said...

@atiehope kite dpt pengajaran dr cnie..

niesz said...

@d_LA
same d_la..:)

niesz said...

@khairunnisa ♥ xpe..ley je dear.. :)

niesz said...

@biella93 kena ingt slalu tau..

niesz said...

@Mr.IX hehe..ok bro!

niesz said...

@HEROICzero hahaha..trase ke?ehe..

niesz said...

@Solihin Zubir hehe..moga kite kan jd lebey baik yer..

niesz said...

@nulhazwany abdul malik tul tu..kesenangn yg cume sementara..

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget