click banner for more info

Saturday, April 30, 2011

I know..he love me..

Sorry korang..lama tak update blog..huhu..memanjang asyik overtime je kerja..hehe...nak cari duit lebih sikit..So, memandang kan dah akhir bulan, and niesz dah dapat 1st gaji niesz..ehe...rasa best pula dapat pegang duit hasil kerja sendiri..tapi biasalah kan, gaji pertama ni memang rasa macam banyak sangat nak pakai duit..kira2..alamak! cukup ke duit yang tinggal ni untuk belanja sebulan..hope2 cukup lah..

Semalam chiquito dah janji nak belanja niesz makan..hehe..sebab gaji die keluar dulu dari niesz..pukul 6.30 ptg chiquito sampai dekat office niesz..terus naik kereta pergi cari tempat makan, chiquito datang naik motor, faham2 je lah, petang2 confirm jalan jammed kalau dari rawang nak ke subang..


Mula2 pergi summit, jalan2 je..window shopink..


Chiquito : ayg tak pakai ni ke kat office?
Niesz : tak pun..
Chiquito : orang office selalu pakai ni..kan sejuk..
Niesz : nak belikan ke?
Chiquito : boleh je, pilih la mana yang lawa..
Niesz : hehe..ok..


~credit to uncle google~

Then pergi taipan usj..wah!ramai giler orang, ingat nak makan dekat pizza hut, tapi parking tak ada..rasa macam dah fedup je sebab dah pukul 9:30 still tak tahu nak makan dekat mana..dah la jalan jammed giler..last2 makan western food..


Niesz : Dah pukul 10 lebih ni, sampai rumah mesti pukul 11 lebih..
Chiquito : Nak b follow ayang balik sampai rumah?
Niesz : Eh, tak pe lah, susah kan b je nanti..
Chiquito : B risau lah..ayang hati2 drive tu, jangan bawa laju2..
Niesz : Ok..


Niesz pun terus drive balik, chiquito pun balik..tak lama lepas tu chiquito call..


Chiquito : Ayang, moto b pancit lah..
Niesz : Laaaa...b langgar apa tadi..
Chiquito : Ntah la..besi kot..
Niesz : Habis tu mcmane b nak balik? Ayang risau lah..
Chiquito : Tak pe, ayang drive je terus sampai rumah..nanti pandai2 la b settle kan..


Time ni hati memang dah tak tenang sangat2, rasa kejam tinggalkan dia dekat situ sorang2..Time tengah tunggu traffic light hijau, niesz call lagi..


Niesz : B dekat mana ni?
Chiquito : Dekat petronas, nak try pam tayar ni, tapi rasa macam dah pancit betul ni..
Niesz : Abistu mcmane?
Chiquito : Tak pe, b try je bawa, ayang drive elok2 ek..tumpukan je drive tu, nanti apa2 b mesej..
Sampai2 je rumah, terus niesz mesej chiquito..

Niesz : B, ayang dah sampai rumah..
Chiquito : Alhamdulillah..Lepas mandi, tidur tau..mesti ayang penat..
Niesz : Ayang risau kan b..
Chiquito : B ok..nanti b mesej ayang ek..

12:00 malam
1:00 pagi
2:00 pagi
3:00 pagi
4:00 pagi
5:00 pagi

Mesej dari chiquito..

Chiquito : Ayang, b baru smpai rawang..

Time ni memang niesz rasa diri niesz kejam sangat..Bayang kan esok pagi tu chiquito kena kerja..confirm dia tak cukup tidur..Niesz pun memang malam tu tak tidur, tunggu mesej dari chiquito..Ni pengorbanan chiquito yang tak kan niesz lupa sampai bila2..Niesz tahu dia lah Mr, rite yang niesz cari selama ni..

wahai wanita.. 


carilah suami yang bila kamu lemas di dalam laut, suami mu akan segera terjun menyelamatkan mu..

bila kamu di baham buaya, suami mu akan berlawan dengan buaya itu..

bila kamu ditangkap harimau, suami mu akan tumpaskan harimau itu..
bila kamu di colek, suami mu kan segera menebus kamu walau dengan harta dan nyawa..
~ustaz azhar idrus~

~credit tu lionteen

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

37 comments:

lionteen said...

untung laaa...

ko ni, wat kite nangis je mlm2 ni. dah la kite dah lame giler kot x jmpe gndut, bc lak ko punye entry jiwang2 ni, lagu mlm ni kat radio plak lagu jiwang2 je, terus je nangis ni. huhu..

rindu siot kat gndut :'(

A y e s h a Ramlee said...

lama menyepi...

khairunnisa ♥ said...

wah, sweet la niesz *(^_^)*

nisa baru faham comment niesz di entri nisa hari tuh ^_^ dah jumpa mr right ea. ;)

hati hati memandu niesz, ingat orang tersayang ^_^

moga bahagia selalu. Amin.

Life is GreaT said...

even cian ngan bf niesa.. but so SWEET!! haha.. untung niesa tau..

redzwanie redzmann said...

wahh..cian nye dye...
xpela niesz..dgn pngorbanan dye tu niesz da dpt prtunjuk dye la lelaki y sesuai utk niesz kan..?so..smoge bebhgie niesz...
(mcm ade bau ns mnyak la plak...hehehe)

HEROICzero said...

Alhamdulillah. u seems found the right guy.

HEROICzero said...

=)

monica said...

semoga berbahagia selalu.. :)

HonEyBuNNy said...

wah...so sweet...

besar pengorbanan mr right niesz tu...

semoga berbahagia ok...dia betul2 sayang n cintakan niesz...;-)

Miss Tira said...

Jaga Mr Rite tu betul-betul ye. Hehe, semoga berbahagia selalu. :)

noraliza said...

moga berbahagia selalu..rajin ar nis asyik OT jer..nak cari wit kawen ea.hehe

MiaDiera said...

awww comelnye die:))

d_LA said...

wahhhh..kalo camtu cpt2 kumpul duit, kawen ye nies..bnda yg elok baik dicepatkan..nt jgn lupa jmput dla taw..hehe, cam dekat je nk pegi

Ayuni said...

bestkn klau ader yg tersyg....

SayaBaik said...

kahwin2! :)

fyra said...

kite pun nak nenges jugak macam fiza.hukhukhuk

mr.syazwan said...

F
U
U
U
Y
O
O
O


tak lama lagi wan dapatlah kad undangan ni dari niesz

=_=

zati embong said...

sweetnya.jaga dia elok2 tau niesz.

padlie said...

kesian kat dia...
nak wat camnerkan, ujian Allah..

p/s komen d_LA tu bagus gak :)

ARJUNA.Inc said...

huhu..ayat by ustaz idrus 2 mnarik..i like~~..hehe...

Novelgurl said...

semoga bahagia sentiasa kak ;D

De'din said...

wow,, sweet story !
untungnya dapat laki mcm tu,,
tpi dia pun untung sbb dapat niezs yg ambil berat ttg dia,,

jeBateja said...

adehhh...teringat masa den bercinta dulu....ahakz.....

noraim said...

alahai, sweet nya akak dgn bf akak. huhu.

eh, akak amik stats smpi degree eh? blh carry tak? takut lah.

ch!natsu said...

chiquito org rwg? katne?
chin nak skodeng.. kekeke~ =P

Ina said...

wah..very sweet guy..Kalau ada jodoh..cepat-cepat tau niesz..jgn tunggu lelama..

lalink7 said...

Alhamdulillah..bgus la dah jumpa Mr right..lepas nie cepat2 la berumah tangga pulak..InsyaAllah..

iniialahaku said...

ckap tarikh...nk set siap2 dlam clendar...

Norhafiza said...

sooo sweet hihi..

pengalaman kakNo pula siA & siB minat kakNo..tp siA sll tak dapat kontek kakNo..bila tepon sll kakNo duk 'gayut' ngan siB..last2 siA mimpi kakNo lemas dan siB yg tolong selamatkan..siA undur diri dan siB tu adalah suami kakNo skang..alhamdulillah dh 12thn kawen..

bunga said...

alahai sweeetnyerrr..untung tau..

zEri sAfEerA said...

wah. sy plak yg terase bile bc. haisy,,,

miss nina said...

:)
semoga jodoh berpanjangan ye

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

so sweettttttt :)

msredcheesecake said...

Oww..sungguh suit kamu berdua...

puteri cahaya. said...

semoga berbahagia.... cepat2x kawin k... Puteri doakan misz dipanjangkan jodoh dgn insan tersayang!!...amin... Bawa Rahmah Mawaddah dalam kehidupan. lebih diberkati dan mendapat darjat yg tinggi di sisiNYA....InsyaAllah...

Jus kulit manggis said...

Kunjungan perdana

Salam kenal mak cik

ismiqbal said...

huhu.. sy faham perasaan moto pancit pastu tak tau nak buat apa.... so terpaksa la....huhuhuhu...

doakan niezs n chiquito forever love ~~

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget