click banner for more info

Friday, March 25, 2011

So? ada aku kesah?

Pagi semalam niesz dapat call dari someone..bila angkat, tak ada yang menyahut..then tak lama lepas tu niesz dapat message..


Minahgedik : Salam, leh sy taw ni nisa ke?
Niesz : Sorry, wrong number..
Minahgedik : Apa hubungan awak dengan syamirul?
Niesz : What?
Minahgedik : Syamirul my bf. I hope u tak ganggu dia lagi..That all..
Niesz : (Ingat aku percaya?, sorry la beb)

Tak lama lepas tu niesz dapat 1 lagi message..

Minahgedik : Tujuan sy contact awak bukan nak bergaduh or sebagainya, just saya tak nak awak or saya terus di tipu..syamirul beritahu saya, you all just a friend, saya kurang percaya..saya dah couple dengan die 7 tahun, hope sangat awak faham, saya tak pernah halang dia nak berkawan dengan awak, tapi sekarang saya tengok dah makin serious, saya tak nak di tipu lagi, that all, awak perempuan, saya juga perempuan..

So?ada aku kesah..Kalau niesz kata minah ni reka cerita boleh tak..buktinya..

Kalau chiquito tipu niesz, kenapa dia bawa niesz jumpa dengan mak dia, mak dia pun dah jumpa dengan mak and ayah niesz..kenapa dia bawak niesz jumpa dengan kakak-kakak dia?
Ntah la, kadang2 niesz sendiri pun tak faham, kenapa ada je yang cuba nak rosakkan hubungan niesz, salah ke niesz nak rasa bahagia macam orang lain, bukan kali ni je, dah banyak kali..Dulu mungkin la, niesz cepat melenting, tapi skarang kita dah dewasa, umur pun makin meningkat, niesz pun malas nak kusutkan kepala dengan benda remeh macam ni, teruskan lah menggangu kalau benda tu boleh buat kau rasa bahagia..Niesz percaya pada takdir, ada jodoh adalah..kalau tak ada, terima lah dengan redha.


Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

29 comments:

sabree hussin said...

siapa pulak minah gedik tu yang dah 7 tahun --- tu ..

ish2 maybe should resolve this matter b4 proceed to next step.. tak nak ambik kesah pun baik jugak. tak sakit kepala hati dan body

redzwanie redzmann said...

sbr ye niesz...
niesz da makin matang n taw mn btol n x an..
jgn dgr ckp org...
org nk hancurkn hbgn kite mmg rmi..
sbr k niesz..
better bncg ngn bf niesz leklok..
sbr k dear...=)

DHIQA nA.IM said...

eeeeee..sabar ye niesz !! dhiqa doakan niesz kekal k..amin !!

puteri ain said...

eh kenapa dengan perempuan tu ? meriyan ke apa..hehe..gurau2..pape pun hope niesz kekal..:)

Norhafiza said...

kakNo harap niesz bersabo je..insyALLAH klo dah jodoh ALLAH SWT tentukan dengan sidia insyALLAH..niesz hanya berdoa dan selalu solat istikhorah ye dik..banyak dugaan dan cabaran sebenarnya diluar sana..ni br perhubungan, belum lagi dugaan di alam pertunangan dan yg paling pahit di alam perkahwinan..kakNo harap niesz selalu bahagia dan gembira bersama sidia..kakNo faham sangat2 perasaan niesz sbb kakNo dah melalui itu semua..mmg pahit nak telan! so, biarkan langau itu terbang sebebasnya..

Nur Farah Hani said...

waaa.. kalo fara dah lama sentap.. tak maupikir panjang dah.. but itulah you can percaya kata hati.. harap kamu ngan dia bahagia sentiasa...

MiaDiera said...

sabar k niesz , memang ada spisies perempuan macam tu dia sakit tengok orang lain hidup senang:D

d_tieah said...

Sabo niesz sabo.. Jom kite bako je.. Hahaha.. Biasalah manusia ni memang tak suka nak tengok kebahagiaan orang lain.. Huhuhu.. Kalau dia di pihak yang benar kan, asal dia tak cakap je kan? Asal dia tak jumpa je face 2 face.. Betul tak? Dah dah, esok kau nikah ek.. Ngee :)


Entry Terbaru 1 : Blog Popular Pendapat RM25 je???
Entry Terbaru 2 : Biarlah Orang Mengutuk *Senyum* Nuffnang Bagi BE Lagi

shahjiehan said...

saber je la nisa! ade hikmah nya tu..mungkin nk bg nisa rasai kemanisan yg akan datang~

Lya Colours said...

ye btol andai ada jodoh adalah. tp kita pon kene berusaha. usaha kita adalah dengan berdoa andainya dia jodoh kita, maka berikanlah kemudahan kepada kita untuk meneruskan hubungan ni ke arah 1 hubungan yg pasti dan di restui. wah mula dahhh ceramah. hihi

ADfeez said...

ermm sbr lah niesz... kuncinya tanya bf niesz tu elok2 ok... jgn pendam.. cerita sume kt die...

hal2 mcm nie supposely u guys bwk bincang elok2...
tkot mmg btul perempuan tu ex die...
dah lama break.. tp prmpuan tu x jelas lg situasi sebenar...

apa2 pun...have a talk ok? :)

Asha Shalina said...

sabar...dugaan je tu.. ;)

AiDa AzRyN said...

stranger tu. jgn percaya la dgn cakap gurl tu. :)

YATZAKIE said...

niesz,sabar ye..dlu msa yat couple ngan husband pon,ade ramai yg xpuas hati hbgn kami..siap leh jaja cite kat org len,yg yat ni xsesuai lgsg ngan my husband...tp my hsband xamik peduli...kitorg just let go ngan hbgn tu..alhamdulillah,jodoh ade kan...so now,kami da kahwin...^___^

jeBateja said...

Iyo lah kalau ada jodoh tak kemana...TAPI kena usaha gak oooo...jangan tawakal jerk...kan...kan....kan....

So..bila kita org...leh makan nasi minyak aka makanan free kenduri kahwin hang....ahakz...ini soalan cepu emas ke erk...?....jangan mara aaaa....

aNiS aNiSa said...

kadang2 ujian datang tnpa kita duga di saat kita rasai kebaahagiaan tu kan?

smoga nies terus tabah dan tabah..
isthikorohlah utk mintak ptunjuk dan hajat utk mudahkan sgala impian

smoga dipermudahkan sgalanya =)

entry best : Tempat Larangan bagi Manusia~

HEROICzero said...

sabar. itu saja aku boleh kata.

fikir, dan bertindak dengan bijak.

insyaAllah.

=)

ch!natsu said...

hmm.. klu chin, perhaps chin akn tanye more detail bout dia n bf yg dia ngaku bf dia..
kita kene jgk amik tau..
coz in this world anything is possible...
so tindakan berjaga2 itu perlu ada..
apapun, berdoa padaNya..
minta diberikan petunjuk..
hope apa yg dikatakan itu dusta semata2..

kenduri jgn lupe jmput ye? ngee ;)

b l O g g e r g i r l said...

disitu terletaknya dugaan untuk kita sebagai kaum hawa.. apa yang penting, kuatkan iman.. jgn sampai kita sakitkan hati kaun hawa sendiri... insyaallah ada hikmahnya..

aLieF si Muncung ManiS said...

sabar ye niesz..baek niesz bincang dgn bf niesz...mana tahu korang boleh selesaikan dgn baek2..k..

Azza Firza said...

selamat pagi, tak payah percaya lah ye sis, baik tanya dulu pada pakwe sis tu macam mana, biasanya kalau awek pada bf kita tu kan, dia mesti akan call, tadak main sms sms bagai nie, tak syiok, hehee , thanx lawat belog azza, now, visit ur belog, ada masa, visit mine too ya :D maaf, pagi nie post HOT dan agak tak bertimbang rasa, namun masih baik hati :

Apa Kaitan AzzaFirza dengan BETINA dan BITCH ?

♥Ana el Zahra♥ said...

nies dah bincang ngan BF blum? anggaplah tu semua dugaan dlm perhubungan...nnt dh kawen kita akan diuji lbh lagi...jdkan tu semua kekuatan utk hadapi dugaan yg lg berat d masa akan dtg.
ana suka ngan kata2 ni..."When you're single, no one notices but when you're taken you're wanted by everyone...."
apa yg pntg dlm hubungan...persefahaman & kepercayaan

shrek fiona said...

mmg sungguh gedik lah minah tu .
org pon penah berada di situasi yg sama ni .
agaknye dy dengki kot sbb tak bahagia mcm akak .
pape pon i'll pray for ur happiness oke .

nabilah_2908 said...

adat lah Niesz dalam bercinta..pasti ada cabaran n dugaannya...

yg penting..Niesz kena kuat...fikir secara matang bila buat satu2 conclusion yer...jgn ikutkn perasaan sngt..:)

mcm sengal pun yer gak perempuan tu..huhuhu...boyfie Niesz komen apa pasal ni...?

Qistina Filzah said...

betol niesz..sokong pendapat2 kat ats..sabar & bwk berbincang dulu

kay_are said...

orang dengki ni memang banyak.. peduulikan je r.. yakin pade yang Esa tu sudah kan, ade jodoh.. ade r.. =)

Miss Yaty said...

sabar ye niesz..minah tu mmg tak tahu malu smpai kan buat statement cm tu...

kwn yaty lg dahsyat taw..de pmpn tu siap sgup ckp dah penah tido ngn pkwe kwn yaty tu..nauzubillah..xsgka pmpn skrg sggup mempermainkan maruah sndiri...

Miss Yaty said...

sabar ye niesz..minah tu mmg tak tahu malu smpai kan buat statement cm tu...

kwn yaty lg dahsyat taw..de pmpn tu siap sgup ckp dah penah tido ngn pkwe kwn yaty tu..nauzubillah..xsgka pmpn skrg sggup mempermainkan maruah sndiri...

lalink7 said...

niesz...first step kalau niesz masih sayang chiquito(eh btul ke ejaan nie) niee make sure apa yg betine jahat ckp tue salah atau betul ye...

smoga niesz kuat hadapi dugaan..

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget