click banner for more info

Saturday, March 26, 2011

Hari kiamat, nak lari ke mana? ada ticket ke dunia baru?

Aduh!tergelak niesz tengok ticket ni? betul ke siapa yang beli tiket ni akan selamat bila berlaku nya hari kiamat nanti? Lari macmane pun, dunia ni milik ALLAH, semua ni hak ALLAH..Allah yang berkuasa ke atas muka bumi ni, even nak lari ke planet lain pun, tak boleh, sebab seisi alam ni milik ALLAH..Memang dah tak boleh nak menyorok dekat mana-mana pun..


Dorang target 21 Disember 2012 ialah hari di mana dunia akan berakhir, nauzubillah, semua tu kan ketentuan ALLAH, tiada sesiapa pun yang tahu bila tarikh sebenar akan terjadinya hari kiamat kecuali ALLAH..Jangan lah kita percaya pada benda-benda macam ni..

Apa yang berlaku pada hari kiamat? korang boleh baca dekat sini 

Tanda-tanda kecil hari kiamat boleh tengok sini, niesz boleh kata 100% tanda-tanda tu memang dah ada dekat dunia ni 
Adakah kita cuma menunggu masa? Percayalah bahawa hari kiamat tu pasti akan datang..Dah cukupkah amalan yang hendak kita bawa pada hari kiamat nanti? Dah bersediakah kita untuk menghadapi nya? Sama2 lah kite perbanyakkan beramal, bertaubat dan melakukan kebaikan, InsyaALLAH, kita masih belum terlambat. Guna kan saki baki masa yang ada untuk kita mendekatkan diri kepada ALLAH..Ingatlah, dunia ni hanya sementara, akhirat juga yang kekal abadi..

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

30 comments:

tiyah said...

mcm zman skg . bnd2 mcm tu pon nak buat joke .

Nur Farah Hani said...

ajaran sesat ebtul saper yang buat ebnda nih.. tak logic langsung .. huhuh..

hari kiamat hanya Allah yang tahu kan kan,.. ;p

ZWAN SABRI said...

Yeah. hari kiamat tu hanya Allah je yang taw bila.. Kita hanya mampu bwat preparation jer.. btw, thanks sbb mengingatkan.. ;)



MySuaraBlog: Perlu Ke Nak Bunuh Diri?

nabilah_2908 said...

tiada siapa pun yg boleh lari...bila Kiamat itu tiba kan..?

seram bila banyangkan macam mana la keadaan bila kiamat tu...Ya Allah....

bekalan tuk ke alam akhirat..mmg masih tk cukup...sikit sngt rasanya... :(

jom ke APA KATA HATI pulak ;
HAPPY BIRTHDAY BFF

hafiz hafizol said...

ni lagi bangang hahaha...
boelh plak cam2... haish..!!!!

aNiS aNiSa said...

smoga kita akan terus terpelihara...

takot sgt..sama2 tmbah amalan dan pahala...=)

Amirrah Zawani said...

sapa lah yg buat tiket ni.. mengarut sungguh.. semuanya ketentuan Allah.. siapalah kita nk tetapkan itu semua..

zati embong said...

meremang rasa,bukan sbb hot ticket 2, tp dgn tanda2 yang semua da ada.sesungguhnya kita betul manusia akhir zaman..

HEROICzero said...

aduh. tak tahu la nak geleng kepala ke nak tergelak dah ni. haihh~

azi nur said...

betul tu2..petanda dah banyak..tinggal Allah kata kunfayaku..maka jadi lah ia...semoga kita semua ditempatkan ke dalam syurganye...amin~

aliza said...

saper yg buat benda tuu..dorang nie memandai jerkan.

mie said...

isk xpatut....
kiamat memang sudah ketentuan..

Novelgurl said...

Salam..moga kita semua slmt dlm iman.amin.

ch!natsu said...

haiila.. ada jgk yg buat cmnie?
agk2 akn ada ke mereka yg prcya? hmm2~

Cik Akma said...

takut :(

Miss Tira said...

Kalau lari pun dia nak pergi mana. Hahaha. Ada ke tempat lain yang sama macam bumi? Haaish.. Dalam bijak-bijak bodoh juga dorang ni ye.

JP Nurul said...

mengarutnya tiket tu...huhu

sissyira said...

salam

tak lama lg akan kiamat...tp tak pasti bila...tandanya sudah jelas terbentang..

Lya Colours said...

YA ALLAH takut kenangkan kiamat ni. sama2 la beramal.

kay_are said...

sempat lagi wat lawak.. memang xde otak r orang barat tu.. lari ke mane nye.. memang x dapat..

jeBateja said...

alamak...seram plak...terang2 lom sedia lagik....adehhhh

Miss Tira said...

Kalau ye pun nak lari ke planet mana? Sampai sekarang pun tiada planet yang sama macam bumi. Hahaha.

d_LA said...

kalo ade tiket sume berebut nak beli kan..ape daaaa...klakar tol

aleen aiden said...

tiket 2 dr mane ke mane?us ke marikh ke ke bulan ke..hu3
adess,mcm ni pon ade ke.

bunga said...

lari kehujung dunia pun lau dah kiamat akan hancur semua..yang penting kena cari tiket keimanan..

nelly said...

Lari mana pun , kiamat akan belaku juga ..

puteri ain said...

dah banyak petanda dah sekarang nii..takutt betull..

Miss Yaty said...

astaghfirullah...dorg wat mainan plak soal kiamat ni..

lalink7 said...

bodoh giler orang tue..isk...sabo jeele....masih hidup di zaman jahiliah lg tue..hehe

shat mashuri said...

lorh... leh plak dorg wat men2.. xtau la kita mampu ke tidak untuk hadapi nti..

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget