click banner for more info

Thursday, March 10, 2011

Kita bersekutu dengan FREEMASON?

Freemason ialah pertubuhan persaudaraan yang muncul dengan asal usul yang kabur antara akhir abad ke-16 hingga awal abad ke-17. Pertubuhan ini kini wujud dalam berbagai-bagai bentuk di seluruh dunia, dengan keahliannya dianggarkan sebanyak sekitar lima juta (termasuk sekitar 480,000 orang di England, Scotland dan Ireland sahaja, serta lebih kurang dua juta orang di Amerika Syarikat. Pertubuhan Freemason yang wujud dalam pelbagai bentuk berkongsi prinsip dan pandangan moral dan metafizik yang sama, lazimnya mereka berkongsi kepercayaan kepada satu Makhluk Agung.

Binaan di Malaysia yang menyerupai simbolik FREEMASON (dajjal)

KLCC


ALAMANDA PUTRAJAYA


PRESINT 5, PUTRAJAYA


TIANG SEBAGAI MERCU TANDA


Antara celebrity yang  bersekutu dengan freemason yang berlindung di sebalik nama Illuminati.



  

Rasa2 bangunan ni di bina secara sengaja atau tidak? Kalau tidak sengaja, kenapa mesti bentuk dan struktur nya sama? 

Korang still akan minat dengan celebrity2 ni yang jelas2 bersekutu dengan freemason? korang still nak hafal lagu2 yang dorang nyanyikan tanpa fikirkan maksud sebenar yang dorang nak sampaikan?

Korang dah besarkan, so fikirlah baik2..Jangan kita menjadi sebahagian dari mereka yang menyekutukan ALLAH..nauzubillahiminzalik..
p/s : Niesz tahu ramai yang dah pernah baca pasal ni kan, sama2lah kita ambil iktibar dari sini..Jangan lah kita buat sesuatu yang menyerupai perbuatan orang kafir laknatullah..

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

30 comments:

intan.maisarah said...

hm.. kene byk lagi baca tantang ni. topik menarik untuk dikupas

zati embong said...

betul niesz.adik jat yg suruh tgk d arrivals.semuanya psl freemason o.O ada masa niesz cari lah.

sembil9n said...

sbnrnye kte xlh pn nk lri k pe....
sume tu dh pn brlku...
pe yg kte kne wt skrg jz ambil thu dn pgg pde agame.... bnd ni dh dirncg...mmg prjlnn yg disusun utk umat akhir zmn.... kte blh kongsi..tp xlh elak...

Ain said...

oh nooooo .... :'(

Miss Tira said...

Selagi kita menetapkan iman didada dan menjadikan al-Quran dan al-Sunnah sebagai rujukan, percayalah kita akan dilindungi Allah s.w.t. Selagi kita berpandukan al-Quran dan al-Sunnah dan melakukan rukun Iman dan rukun Islam tiada sesiapapun yang dapat memisahkan kita dari Allah s.w.t..

sissyira said...

salam

harap2 org kita sedar..

lionteen said...

ptnda kiamat semakin hampir

Qistina Filzah said...

betol..kdg2..hal2 mcm selebriti nie owg xamek kesah pun..bhy..mungkin leh larik akidah kalo tewus meminati n menyokong dowang

Novelgurl said...

Salam..Lady Gaga mmg dh sah la...bahaya tol ngn lagu2 dia tu.Sepatutnya kena sekat dh.

Amy Syaquena said...

Tanda2 kecil yang dunia semakin di penghujung...

kiwi said...

Rihanna pn terlibat sekali..huhu..igt lady gagak je

white rose said...

dah lama akak tau nih,
akak terbaca dlm blog mane ntah...

mula2 akak tau pasal lady gaga tu...

kan ade dlm utube...

dia membawa pengaruh paling besar dlm industri nyanyian...

sarah-najwan said...

kita beringat2lah..
jika lagu tu..jgn dihafal..

h A n Y S said...

ntah la..maybe coincidence je kot.. mn lah tau kalau2 idea designer2 bgnan2 tu kebetulan sama tanpa dorang sedo..hmm..
:)

Cik Mira said...

secara kebetulan mungkin>?

ch!natsu said...

chin br tau.. nauzubillah..
tibe2 tkot plak rs..

Azza Firza said...

mntak jauhkan .

d_LA said...

pnh dengar n baca psl ni..yg bgnn tu ntahla xtaw mmg sngaja ke x..yg psl lady gaga tu mmg dh heboh nak2 lagu alejandro tuh..so, beringatlah kita..

mr.syazwan said...

yang baik kita jadi kan teladan yang buruk kita jadikan sempadan

=_=

ghost writer said...

tidak alkan dinafikan bahwa ia berlaku secara kebetulan kerna kalau bagi kita ia sangat jelas disengajakan...

betapa sudah terlalu lama bertapak di bumi kita.cuma kita saja yang tidak sedar.

Zaza said...

ya allah, knp la malaysia tak blh menjadi negare islam yg sebenar..

moga kau buka pintu hati2 insan itu. amin..

Putera Helmei said...

dunia akhir zaman... mcm2 yg pelik

JIJI YU said...

time aku dok obersi aku donlot sume vi d arrival..d divine book..banyak algi..mmg negare kite banyak sgt dah bersekongkol nga benda ni

HonEyBuNNy said...

arghh...boikot semua......

Lya Colours said...

semua benda2 ni selalunya berselindung di sebalik benda2 yg kita nampak
cuma kita ni antara sedar dgn tak je
umat islam skrg kene lebih berhati2 agar x terpesong

jeBateja said...

ahakz...bagus2....biar bukak sket mata org kita ni....tapi byk lagik yg nyata kita ikut depa....dari yg simbolik2 ni....ahakz

Nur Farah Hani said...

hee.. da tahu dah benda ni?? dan masih tercari2 sebab mengapa banyak bengunan di malaysia y sama ngan yang barat2 tuh..

YanaMIB said...

skrg dgr lagu tomok je =)


psl bangunan tu, arkitek² Islam la kena aware..arkitek yg design..engineer cuma follow dwg je =_=

aaron aziz said...

kaitkan la sekali nasik lemak dan roti canai bhahahahaha,,,

same je kan dua bende tu..haha

Hanieqha said...

banyak lagi bende yang pengaruh kite berkait dengan isu freemason dalam aktiviti seharian kita ni.. kita je yg x sedar.. haih..



What To Wear : Hijab Muslim Style"

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget