click banner for more info

Wednesday, March 2, 2011

kenapa mesti telur jantan??

Masuk hari ni dah 2 hari niesz dekat keramat, rumah nenek niesz..niesz kena teman kan akak niesz sebab husband dia outstation..Kebetulan adik niesz memang dah lama mengidam nak makan roti bom..so, pagi tadi ktorang pergi lah cari roti bom area2 keramat ni..



Sebelum ni ktorang ada jugak try makan roti bom kat kedai mamak tapi tu la..mamak tak reti buat roti bom..

Kedai mamak 1
Bella : nak roti bom 1..
Mamak : ok, siap!
Bella : erk!nape roti bom ni rasa manis? macam roti planta je..

Kedai mamak 2
Bella : nak roti bom 1..
Mak : tapi jangan manis yer?
Mamak : hah? ok..

(mamak tu pergi la beritahu si pembuat roti canai tu, tersengih2 dorang..mesti dorang pelik sebab mak niesz mintak roti bom jangan manis..haha)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sampai2 je dekat pasar keramat, tengok2 kedai roti canai yang ktorang nak pergi tu dah tutup..sedey je rasa, terus cari dekat tempat lain, area2 situ juga..nasib ada, time tengah tunggu roti bom siap, ada seorang pelanggan ni datang..

Kedai roti canai pasar keramat

Minahindon : bang, roti telur jantan 1..
Abgcovermacho : ok..
Niesz : mak, ape tu roti telur jantan..
Mak : ntah, mak pun baru pernah dengar..

Niesz pun perhatikan lah dia buat roti telur jantan tu, lah!!!rupa nya roti tu die letak 2 biji telur..hahahahahaha..lucah tul la!!!!!

Dalam kereta

Mak : nisa, kalau lah ayah yang suruh mak order roti tu, confirm mak tak nak..
Niesz : nape mak?
Mak : ye la..malu lah mak nak cakap, kalau nak order kena tulis kat kertas..
Niesz : hahahahahahahahaha...

Niesz tak tahu lah ktorang yang ketinggalan kereta api atau apa, yang pastinya memang 1st time ktorang dengar orang order roti telur jantan ni..hahaha..lawak sungguh!
p/s : kalau suruh niesz yang beli mesti niesz cakap macam ni " nak roti canai yang ada 2 telur" hahahaha...

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

37 comments:

apezs shah said...

salam

hahaha lawak la..
apolaaa apezs ponm xpernah dengar k.

lionteen said...

haha. kite rase status fariz pg td, die ckp baru lepas mkn telo jntan. ko try la tgk status die. kahkah

aslann said...

dermmm.roti telur jantan. haha.

d_tieah said...

Aiyooo..
Makanan pun boleh jadi unsur tuttttttt..
Hahahaha..
Memang sengal lah..
A'ahlah, ape salah nya kalo sebut 2 telur je..?
Untuk tidak mendatangkan kekeliruan, elok jugak tambah perkataan ayam niesz..
Hahahaha..


Entry Terbaru : Aku Memang Gila Trafik! So What?

nabilah_2908 said...

hahaha...

terfikir2 gak...telur jantan tu mcm mn..

rupa2nya dua biji telor rupanya..nasib baik la Niesz dok perhatikan...kalau tak..sampai sudah tk tau kan..

jom ke APA KATA HATI pulak,
BLOG REVIEW_2

nazrul ashraff said...

haha..geli gila!!! x pnh dgr pun..

saya_arief said...

nak rase gak roti boom.
;D

**hudalulu** said...

kekeke...kelakar je...roti telor jantan... lucah betol.hahaha

Finaz Jaafar said...

kte pown tak tau roti jantan tuh...
anyway:
http://www.1tube.my/video/1884/BLOGGER-IDOL-ANJURAN-TIAFAZUNIA-KINI-BERMULA
(memerlukan anda view and komen banyak2 ! )

Fairus Bin Mamat said...

NAK JUGAK ROTI TELUR JANTAN... :)

ch!natsu said...

hahaha adehla.. chin pun first time nie tau.. ish2 ada jgk cmtue.. huhu~

qemaishak said...

haha lawak2..kalau saya nk order mesti cakap camni 'nak roti letak telur 2 ye' hehe

yatie's EPISODE said...

samelahh. pertama kali dengar! bhaha.

Anis Nasri said...

roti telur jantan?
xpenah dgr pn?
roti bom pnh la..
anis xsuke sbb manissss...
bkn lidah kelantan.
weee...

jom join contest anis :

http://pipibelubang.blogspot.com/2011/02/contest-dulu-lain-sekarang-lain-d.html

:D

YanaMIB said...

ai pn xpernah dgr..tu bhs indon kuttt..bahaha~ xpernah lak tgk org order roti telur letak telur smpi 2 biji..kolestrollllll~ =P

yad'z said...

hahahhaha.. ade lak gitu ekk... siyes tak penah dengorr...

JIJI YU said...

muahaha..aku nak reka name baru untuk pompuan laks..

puteri ain said...

haha..first time dengar roti jantan..kalau saya pun maluuu nak order...baik makan roti canai kosong je..hehe

noraim said...

haha. sy pon first time dgr roti jantan. haha.

❤NazirahMoktar❤ said...

lawak la..ada kawan laki penah cite..die balik umah, ayah die bawak gi kedai makan sarapan..ayah die mintak roti jantan..rupenya die tempek 2 telur..hahahhahahah..lawak betol skng ni kan

Nur Farah Hani said...

hahahhaha..namanya sungguh tak leh blah.... fara pun baru pertama kali dengar.. konpem takkan pernah order...huhuhu,.

Novelgurl said...

salam...haha..jgk first time dgr..apa la nme tu.

zati embong said...

huhu,xselera la jat niesz.haha

skrg roti canai da mcam2 gaya.tp still suka yg kosong+telur gak!

JP Nurul said...

erk...roti telur jantan????
1st time dgr nih...hahaa...xsangup nak beli lepas tuh mkn...geliiii!

♕ Mr.IX ♂ said...

dah la order kuat2 kan...hahhahha

p/s: roti boom tu ntah ler rasa cmne...manis ker?

♕ Mr.IX ♂ said...

dah la order kuat2 kan...hahhahha

p/s: roti boom tu ntah ler rasa cmne...manis ker?

mie said...

gue pun baru tau..
nak kena order ni..
ehehee

nazrul ashraff said...

http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/03/blogger-ini-masuk-cerpen-saya.html

niesz cuba baca..haha

M.N.SYUKRI said...

sios xpenah dengar, even memang pengemar makan kat kedai mamak..ish3

bunga said...

hahahah..mmg xtahan stament cam ni..hhhaha..

Lya Colours said...

haha ngoi2 je
kita pon first time dengar ni

sahromnasrudin said...

bukan roti boom nie mmg manis ke???

sy dh lama tak rasa..lupe la plak huhuhhhh

Norhafiza said...

hahahahaha...mmg lucah gak tu..kakNo pun tak pernah dengo sblm nih..

Ujang9897 said...

hahahah...siot tol..,

nie yg yana cite smlm..boleh buat point buat entri ni..hehe

jeBateja said...

wehhh...lucah2...ahakz

farid fizi said...

hahaa...smart kot order roti telur jantn tu..perghh..new terms btol..hehehe

Arol Mubin said...

HAHAHA. Arol pun baru tahu pasal 'roti telur jantan'. Ahh malunya saya budak bawah umur! ;D

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget