click banner for more info

Tuesday, March 1, 2011

gedik sangat pun tak boleh..perlu ke??

Apa yang niesz nak tulis ni tak ada kaitan langsung dengan siapa2..jangan jadikan kontroversi pulak..benda ni pun bukan niesz sorang je yang perasan..betul tak? kadang2 kalau keluar pergi shoppink ke, makan ke, sure akan jumpa dengan perempuan yang spesis macam ni..perlu ke ada perangai macam ni? lelaki memang suka ke perempuan yang ada perangai ni?


Sebab2 perempuan tu gedik

inginkan perhatian dari lelaki
kurang kasih sayang
rasa diri sangat comel/cun/cantik
 pengaruh kawan
Tanda2 perempuan tu gedik

mempamirkan aksi kurang sopan di khayalak ramai tanpa mengira tempat
bersikap kebudak-budakkan (mengada-ngada)
 lebih suka melayan kaum lelaki dari kaum perempuan
 mengeluarkan suara manja yang di buat-buat

Akibat dari berperangai gedik

di pandang serong oleh masyarakat
di tinggal kan kekasih
di cop perempuan gedik
 menimbulkan rasa meluat orang yang melihatnya
boleh menimbulkan rasa syahwat kepada kaum lelaki
boleh menimbulkan fitnah

Ayat ini dengan jelas menyebut syahwat utama lelaki adalah pada wanita. Nabi SAW juga pernah bersabda :

ما تركت بعدي فتنة أضر على الرجال من النساء 

Ertinya : "Tidak aku tinggalkan fitnah selepasku yang lebih boleh membawa mudarat kepada lelaki selain wanita" (Riwayat Al-Bukhari, 7/11, bab Zikir & Doa ) 
p/s : Sama2 lah kita sentiasa ingat mengingati, moga kita terselamat dari menjadi salah seorang penghuni neraka jahanam..

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

44 comments:

achik ezam said...

manja lite2 takpe kot..

tapi kolo merengek rengek mcm baby mmg rimasss


ehehehhehe

Anisa Hang Tuah said...

memang dah perangai perempuan gedik2 ni.rasenye,semua org pernah menggedik.hiks
tp tak boleh la keterlaluan.
tak payah gedik lagi bagus.
gedik tak mengguntungkan.

shahjiehan said...

SETUJU!!!! shah x suka pmpn gedix2..huhu


jom baca dan komen ! !shahjiehan [dot] com ! !: Gadis Jerman kacukan Melayu yang comel

CGG said...

hi dik..
kalo lelaki lak yg gedik camne?

d_tieah said...

Perghhh..
Entry nasihat..
Hahahaha..
Say NO to gedik, boleh?
Kdg2 aku rasa aku gedik..
Tapi itu hanya lakonan aku dalam bilik tidur sorang2..
Hahahhaha..

Entry Terbaru 1 : Antara Cinta Pengkid dan Gay
Entry Terbaru 2 : Sebenarnya Kita Sama-Sama Sombong

zati embong said...

niesz terserempak dgn perempuan gedik ke niesz?

Norhafiza said...

kakNo pun naik risau dengan anak muda skang..tambahan anak dara kakNo dh meningkat remaja..pengaruh luar amat kuat dan mudah menjd ikutan..jadi kakNo doakan semoga anak dara kakNo pandai jg diri..mudah2an selamat dunia akhirat..

YanaMIB said...

gud one..sama² kita beringat =)

DuniakuAbstrak said...

gedik is dangerous

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

selain itu, pakaian juga perlu dijaga..terlebih-lebih pun dikatakan gediks gak..

BuLat i2 CirCLE said...

oooo...cm 2 upeny..patut la..

yatie's EPISODE said...

hah. betul. ada sorg kawan yati cmni. semua kawan lelaki yati kawan, dia nak kawan. huhu

Alexandriana Alia said...

heeehehheeee.

Gedik ni sebenarnya terlalu menonjol. tak kisahla bab make up ke gaya ke suara ke. macam berlebihan dan tak manis dilihat.

aish, takkan si gediks tak perasan kegedikan mereka?.. Ouchh!

iLiAiSyAhkaDir said...

kekadang ade yang alim pon gedik gak.. tue lagi hot chat

nazrul ashraff said...

x phm kaitan gambar ngan entry..taaapi ..tak payah g jauh2..kat skola berlambak..

ciri2 pompuan gedik..

1-pakai tudung pendek sampai nampak bra..

2-keluar skola je tanggal tudung..

3-kain singkat tahap typo guling2..

4-rambut spesis taik ayam warna kuning..hee

bujal X said...

saya benci gedik.sebab saya seorang yang serius!

*sambil buat muka ketat~

nishiyanisha said...

adakah gua berada dalam golongan gedik? sebab member gua lebih banyak lelaki dari perempuan.. lepak dengan perempuan,, asek gosip/ngumpat/jaga tepi kain/barang make up/lelaki/artis.. bosan.. haha.. =)

Novelgurl said...

salam..huhu betul3..lindungi diri dri gedik

YATZAKIE said...

thanks share...sama2 kita ingat-mengingati yer... ^_^

Nur Farah Hani said...

pun menyampah jugak.. hehehe... tapi fara rasa.. errr tertiba tertanya ngan diri sendiri gedik ker tak.. ekekeke.. rasanya tak... ;p

Azza Firza said...

setuju sesangat sangat sangat, ekekeke

* akk, blog akk nie banyak sgt benda yg bergerak, kalau boleh kurangkan ye, azza just beri cadangan, kalau tanak takpa, g pung, kalau bnyk glitters yang bergerak nie, loading blog akn lambat tau, sorry tegur akk, peacee :))

puteri ain said...

sama2 kita beringat..thanks for this :)

zida said...

hahaha dulu kat skola ramai sangat budak macam ni. eventho zida skola agama, tapi taktau la pesal ramai sangat budak2 skola yang nampak macam gedik gelegak ni. ishh dah bagi tazkirah, ceramah bagai, tak insap2 jugak. ishhhh

ps. zida gedik ke ekk? huhu

HonEyBuNNy said...

NIS..SUKANYA ENTRY NEH..HARAP DIRI INI XLA SEGEDIK ITU..HEHEHHE

Miss Yaty said...

thanks niesz....kadang2 miss yaty tak sedar kalau jadi tergedik depan kaum adam =,='

semoga lepas ni miss yaty lebih berhati-hati dalam pergaulan..

Miss Yaty said...

niesz sayang, miss yaty ada tag GA dari lulu..kalau ada masa join ye ;)

jeBateja said...

nasib baik den tak hensem....tak sape nak gedik...kecuali salesgirl...ahakz

♕ Mr.IX ♂ said...

lelaki suka pompuan gedik utk social jer...bukan nak wat bini pon..suka2 duniawi jer....

HEROICzero said...

gadis gedik?

come to papaaaaa~!!!

shahjiehan said...

wah..bestnya ramai drop komen..

white rose said...

ya ALLAH peliharalah kami kaum wanita dari segala kecelakaan & kemudaratan didunia & akhirat...

Frodo Baggins said...

anggap je lah tgh bagi bebudak
makan aiskerim keh3x


>>_____<<

MAPPIAU said...

akak selalu menggediks kat umah jewwwwwww nghehehe

Lya Colours said...

rasa nak lempang2 je kalo tgk budak2 yg gedik ni

bunga said...

gedik2 manje leh x???heheh..

kadnag2 nak gak cuba berlakon jadi gedik..

lionteen said...

sy terase tau. sy dah la gedik. tanak la kawan awk. huhuhu. sy menangis 3 hari, 3 mlm ni. huhu

sissyira said...

salam

semua tanda gedik3 tu ada pada saya...haha...tapi tak pernah lagi dikatakan mengedik melainkan sering dilabelkan sebagai org tua tak sedar diri.hahahh

d_LA said...

gulppp..dla kdg2 rs gak gedik ni nak2 kalo pergi bercuti tp xdelah dpn org ramai..cume over sikitlah posing..kalau bab berkawan x kisah lelaki ke perempuan..nak2 pulak unit dla memang sume lelaki..=_='

pepun, thanx di atas peringatan ini yunk..

rATu kEBaYA said...

gedik sikit takper kot.. hehehe

mr.syazwan said...

kalau dia gedix membuatkan dia nampak comel n manis wan leh terima

tpi kalau gedix nampak meluat adehhh x payah la buat sakit mata je.. huhuhu

tpi wan suka kalau pompuan gedix belai2 rambut

hahahaha

=_=

Sunah Mohammad said...

tu dia...meletop lah entry ni! hehehe~

Amirrah Zawani said...

gedik sikit2 ok lagi lah.. kdg2 menyampah jugak org yg gedik terlebih2.. =_=

Milofloat said...

gedik ngan manja2 lain kan?? gadis gedik ni mybe merimaskan la.. tp kalau gadis manja2 ok.. milo suke..hehe

farid fizi said...

itulaa..bnyk bnd baik dan x baiknye..sama2 laa kite fkirkan..:P

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget