click banner for more info

Tuesday, March 22, 2011

Kartun sekarang lucah!

Dulu time kecik-kecik, suka betul tengok kartun, pantang ada cerita kartun, confirm melekat dekat depan tv sampai sanggup tak makan..lagi-lagi time cuti sekolah, memang hari-hari duk tengok kartun lah gamaknya, tapi tu dululah, sekarang? tak kesah la kartun tu dalam tv ke, dalam internet ke, korang boleh terima?

Kalau kartun macam upin ipin, wonderpet, doraemon, popeye, spongebob, tom and jerry tu boleh lah di terima lagi...


Cuba kalau kartun macam ni yang duk tayang dekat budak2, rasa2 apa akan jadi? mustahil budak tu tak ada feeling langsung tengok kartun macam ni, paling tidak pun tengok tak berkelip mata..





Bagi niesz lah, untuk make sure budak-budak tak terpengaruh dengan benda-benda macam ni senang je, sentiasa awasi apa yang dorang tengok, lagi-lagi time dorang tengah online..dulu, kita mana merasa nak online macam ni, yang ada pun cuma kartun dalam tv je..Kebanyakkan kartun yang seksi2 macam ni datang nya dari kartun dalam internet..so, beware..awasi lah anak atau adik korang selalu..
p/s : Result SPM keluar esok, adik niesz, bella , dah cuak dah, dun worry la dear, tawakal alALLAH, insyaALLAH, semua nya ok..gud luck tuk calon2 SPM 2010..Rasa2 ada yang dapat 20A x? hehe..

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

35 comments:

zati embong said...

itulah niesz,kalau dulu kita xla terpengaruh sgt coz x reti internet.skrg,drjah 1 da pndai main tenet,huhu

Nur Farah Hani said...

tahu tak apa... bahaya betul..

DHIQA nA.IM said...

ye2..kartun seksi2 lak tuhhh..huhu..dhiqa pon esok amik result !! bergande2 cuak..

d_LA said...

tu rrrr..mmg kartun tu x senonoh kan..mmgx sesuai la tgk..gd luck tuk adeq nies yer

Anisa Hang Tuah said...

upin ipin paling diminati.skrg layan boboi boy
hehee
mmg muke pon dah macam katun
:D

saya_arief said...

minat upin ipin ngan boboy boy.
yang lain xsuke.
hahaha..

aliza said...

mmg kena awasi selalu..kartun sekarang nie seksi2..

semoga adiknye dpt result yg gempak :)

aNiS aNiSa said...

kena betul2 kawal

zmn skrg ni macam2 kan huhu..

kdg2 tu mnakutkan da...

gd luck 4 ur sis =)

entry best : Apa yang lebih baik daripada Dunia dan Isinya??

MiaDiera said...

err memang tak minat kartun macam tu,baek tengok upin ipin kan:)

azman JINKAMEN said...

salam
bukan setakat lucoh..bahasa kasar pon diorang masukkan sekali..kalau nengok channel 616 te, ada saja ayat yang tak elok dituturkan untuk budak..cth cerita ben10

kay_are said...

sekarang kartun dah macam2 ade.. so kne control r budak2 ni.. adik spm? same.. so gud luck both of them =)

Raji berkata said...

betul lah
nak2 anime sekarang
kalau ak nk copy kt kawan ak pun kena tgk dlu sebab tkot ad bnder2 xelok yelah kt rumah mak semua ad kan =.=

Miss Tira said...

Kartun macam ni memang tak sesuai bagi budak-budak. Sailormoon tu pun dalam kategori macam ni juga. Doraemon kira beradab laa sikit. Kena pantau apa yang budak-budak (anak) lihat.

JIJI YU said...

ni antara padah bile dunia makin maju

mr vampire said...

ek? mana ada 20a.. haha..kn ada limit.. wiii..entry lucah.. haha..eh,takde la..sila awasi ye..kui3x..

http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/03/contest-kami-fotogenik.html

ada contest!

.:padie_eyla:. said...

huehhh. btol2. katun skrggg. lagi satu.! shincahaaannnn. =p

jeBateja said...

aiyokkk...ada jugak kartun yg mcm tu erk....

den tak taw pasal hal2 mcm ni...

lepas ni kena tgk si anak lah...

sgt2 bahya ooooo

HEROICzero said...

layan kampung Boy jek! =)

Novelgurl said...

Salam .upin ipin ckp ish3..teruk2 =.="

Heidi Shafiq said...

kene la terapkan halal n haram awal2 dlm diri merkeka.. :)

Lya Colours said...

kita pon ada sorg adik amik result jugak
harap2 semua berjaya lah ye

bujal X said...

ttttttappi~~~tttapi~~~saya suka~~haha~~

mr.syazwan said...

tu semua kartun2 luar negara

mujur kartun kita tak begitu..

kluang man, upin ipin, usop sontorian antara kartun yg di minati

=_=

Ina said...

ini, kartun anime niesz. mmg. tak patut bebudak tengok.

d_tieah said...

Sebab tu aku tak suka tengok citer kartun.. Sebab aku tak suka lucah,, Hahaha.. Eh2, spongebob pun lucah owh.. Yg sape entah tu, watak yang punya hidung panjang,, Dah macam orang lelaki punya plak aku tengok.. Hahaha..

*Kau kena tag dalam GA ni..


Entry Terbaru : Giveaway Kerjasama Anati Soki & MFS

Qistina Filzah said...

jenis2 manga gni mmg lucah...saje jek nk tarik perhatian..dak2 kecik skrg nie mmg da pandai terlebih da hasil pengaruh mcm2

aleen aiden said...

kartun pakai bikini ke 2?hu3.adess..niat suci dorang nih nak tengok katun,skang da xbape suci lagi da.

lalink7 said...

mmg bahaya pun kartun dah terlalu banyak sangat dalam komik tue..memang dah xleh nak sekat lg..isau je anak2 kite nnt kan niesz..alahaii..

sahromnasrudin said...

patut la budak skrg dah tau cakap pasal anu nie anu tue..rupanya pengaruh kartun kan

hysman said...

tak silap sailormoon pon seksa jugak kan? hehehe...
selain dragon ball,pokcik suka tgok sailormon... hahahaha

tp betul,dulu kita tak sama dgn situasi skrg...

Ati Masrif said...

kena selalu awasi apa yg anak2 kita
tonton..

kak ati hanya benarka yg ada benda
depa boleh belajar

YanaMIB said...

btol tu..kita dlu kartun sopan santun tutup aurat lg..haha..erm kdg² buku komik pn ada kartun mcm ni..hehh..kena pantau btol² ank² kecik ni..bahye..dorg dh la cpt terpengaruh =_=


gud luck utk adek niesz..all the best! =)

❤NazirahMoktar❤ said...

slalu anime jepon yg seksi2 ni.ada yg sesuai untuk budak.ada yg sesuai untuk adult kan..kena pndai pilih.

ieda said...

wah2 akak tak perasan pulak ada kartun yg pakai bikini mcm nie .. ada dlm tb ker dik .. aduhhh bahaya2 .. rosak minda anak2 nie .. huhuh

eddy said...

nak wat macam mana..that the fact...ibu bapa yang perlu berkerja keras memastikan gejala ini tak mudah sampai kat anak2 mereka

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget