click banner for more info

Wednesday, March 30, 2011

Isnin depan tak boleh nak berjmba-jimba lagi!

Masuk ni dah 3 bulan niesz tak kerja, syiokkkk habis! haha..bangun pagi buka laptop smpai la malam, duk melangut tengok blog dengan facebook, tak pun pergi jalan2 cari makan dengan mak..heee...tapi semua tu bakal berakhir, isnin depan dah kena bangun awal macam ayah, malam dah kena tidur awal macam ayah..

Alhamdulillah, niesz berjaya juga dapat kerja, dekat Pantai Medicare (PMCare Sdn.Bhd) subang, ada siapa2 yang pernah dengar pasal company ni? heeee...selalunya kalau company yang pakai panel klinik atau panel hospital mesti familiar dengan lambang burung ni..


Niesz kerja dekat bahagian finance, so, hari-hari kena bermain dengan nombor, yes, i like! memang dulu berangan nak jadi accountant, now, angan-angan niesz tercapai..yeay! even time degree ambil statistics..haha..

 Office hour (9 a.m -6 p.m)
 Perjalanan ambil masa 25 minit dari rumah ke office kalau tak jam (tapi 
      confirm jam, nama pun federal highway)
 Kena tempuh 3 tol ( nasib da beli tounch n go)  Total = RM 2.70
 Parking Total = RM 4.00 ( tapi still risau kalau parking penuh, sikit giler 
      parking dekat situ) wajib datang awal la jawabnya.. 
 Minyak kereta Total = ( tak tahu sebab ayah yang selalu isi..haha..)

Ada nak tambah apa-apa lagi tak? ermmm......
p/s : Korang-korang, macamane ye 1st day korang masuk kerja, jom share cerita dengan niesz..heee...takut la pula nk masuk kerja ni..

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

40 comments:

mary ann ;) said...

hehehe..bestnya dpt keja... ;)

nnt da keja jgn mengulat okay..haha

Miss Yaty said...

tahniah niesz :) yaty doakan niesz selesa ngn tmpt keje baru niesz nati...

yaty pun suke no! cite2 pun nk jd accountant..semoga cite2 yaty tercapai jgk..amiin ;)

Sunah Mohammad said...

wahhhhhhhh...da nak start keje...selamat bekerja ye~~

nelly said...

Bestnya !!!

hari2 main dengan nombor ?
OMG !
Diselubungi nombor ..
tak suka ..
tapi , tak boleh lari juga ..
Sebab nak msej orang , guna no.telefon .hahahaha

jeBateja said...

apa nak takut...hang bakal dibayar...ahakz...

jgn lupa kira pakwe2 hensem...ahakz...

terima kasih info apesal tu....

Lya Colours said...

duit makan? wajib tuh. hihi

padlie said...

tahniah!
Selamat memeningkan diri dengan duit heheh :D

Ayuni said...

tahniah!

Novelgurl said...

Good luck hari pertama kak ^^ jgn lewt bngn dah la ye..hehe.

d_LA said...

samat bekerja nies nt..bile dh keje baru kite pk sume tu kan..nak byr tu, nk byr ni..nk mkn lg..dpt gj terus nk soping..haha

Amy Syaquena said...

yeahhh tahniah dear dah dapat keje dan selamat memulakan kerjaya baru anda ye..

p/s: tak suka keje di k.l sebab tue la , amy dulu dok bangi keje k.l , dah la nak mengadap jem lagi , minyak sehari rm15 tue dulu skg mungkin lagi mahal , parking sehari rm12 , duit tol lagi makan lagi sehari dalam paling busuk pun dalam rm50 mesti campakkan tok kos..

Miss Tira said...

Tak mahu cerita 1st day masuk kerja macam mana. Cik Niesz kena rasa sendiri. Ahahaha. Anyway good luck ye. Jangan risau, everything gonna be okey. Tahniah.

Raji berkata said...

hohohoh tak boleh la malas2 lgi pasnih ;P
good luck kerja ^^

JIJI YU said...

gua akan buat jgk entry tu..tapi dgn care gua..tgk le esok ek..ok ker tak..

ieda said...

satu lagi niesz .. rege yg perlu niesz bayar bila dah x leh selalu online .. huhu sure mahal ..

jgn lupe kan akak yer huhuhu

tiyah said...

taniah kak . keje rajin2 . nanti dapat gaji belanja tiyah . haha .

iwan_dextrous said...

wah...alhamdulilah..psni blanje makan k.hihih

♕ Mr.IX ♂ said...

ix x keje lagi...haha...

keje leklok yer...

Khairil said...

bestnya..rajin2 la buat kerja yer...

beautiful_rose said...

waaa...klinik aku baru je daftar utk panel PM care tuh.




selamat bekerje yerk =)

bunga said...

cayalah lah sis..cayokk..cayokk

Life is GreaT said...

congrates niesa!!!!

i miss u too... sm la kite.. ct pon baru dpt keja!!! yeah2! pasni pikir keje je la kite.. huhuhu

MamaEma said...

tahniah...lagi satu mesti dikira duit makan sekali...

sahromnasrudin said...

bajet makan pun kne amek kira tue..mesti mahal tempat makan sana kan huhuhuhhh

Fadzli Amir said...

tahniah...!!!!oo mula2 dapat kerja, bangun punya awal...eksaited...mula kerja la katakan...sampai opis org belum datang..opis bukak kol 9, sampai kul 8...hahahhaaa...eksaited gile...

Finaz Jaafar said...

phewww..kt situ de keje kosong lagi tak bhgian pentadbiran ke pe?hhohoho..well,gudluck !

1st day keje sgt la blurr..xda keje bukak fesbuk..nyiahahhaha~

Finaz Jaafar said...

owh ye, anda ditag !
http://nieynasz.blogspot.com/2011/03/friendship-giveaway-by-misz-nadea.html

mr.syazwan said...

TAHNIAH!

Giliran niesz lak bekerja

hehehe

tambah shopping!

haha

time kerja kita sama

apa2 pun selamat menempuhi DUNIA BARU

=_=

yatie's EPISODE said...

HIKHIK. YATI MALU2 KUCING MULE2 MASUK PRACTICAL DULU. MALUNYAAA :')

mie said...

keje rajin2 ye...
eheheheee

qemaishak said...

tahniah niesz..semoga cemerlang dalam kerjaya..

d_tieah said...

Lorh.. Selama ni menganggur ek? Padanlah takde langsung cte pasal kerja.. Hahahaha.. Aku dulu 1st masuk kerja jadi budak baiklah.. Diam je.. Tapi skrg ok dah.. Kerja yg 1st sekali dgn gov lah ok sebab situ ade kkk aku jugak.. Hahaha.. Tp ms 1st day aku kkk aku takde.. P kursus plak.. Sabo jelah.. Tapi time tu seronok sbb bkn aku je sorang yg baru.. Ade 2 org yg lain.. Tu yg x malu sgt..

Entry Terbaru : Perkara Yang Tak Perlu Ada Dalam AF9

YanaMIB said...

wuu mahal jugak kos tol ye..parking tu better bli monthly passed..klu x mcm leceh nk kuar rm4 setiap hari..hihi..

and bab parking biasanya klu dtg pagi² ada je kosong..kt puchong ni gitu gak..parking cam harem..tp klu dtg before 9am still kosong lg parking =)

lalink7 said...

wahh heaven bile xpyh pikir pasal minyak ketee..hehehhe..suke la tue..tahniah dear..

jd la akauntan yg berjaya...

sissyira said...

salam

murahnya rezeki dia,,,selamat bekerja yea..

fyna said...

congrats coz da dpt keje...
keje molek2 taw...
:)

aLieF si Muncung ManiS said...

semoga niesz dapat ramai kawan.huhu

Nur Farah Hani said...

wah tahniah ebab da dapat ekrja.. acoountant.. fara pun nak jadi accountant jugak.. xd

kay_are said...

nak compare, lagi untung camni

keje : x tetap, tapi bos baik ok
jarak : 3,4 km je..
mase : x sampai 5 minit dah sampai

lagi best kan?? =P

zati embong said...

tahniah niesz!hihi.akhirnya berbaloi gak penantian 2 kan.hihi.

jat 1st time masuk ofis time prak.sebab jat smbung kerja terus.hihi.

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget