click banner for more info

Monday, March 28, 2011

Blogger US mengamuk : Blogger Malaysia art theft

Nasib lah blog niesz tak tersenarai dalam list art theft tu, blog korang ada, kalau nak check boleh la click dekat sini little nub-nubs! yang dalam pic bawah ni baru sikit, banyak lagi senarai blogger yang dia akan update if dia syaki korang ada copy doodles dia..


Ann ni blogger dari US, dia kecewa sebab ramai blogger yang copy doodles dia tanpa minta izin and tidak creditkan nama dia selepas di copy..Ye lah, kena lah faham, doodles tu dia buat sendiri, kiranya semua doodles tu hasil kerja tangan dia sendiri, kite kenalah respect kan..

Mungkin juga kita tak perasan yang kita dah tercopy doodles dia tanpa sengaja, say sorry to her, tak pun delete je doodles tu..senang cerita..kesian dekat dia, kecewa gara-gara hasil kerja dia dicuri orang, kalau kita sendiri pun mesti marah kan..

Ramai juga blogger dari Malaysia yang niesz tengok ada dalam senarai tu..hati-hati lah sebab dia kata dia akan buat report pada sesiapa yang copy doodles dia tu..
p/s : Sedey, tak dapat nak jumpa TOK GURU malam ni, ada sesiapa yang pergi ke?heee..sampaikan salam niesz pada dia ye..

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

36 comments:

apezs shah said...

yeke niesz.. haish ada jg mcmtu yea. nak check lah.

d_LA said...

huhu..naseb bek nama dla xde..risau gak dulu2 kan main copy je pic lawa2..

Lya Colours said...

ohh aku xde main doodles ni

d_tieah said...

Aiyooo.. Tu lah, lain kali letaklah sumber kan???????????

lalink7 said...

secara tidak sedar orang2 yang dinyatakan tersebut adalah pencuri alam mayaa..smoga mereka cpt2 mintak mahap...

Novelgurl said...

Salam..erk! ssh gak men copy2 nie.nsib baik x guna doodles..huhu

bujal X said...

takde doodles blog tak comel kah?he~~

zati embong said...

a ahla niesz.huhu,mcm ramai je blogger dr malaysia.huhu psiko betul.

CGG said...

PASNI KENE CRDKAN NAMA ..
YE LA..
COPYRIGHT KAN

muniraksasa (; said...

serius ke ni? naseb bek kite tak suke doodle2 ni. org buatkan ade laa. HEHE

nelly said...

Sepatutnya kena ada rasa bertanggungjawab . Bukan main copy saja ..

iniialahaku said...

xda...yeah...

MamaEma said...

dah check..tak ada (takut terambil jugak)....

mr.syazwan said...

wan xde

hehehe

yg terlibat itu bawak2 la taubat ye

>.<

sahromnasrudin said...

semoga blog saya terselamat dr fenomena ini huhuhhhh

ch!natsu said...

a'ah sumtimes kita xtau kan kita copy hak milik org.. haish kene hati2 nie pasnie.. huhu~

Amni said...

hehehe.. sib bek amni pon bukan jenis suka copy2 ni.. huhu...


p/s: tak suka bila orang copy/guna cara kita nak blogging... huhu

kiwi said...

mcm mne nk thu kite tercopy..huhu..bhye gk blogging ni..

tiyah said...

sape tak kecewa . dah laa buat sndr , then org ikot sdp je nak maen copy . marah pon ade !!! :)

Eazy Izzuddin said...

nasibla xde
hehe

miss lolly a.k.a luvfareda said...

OWHHHHHH -.-

ramai ghupenya amek yg dei punye..

SITI NURSHAHIDAH BINTI ALI said...

rmai gak org malaysia.. dorg kater, klau credit pown x leh kn.. dorg still x happy..

bunga said...

nak cek tapi line xlaju..tapi rasanya xde la nak copy ni..hhe

sissyira said...

salam

nak chcek la..walapun kurang faham isu apakah ini..huhu

eddy said...

loorrhh...x nampak :(

nabilah_2908 said...

ramainya....

tul la tu..tk elok kan..dah guna org punya..tp senyap je...

tp doodles dia comel...patut lah ramai yg guna.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
IKAN SEBELAH

HEROICzero said...

keh3x padan muka. blog gadis2 la selalu letak benda konon-konon-comel neh.

Amirrah Zawani said...

tak penah copy mana2 doodle b4.. yea lah kalo hak kita dicopy sapa yg tak bengang kan.. =_=

Amy Syaquena said...

salah sendiri la kalau x kreditkan sumber yang di ambil tue...

ieda said...

alamak kecik lak senarai tu .. x nampak lah dik .. risau mana tahu kalau ada ..

ieda said...

alamak kecik lak senarai tu .. x nampak lah dik .. risau mana tahu kalau ada ..

Ina said...

takpernah pakai dodol ni..he.he..tapi, kena hati-hati jugak kan..thanks niesz

Miss Tira said...

Apa benda doodles tu? Tira tak tahu. Hehehe.

❤NazirahMoktar❤ said...

budak2 ni dah letak credit, tpi org buat doodles ni still tak happy sebab nye kdg2 credit section tu tersorok.org tak nmpak.pastu budak2 ni buang watermark, sebab tak nak org lain tau dari mana die amik doodles tu, tak mau sama ngn org lain katenye.kite kene hormat la kan, sebab buat doodles ni bukan senang.even die pndai melukis pon.

kay_are said...

x pernah gune pun bende name doodle tu so rase nye xde kot.. tengok tadi pun macam xde je.. em

Khairul D'Arena said...

baru tahu...naseb bek r takde..(dah try find text).......mcm ne nak follow blog awak ye????tak nampk butang follow....ataupun mybe sbb line BB saya tak selaju biasa...

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget