click banner for more info

Monday, March 7, 2011

dah pilih course untuk masuk "U" , meh aku tolong pilihkan..

Sebab kan hari2 niesz duk melangut tengok benda alah ni, on PC je buka website cari kerja..so, secara automatic memang niesz dah tahu dah, kerja apa yang company2 dekat luar tu tengah offer..bagi niesz lah kan, memang lah kalau boleh kita nak lah belajar benda yang kita minat kan..tapi lagi bagus kalau korang pilih ikut permintaan kerja..lagi senang, lepas graduate boleh terus dapat kerja..


Antara permintaan kerja yang tengah hot sekarang :

1. Kejuruteraan
2. Pengurusan perniagaan/ kewangan / pemasaran / jualan / bank
3. Sains komputer
4. Ekonomi
5. Pengurusan pejabat
6. Setiausaha
7. Perakaunan

Ni antara yang paling hot sekarang, but semua keputusan depends on diri sendiri..niesz pun sekarang still tengah usha2 kerja, niesz amik statistics, so memang agak terhad permintaan kerja untuk course yang niesz ambil ni..Buat lah keputusan yang bijak untuk masa depan yang cerah nanti..

Ada siapa2 yang nak tawarkan niesz kerja?ehe..niesz tak ada lah memilih kerja tapi mungkin belum sampai lagi rezeki niesz, its ok..hehe..adik niesz baru je lepas pilih course untuk masuk U semalam..tapi minat adik niesz more pada kemahiran..

"GUD LUCK SEMUA UNTUK RESULT SPM YANG BAKAL KELUAR TAK LAMA LAGI"

 Korang dah join ni? jom click sini untuk daftar.. 
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

28 comments:

lionteen said...

ekonomiiii...luv it. hehe..

bile kuar spm?

Dee said...

disebabkan kak dee dh ada kemahiran jd seorang sekehtari..kak dee nak amik HR pulak..hehehe..itupun kalo rajin n ada masa..

http://aniesandyou.blogspot.com said...

yg sedih nyer...bdk2 skrg mls berusaha..nk keje yg sng je..x caya tgk je la berderet2 yg dtg g ujibakat dgn bakat yg ciput tu..

cos2 yg d sebut tu kebykn utk sience stream..ramai ke ank melayu yg amik science stream la ni? finally bangsa lain yg rembat cos2 tu...

sedih nyer

Hanis MY said...

bagusnyaa niesz ni..goodluck juga untk semua pelajar yg bakal ambil result...semoga membuat pilihan yg tepat...

YanaMIB said...

permintaan kerja mmg tinggi..tp majikan skrg byk tgk kt experience..ada rezeki dpt la keje idaman niesz tu nnt..truskan usaha! chaiyok! ^_^

ghostwriter said...

pilih yg terbaik okkk!! hope u terjun bidang yg memang minat u...hehehhehee..~

Ati Masrif said...

tumpang tanya skti niesz...

kalau sains arah ke mana paling bagus
kalau tak dapat doktor?

Adii NakHeran said...

science computer
engeenering computer

hehe,, 2 ni pilihan,, woahh,, xsabar nak sambung blaja lagi~

ghost writer said...

semoga pilihan itu yang terbaik dan termampu...

Anisa Hang Tuah said...

applying a mass comm for MBA ;)
hiks

noraim said...

salam kak.
sy pon tgh pilih kos, hihi.
nak tukar kos.xnak stats dah. susah :(

Solihin Zubir said...

sy tgh cari maid ni.. nk apply x? ;-p

Imran nyambek said...

jurutera.cam gua.nak?

d_LA said...

pilih yg terbaik buat sume..hope dpt pilih yg terbaik oke adeq2ku..

Hanim Mahali said...

boleh jadi cekgu tu.... ^___^

♕ Mr.IX ♂ said...

klu bidang admin, bisness memang demand skrg....ix amik bidang sains tak skor sgt susah gak..yg penting kena skor above 3.50 ke atas ....

apyzs said...

takut tunggu result kluar nanti..

ShafiqIzwan said...

minat pun penting jugak kan?

Nur Farah Hani said...

fara number 7...d ah selamat pilih pun.. ehehehe..

JP Nurul said...

course nursing xada???haha...

diana said...

pilih elok2..
jangan nanti tersilap pilih dah menyesal..

Azza Firza said...

azza nak jd pensyarah je, ekekee

anamizu said...

sains komputer bes!! ngee~~

zati embong said...

jat sokong niesz!skrg ni zaman nk kena tgk bidang yg kita beljar 2 bnyak pluang kerja x.

yatie's EPISODE said...

yes! ade kos yati di situ. pgurusan pjabat and setiausaha! waahhh! ^^

jeBateja said...

kojo je lah mana yg dapat....paling tidak...cari pengalaman...penting tu......

Fairus Bin Mamat said...

KAT PASARAN SEKARANG TAKDE KE JAWATAN KOSONG UNTUK JADI PERDANA MENTERI? KALAU ADA BOLEHLAH SAYA APPLY.. TU KENA BELAJAR APE PLAK? SAINS POLITIK KE? :)

udin said...

gud luck.. smoga cepat dpt keje yer..

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget