click banner for more info

Friday, January 14, 2011

sape yg ade masalah ngn link, ley try ikut cara nie..hope dpt mmbntu..

mula2 ingt nk giveup je, but sbb kan semangat ni still berkobar2, still godek2 la bnda alah nie, n at last, i got it!!! mesti ade gak antara korg yg ade problem mcm niesz kan..haih!niesz ni x abis2 ngn problem kan..org lain elok je..huhu, xpe, sy bdk baru blaja..ehe..kalau slh tlg tunjukkn ek..

ok, link yg niesz maksud kan mcm nie, sbb da ade syg niesz ni siap wat entry tuk niesz sbb die x dpt nk jejak niesz..sory dear nishiya nisha..tgk pic bwh nie..meh niesz tlg korg settle kan prob ni ek..niesz pon try n error je nie, alhamdulilah, bjaya jgak..ok, pic ni xde link kan? n bnda ni mmg kadang2 ley wat org baran sbb x dpt nk follo balik..


xpe, korg follow je dulu, blog yg korg nk follo tu, tekan je button comey nie..


maka, akan kuar la mcm ni kat blog kwn korg tu nnti..

 credit tuk zhafri

korg click kat pic korg tu balik..then akan kuar profile korg, kat atas tu ade settings kan, click settings tu, n  kuar la pic mcm nie..


korg click button Add (links) tu..then masukkan url blog korg n name blog korg, contoh, kalau niesz name blog 'everything start here' then click button done! maka akan jd la mcm nie..tgk, da ade kan..gembira x? hehe..


jgn gembira dulu..hehe..ni ade nk  habaq ckit ni, bnda ni akan appear tuk follower yg korg follow lps korg settings bnda ni je tau, tuk yg blog sblm2 ni yg korg follow before settings ni mmg xkan appear link ni..sape2 yg rase nk check sama ade link die ade o x, ley click kt pic korg mcm gmbr no 3 tu..kalau xkuar mcm pic no 5 tu, kena godek2 balik la ek mcm niesz..ehe

thanx tuk zhafri, nishiya nishalionteen, sbb tlg niesz td ek..

p/s: psstt!pssst! problem niesz yg smlm tu da settle da..thanx tau pd semue yg tlg niesz, thanx so much! ni yg nk peluk korg ketat2 ni..hehe..


Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

31 comments:

BuLat i2 CirCLE said...

patut r xley nk folow balek..huhu..

apezs shah said...

salam

pandai cik niesz.. hehe dapat banyak membantu..;)

niesz said...

@BuLat i2 CirCLE hehe..tu la pasal, kadang2 dorg ni manje, nk kena godek2 dulu..hahaha..

momochan said...

ohh macam tu..hehe thanks!

BuLat i2 CirCLE said...

cube awk tgk sy punye..ade link x??g la cri kt folower awk 2..dh t'tmbus dh pic sy kt polower awk 2..rmai sngt org polower awk kn..hahahah

BRO_MONDAY said...

bagus ni untuk info kepada blogger yam x tau lagi...ai pun dah godek² menda ni dulu, tapi x wat entry pasal ni...adehhh~ ni yu dah buat, kira ok lah...samat mencuba ye sume...('',)

p/s : Sila lah BW ye, tengkiu...
1. New Entry "^ SaMaN TRaFiK ^"

lionteen said...

yg penting lionteen tolong yek.hehe

lalink7 said...

selalu sangat org xperasan bnda nie tp ini sbnarnye paling penting..kalau x susah nak link back..hehehe..rajin wat tuto lg ye..heheh

HonEyBuNNy said...

hehe....see...nia berjaya jugak setelkan..tabik spring tok nis...;-)

Nieza Ibrahim said...

niez....nak tnya...nak cri template cantik kat ne ek..??? hehehee...al maklum laaa,,niza jrg godeh2 blog ni... :P

Eazy Izzuddin said...

thanks infoo
ade juga org yg folow eazy
tp link die x da..
susah kot nk jejak blik ;)

nishiyanisha said...

wahhh.. thanx syg.. hahak.. =) .. problem solved.. =)

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

thanks dik..

rajin dia wat tutorial..memang bnyk membantu

✿(^^,)✿yeay!

Ati Masrif said...

kak ati pun baru je
belajar sendiri baru2 ni..hihi

YanaMIB said...

yana pn ada wat tutorial gini..hehe..kdg² org xpasan psl link tu kn..so kita ssh nk terjah blk blog dorg..hee~ =)

iwan_dextrous said...

hihihi..elok r tu..hihih

mr.syazwan said...

OOOOO MCM TU KE...

baru tahu

hehe

macam mana xmau bg org copy n paste ayat kita erk

leh ajarkan??

ngeeeee

=_=

Dee said...

thx for the info..lg bagus kalo org yg follow tu tinggalkan komen kt comment box or kt shoutbox..senang sket nak follow..xyah susah2 gini..hihihi..

ツbieaz@bie Azreenaツ said...

tQ for info mmg sangat2 membantu suka-suka.... Hehehe

HEROICzero said...

hehehe macam blog tutorial la kan? =)

MAPPIAU said...

bagus niesz buat tutorial pasal nih, akak pun slalu jugak jumpe macam nih, bile nak follow balik tengok orang yang follow kite tuh takde link blog, tak best la camtu kan, dah orang follow kite, kite pun nak la berkenalan ngan orang yang baik hati memfollow kite tuh kan hihihi

anyway niesz nice sharing okeh :))

Asha Shalina said...

blog awak cantik! thanks follow sy :))

anamizu said...

pandai niesz..at least pasni takde dah kot yg pening2 cemane nak buat bg ade link tu..hihi

recent post : |curriculum vitae atau resume???|

Solehah said...

tq niesz..nak tanya, niesz tau x nak buat bg link blog kwn2 yg kita letak x appear semua.means bila kita klik show all bru dia akan tunjuk semua link?

hans said...

info yang bagus

P/S : Bersama Hans Menikmati Aneka Masakan Berasaskan Telur Di Kampung Kuantan

white rose said...

stakat ni akak xde laa masalah link tu...
cume akak ni je yg banyak link blog lain...
hahaha...

kadang2 orang keliru yg mana 1 blog akak...
miahahaha...

maCy said...

hik3 macy pn xtau macy nye ade ta. kui3

maCy said...

erk. macy komen ilang ke? adeh

Faezah Hannah Al Baj said...

owh..mcm tu.. :)

Mr.IX said...

tutorial yg simple....heheh

slalu ada gak cmtu..xdpt nk follow blk blogger tu.

Tuan Din said...

thanx.. sangat membantu bg yg buta IT ini...

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget