click banner for more info

Monday, January 24, 2011

mak xkesah pon kalau die naik basikal je, yg penting die solat cukup..

mak korg sporting x kalau ckp bab2 kawen nie..ye la..kadang2 ade yg x kan..n mcmane pulak pilihan mak korg tuk laki yg akan jd suami korg nnti? or mmg 100% mak korg akn setuju ngn pilihan korg tu..mak niesz pnh ckp ayat niesz pd niesz n adik2 niesz..
mak xkesah pon kalau die naik basikal je, yg penting die solat cukup..
mak x nk tgk die kaye atau berpngkat, mak cume nk tgk sape yg selalu wat anak mak menangis..
'mksud nye, sape2 yg wat anak mak menangis, mmg confirm2 la mak x terime die..'ehe..

huhu..dulu niesz ni mmg selalu kecewa..xtau la nape, ade je yg x kena..kang niesz cite satu2 mmg meleret lak entry ni..niesz pon mls nk ingt cite lame..

mak niesz selalu pesan, nk tgk laki ni beriman ke x, senang je..

1) kalau kite kuar jln ngan die, ade x die ajak kite solat bile da masuk waktu?
2) time solat jumaat, try call, kalau die angkat, mkna nye die x g solat la tu..
3) kalau die call ade x die bg salam..
4) kalau kite salah ckp ke, slh wat sesuatu ke..ade x die tegur kite?
5) time die start mkn ke, drive ke, ade x die bc bismillah..
p/s : ade lagi sbnrnye tp niesz da lupe..hehe..sory ye mak..ahad ni chiquito dtg uma..siap la kena bersoal jwb ngn mak..hehe..

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

25 comments:

mr.syazwan said...

"kalau itu semua ada.. Mak on jew"

mesti mcm tu kan mak awak ckp kan??

hehe

insyALLAH akan dapat apa yg di cari

^_^

biella93 said...

ahahahhahhaa . ay-0o0o0oo0

fara said...

mak fara pun sporting.. hehehehe..

dulu hari hari tanya fara ader pakwe ker tak..sampai fara pun naik blur nak jawab apa..dalam hati "ma ni da teringin nak bermenantu ker"

last last aii cakap.. pasnih kalo jumpa terus nak kahwin.. terus da dia tak tanya sampai skang.. hahaha..

*takut anak dia nak kahwin skang.. belajar tak abis lagi..=p

white rose said...

cantek betul mak posing macam tu...
ala2 british...

miahahaha...

ala, niezs...ada jodoh tak kemana kan...

nazrul ashraff said...

great mummy evah!!

-[miracle]- said...

yerp. ade gak mama cakap macamtu. :)

btw, thanx niesz bagi smgt kat eika :)

noraim said...

akak, mak sy tak sporting. kalo ckp psl kawen mesti kena marah. hihi. abg² sy pon join sekali.

kalo psl ciri² plak tak kisah mcm mane asalkan dpt bimbing sy . heheh.

wahh, terpanjang plak. :)

sissyira said...

salam

heheh...syira tak nk yang tak ada kete..huhu...



Jom Baca dan Komen--sayang, terima kasih kerana sangat memahami

Mr.IX said...

dah bagi soalan bocor ke mr.chiquitto x lg? haha....sorok lada2 tu, nnti mak masak pedas2 nk uji kang..

E.d.Y said...

lepas ni kene practickan benda2 macam dalam senarai tu..huhu

lionteen said...

yup..
gendut pas.
ok..
jalan..
gendut diterime

maCy said...

syarat satu je. solat 5 waktu :)

liyana said...

mak yna plk pesan kt incik tng camni, mak x kesah dia mcm mana asalkan boleh jaga anak mak mcm mane mak abah jage. klu dah xsuke pulangkan elok2 mcm mane amik secara baik. huhu sedih..

mie said...

alamak!!
ciri pilihan mak ye..
eheheeee

Wanita Mutalib said...

owh.
mami akak sangat sporting.
dr mula bercinta sampe kawin, semua problem kongsi ngn mami heee.

MAPPIAU said...

hehehe mak akhak pun alhamdulillah sporting gak bak pasangan idup nih:)

d_LA said...

mak tgh tunggu baik punye atas kerusi tu..hehe..gd luck taw!

Amni said...

mak amni cakap benda yang sama.. tak kisah macam mana sekalipun, tapi solat kena jaga.. oh!

lalink7 said...

wahhh..dah nak dapat menantu dah la mak niesz ye? heheheh

Eazy Izzuddin said...

wah bagus lah....
ada juga ciri tu skit hehe
xD

atie said...

hahah..mak kite..wlpun agama penting..die tgk jugak..ada duit ke tak..die ckp..tak nak anak die susah..klu tak, die pun susah hati nnt..

bunga said...

tip dari mana 2 mmg bunga setuju..heee..lebih2 part baca bismillah..heee..n solat jumaat 2...jadi bunga leh jadikan panduan tuk cari calon suami nanti..hee..tq.

yatie's EPISODE said...

ni nk kene try ni kat encik BF sy. hehe

asybedazzle said...

waaaah, bagus utk perempuan tau bnde ni. goodjob :)

mehmet said...

assalaimualaikum...bismillahirahmaniramm...nieza jgn lupe tuhan..jgn wat dosa..igt mak ayah..jgn tggl solat..
ada tak ciri2 lelaki beriman..wkakakaka..sengal ubi

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget