click banner for more info

Sunday, January 23, 2011

jari awak jari palsu nie..

nape smue org kate jari niesz jari palsu..nie jari asli la..xpnh lagi wat plastic surgery tau..kadang2 niesz rase fobia sbb kan bnda nie..nk tau nape..meh cni bc..mesti korg akn fhm..

~kredit tuk pak google~
situasi 1 : nk wat lesen keta
korg pon tau kan procedure nk amik lesen keta nie..nk masuk class dgr ceramah tu of cos la kena scan cap jari dulu, then time nk amik result tuk ujian computer..

amoi : kasi thumbs dulu jari.
niesz : ok..
amoi : xmau la..u g toilet dulu, kasi cuci jari, then dtg cni balik..
niesz : ( thumbs balik, but still x detect jari niesz nie )
amoi  : xpe, u tggu ctu dulu..nnti i panggil balik..

1 jam kot niesz tggu, then br die pnggil balik..xtau la mcmane result tu boley kuar xpyh pkai cap jari, tup2 da siap..
situasi 2 : nk wat kad bank CIMB
akakkaunter : ic ade?
niesz : ade..
akakkaunter : letak jari kat ctu..
niesz : ok..
akakkaunter : xley la dik, np yer..

time tu mmg rase nk tercabut da jari ni sbb akak kaunter ni duk g pulas2 jari niesz tuk make sure mesin tu detect jari niesz..last2 die pon giveup..

akakkaunter : mcm ni la dik, ade 1 cara je kalau adik nk wat kad nie jgk..kat uma ade x bil yg pkai name adik?
niesz : ade..
akakkaunter : ok, nnti bwk bil tu ngn surat beranak sekali..

huhu..tension tul..da kena dtg lagi sekali..penat tau..
situasi 3 : nk wat ic baru
sbb kan da x nk lagi org kate jari niesz jari palsu, niesz trus wat ic baru..tp..time nk wat tu..

pkcikdaftarIC : ade bwk ic?
niesz : ade..
pkcikdaftarIC : aik, np x nk yer..jari kanan detect tp jri kiri x pulak..jari palsu ke?
niesz : ( wat lawak plak pkcik ni ek) mmg selalu mcm tu pkcik..semue org ckp mcmtu..
pkcikdaftarIC : nmpk nye kena tukar terus nie..tp lambat ckit la siap..sbulan br siap..
niesz : xpe la pkcik, sbulan pon sebulan la..


betul x niesz kate. semue org pnggil jari niesz jari palsu..huhu..sedey2..hope ic baru ni xwat hal lagi..bile la nk g amik ic nie..hehe..mls tul la nk g..mesti rmai..
p/s : mak kate niesz ley selamat kan palestin, sbb kalau niesz g ceroboh, israel x ley nk detect cap jari niesz..hahahaha...mak nie sempat lagi wat lawak ek..

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

44 comments:

zati embong said...

niesz..1st time dgr xdpt detect cap jari..haha.sabar jela.

KizZ said...

Hahakz...3 situasi yang menarik untuk dibaca...

nice nice...

-[miracle]- said...

alaahaaii~
siannye . :P

tape. bole g israel. berusahaa ! kah3 :D

white rose said...

jari niezs kecut ke?
cube cheq kat doktor...

mana tau ade something kat kulit tuh...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

dlu ada org tahan dgn imigresen tauu, sbb kesan jari dia lain dengan yg dlm passport.... haru biru jdnya, pdhl org tu nmpak baik, dan dia ckp mmg yg dia. haishh, bahaya jugak eh tiba2 cap jari jd lain.

in ur case ni, bera jugak klu smpai tak leh detect cap jari kn? tapi takpe, teknologi serba canggih skrg.

nelly said...

hahaha . .
kelakarlah ...
=)

~ yus ~ said...

salah letak kot jari tu.

Tapi mak niesz punya statement buat akak tergelak besar dik..hihi

MAPPIAU said...

hahaha tang kate2 mak tu akak tak tahan dah nak gelak, tang 3 situasi tuh akak boleh senyum2 lagi wakakaka.

JIJI YU said...

mueheh aku pernah kena tahan ngn imegresen sebab takley nak detect pasport ngn jari aku..

Siti Safiyyah said...

haish kesian awak nies..hehe lain kali cakap awal2 kat org yg nak cap jari tu pasal jari awak tu..barulah takde nak tercabut jari awak nanti..hehe ;)

Entry Terbaru : Lega masalah dah setel :)

jeBateja said...

nasib baik lah kata jari palsu...kot2 depa kata org seberang....guna ic PALSU....hah...lagik naya beb....ahakz

yatie's EPISODE said...

haha. kelaka la niesz ni. mak niesz pn sme. tp btul jgk. leh pegi palestin. :p

Solihin Zubir said...

owh.. jari awk jari palsu rupanya...
beli kat mana eh? ahahha..
lawak btoi!
ada jugak kes tak dpt detect cap jari eh.. naya btol...hehe..

Amy Izanni said...

haha. adoi. kelaka la niesz nihh. cmne lah boleh jadi mcm tu.. hehe.

mary ann ;) said...

itu maknanya awak seorang yang unik okayyy..berbangga lah dgn diri sendiri..heheh

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Bakar je jari tuh. Salin kulit baru. Erk*

biella93 said...

leh jadi perompak .ahahhaa

sissyira said...

salam

syira juga pernah mengalami suasana yang sama, banyak kali juga =)


Jom Baca dan Komen--cara memilih nama domain yang terbaik

HEROICzero said...

HAHAHA! jari palsu. mcm mana lah boleh x detect kan.. =P

iniialahaku said...

hahaha...cmna ek???aduhai...ni mmg spesel kes ni ha

Mr.IX said...

ibu jari tu kulit nipis ker.....haha

ferra ferro said...

hahaha . kelakar . tapi tu disebabkan jari kuat berpeluh . sebab tu xdapat detect . ferra pun macam tu jugak . naik rimas ! haha

Amirrah Zawani said...

jari palsu.. hehe!!
nak buat mcm mana kan dah tak dpt detect.. asal ada jari sudah.. :)

mie said...

uih!!
tumpang simpati..
hahahaaaaa

ADfeez said...

hahaha... ada jugak ek jari x detect??? ekekekekk :P

nway... cmne niesz buat yang kotak2 tu.. ada tutorial? :)

d_tieah said...

Mak ko ade2 je bahan nak kenakan ko..
Hahaha..
Pdn muke..
Tai betul ape..
Mana tau itu anugerah utk ko..
Then ko leh femes pastu sbb jadi heroin..

lionteen said...

ade lebey kulit kot kat jari kau.wakaka

Lya Colours said...

haha ape lg kene tempah flight p palestin la ni jd penyelamat

Nazz@Purple said...

nazz pun sme mase gi bank aritu..tp dia suh guna tangan kiri..ok la plak..leh detect

fara said...

susahnye klo jdik camtu. tgn sblh lg satu pon camtu ke?

Miss Ain said...

eh2..same la kite...smpai kdg2 gosok punye gosok...x dtect gak jari belah kiri...

last2 wat ic baru...huemm...

sush kn?

xpe2...jom kte g bom israel bak kate ur mum...huhuu

Solehah said...

eh..nape ye..pelik jgk tu..

sahromnasrudin said...

wah..pi buat IC kat JPN klang tue mesti ramai org kan huhhuhuhh

Adii NakHeran said...

kahsian juga,,,
jari tu selalu mengelupas kot,,
mungkin rajin memasak,, hehe

Amy Syaquena said...

adoi kesian dia..try la check apa masalah dekat jari awak tue mungkin doktor ada jalam penyelesaianya..

♥ manje ♥ said...

salam

hehe kita dulu pon camtu gak...
cap jari tak dapat dikesan...
kena tekan kuat2... tu pon masih tak dapat dikesan... siap dorang cakap cam cap jari alien jek ... ~

ghostwriter said...

oo... jari u same cam adeq i...
sian... x leh men air sabun~
kalo x ag teruk tau....hoho

atie said...

niesz~biar betul smpi kena wat IC baru~huhu

lalink7 said...

ololololo...siannye die..hehehe..knape ek jadi camtuee..nnt bebiler try tanye Doc pasal jari niesz tue...1st time sis dgr citer camnie..

Amni said...

mungkin sebab kulit tebal sikit kot kat situ... sebab memang ada orang yang tak leh detect jugak ni..

d_LA said...

HOH..BAHAYA TU..NAPE JD GITU??KE SBB JARI NIESZ BERPELUH..SBB MCM AKAK DLA DIA KDG2 HIPERHIDROSIS SO SALU XLEH DETECT JARI DIA..SIAN KAN

nishiyanisha said...

same case.. jari gua sangat teruk ni.. gahgahgah.. =)

fara said...

fara rasa sebab garis garis kat jari tu lembut sangat dat why dia tak detect,, pernah jugak macam tu...

fyra said...

cian ko
p la tukar ngn jari org laen ;p

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget