click banner for more info

Thursday, January 27, 2011

acik bembot 44

td jln2 BW, then terjumpe la satu entry ni, dr blog kakcik seroja, cite psl org gaji lari ikut laki indon..mesti korg pelik kn ape la kena mgena acik bembot ngn org gaji..actually, fmily niesz mmg pnggil org gaji tu acik bembot..hahaha..klakar kan..

dulu, niesz adik bradik mmg bembot yg jg, sbb mak n ayah keja..bnyk giler cite sal bembot ni..tp niesz share ckit je la ek..kalau korg nk tau, lebey dr 20 org kot bembot yg pnh jg ktorg..hahaha..sbb xthn..niesz ngan akak time kecik dulu mmg nakal giler..

bembot gatal
bembot ni mls wat keja tp suke bersolek, bile ayah niesz balik keja, cpt2 die masuk bilik, sapu bedak bagai then sambut ayh niesz balik keja..gatal giler kan?
bembot mkn kutu
die ni suke duduk dlm bilik, lps tu mesti tutup pintu, nk tau ape die buat? die g cri kutu kat rmbut die then die mkn kutu tu..euuuuwww!
bembot lari
time ni die bgtau niesz ngn adik die nk g li brg, then ktorg pon pesan la jajan, tggu punye tggu, x muncul2..rupe nye die da lari..jahat! kempunan nk mkn jajan..wakakaka...
bembot gila
bembot ni pelik ckit, die kalau berckp ngn org, die x pnh tgk mate org tu, bile tnye majikan die nape die mcm tu, rupe nye bembot ni gila..ade ke patut bagi bembot giler jg bdk..
bembot buat susu pkai gule
hahaha..pelik kan..nk kate bodoh kang marah plak, xpenah d buat org buat susu letak gule tau..ingt nk wat milo ke ape..da la tuk baby..
bembot basuh pampers
ni lg 1, aduh!nsib la mak niesz sbr org nyer, kalau x mmg kena maki da..hahaha..ade ke pampers yg da d pkai tu die g basuh, sape yg nk pkai? geli tau..
bembot x ley harap
yg ni klakar..hahaha..time ni ayah niesz nk g solat kat masjid, naik moto, ntah mcmane akak niesz ley kejar ayah yg bwk moto tu, time tu mmg ayah x prasan, mak niesz menjerit la suh bembot kejar...hahahaha...yg x ley bla tu niesz boley g ikut akak kejar moto ayah..

mak: mane bdk2 tu?
bembot : suda lari jauh bu, kejar sama bapak nya..

mcmne korg rase perasaan mak niesz time tu..cian kan..hahaha..tp klakar la..bila ayah abis solat, ayah pelik tgk niesz n akak niesz da ade dpn pintu masjid..noty!


sbnr nye bnyk lagi cite psl bembot nie, but niesz share yg ni dulu la ek, ni semue time niesz skola tadika, naik sekola rendah ade jiran yg jg, lps tu mmg mak niesz da x amik bembot da..
p/s : bembot skang lagi ganas, siap pukul2 lagi, nsib la dulu niesz xpnh kena mcm tu..niesz yg buli acik bembot ade la..hahaha..

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

80 comments:

Anisa Hang Tuah said...

yes yess
bembot skrg sume tak bole diharappp

yatie's EPISODE said...

hehe. bembot2. ade jgk org gni kan? hehe

Lya Colours said...

makan kutu. paling pelik antara yg pelik2

zati embong said...

citer psl org gaji,1 cerita je yg terpacul dlm otak jat sekarang.

ofismate jat,epul namanya.ade org gaji kt rumah.d ofis,meja dia xde tmpat nk letak tgan pun,full!bawah meja full!siap barang2 dia msuk bwah meja jat lg.last2 cakap kat dia.

"pul,ak rasa ko kena bawak org gaji ko la dtg kemas tempat ko tu"

haha..marah gile dia.

JP Nurul said...

bembot bembot....cute ah pnggil g2...

Nurul Faezah said...

Hak3~ sy xpenah kena jga ngan bembot.. hak3

Izamir Ridzwan said...

bembot tuh ape?

white rose said...

nape panggil bembot?
bahasa ape tuh?

Boneka Tak Sakit said...

aku dulu ada org gaji semua xtahan sebb adik beradik semua nakal!

btw asal pejuru ko nie ada bdk2 lompat2 nie tergangu mantel aku :P

puteri ain said...

banyak betul jenis2 bembot..hehe

puteri ain said...

banyak betul jenis2 bembot..hehe

zati embong said...

niesz!jat xjumpa cari chatbox niesz..huhu..nak tinggal pesan pd niesz utk join dis contest,jat tag niesz kat contest ni

http://zatyembong.blogspot.com/2011/01/contest-kami-pose-comel.html

redzwanie redzmann said...

wahhhhhhh,,,niesz nie pembuli rpenye..hehehe

JIJI YU said...

kalo bembot yang macam kat atas tu..makan dalam tu..ahhaa

Solehah said...

hehe..sian bembot2 niesz tu..nak tmbah satu lg jenis bembot, bembot tak sedar diri..ada tau jenis ni..akak ada pengalaman bergaduh ngan bembot's abang..belagak la bembot tersebut..hihi

Amirrah Zawani said...

hahahaah!!
kelakar lah bembot2 u..
i tak penah dijaga bembot..
dihantar di rumah orang pernah lah :D

achik ezam said...

ingat citer sal steamboat tadik...hahhhaa

Norfa said...

hahhah..bembot.. cam pelik je... hahah
1st time dengar.

ezany said...

sume bembot pempuan ker?

vanilla ice said...

iyekkk...

byk2 bembot ...
makan kutu n basuh pampers yg paling sengal..
iyekkkkkkkkkk

ZWAN SABRI said...

Dah penah ada lebeyh 20 bembot?
Hebat2..
btw, x heranla klaw bembot2 yang datang di Malaysia ni ada macam2 ragam yang x menyenangkan sebab majoriti yang datang adalah jenis kelas yang ke-3.. HUHU

biella93 said...

bembot tak jage kite pon :(

HEROICzero said...

haha! penah gk pembantu rumah lari. pagi2 nak mandi siap2 g skolah, dia xde plak. bilik dah kosong. cis cis cis lambat pegi skolah pagi tu. kelam kabut semua orang!

eqbalzack said...

abg eq singgah kul 4 pagi ni....time mcm ni je sempat reply komen kawan2...hehe

::..Dia daYa..:: said...

salam
tak pernah ada bembot
macam-macam ragam yer bembot
pelik pulak daya sebut bembot nie
baru tahu nie
hihi

jeBateja said...

Kiro ganas lah ko erk....siap buli2 bembot ko....sib baik den ditakdirkan bukan menjadi bembot ko...ahakz...kalau tidak...maw bunuh diri rasanya....

qemaishak said...

seram lak psl bembot mkn kutu tu hehe, bembot gile tu pun takut gak kan seb baik xdiapa-apakan niesz..

MamaEma said...

pelik betul namanya...

lionteen said...

bembot bangang tu..hehe

lalink7 said...

hahahaha..kelakar sis bace entri bembot kamu nie niesz..memacam peeel..ehh betul ke dia makan kutu? MasyaAllah mcm xpcaye pula...

ch!natsu said...

smtimes tkot nak amik bembot sbb niela kan.. byk mslh.. haish2~

kay_are said...

pelik x ingat.. gile sengal.. ahakz!

Hanis MY said...

eee betul ke bembot tu makan kutu cemana niesz tahu..ngintai eh? tak suka part gatal tu huk2..nyampas i tau!

rATu kEBaYA said...

tak pernah ada bembot..

tapi teringin nak jadi bembot.. jadi bembot rumah sendiri jelah..

terukkan nak jadi bembot.. sebab.. dalam novel bembot kahwin dgn lakai kaya dan hensem.. verangan tak padan dah ada en. suami

Amy Syaquena said...

bembot tue apa dear...

zmanja said...

salam blogger...

hehehe...bab mkn kutu tu...da gak yg camtu ke?

kakcik said...

mcm2lah karenah bembot ni....:(

MAPPIAU said...

bembot akak yang lame dulu pun pemalas giler, tak boleh harap, pastu yang lagi best die gune ilmu sihir okeh kuang asam kan. lepas die tak boleh gune ilmu hitam die kat akak die blah lari dari rumah.

tapi alhamdulillah bembot akak yang skang ni ok sume hehehe

tapi bile diingat yang dulu punyer memang boleh sakit jiweee okeyyy. eiiii

❤NazirahMoktar❤ said...

hahahah..teruk betul kalau tahap macam tu..serius memg gila kot..huhu

atie said...

hahaha..lawakla niesz ni..tp mmg ada maid basuh pampers tu..huhu..jgn tak tahu..ada maid amik tahi dr pampers bubuh dlm makanan die masak utk majikan pun ada..haih..pening2

niesz said...

@Anisa Hang Tuah ha a..xley hrp btul..

niesz said...

@yatie's EPISODE ade..jgn ingt xde..hehe..

niesz said...

@Lya Colours pelik sgt da tu..kutu pon nk mkn..

niesz said...

@zati embong hehe..same la kite jat..kene tggl..xdpt jajan..haha..

niesz said...

@JP Nurul haha..cute kan..

niesz said...

@Nurul Faezah mintak jgn la..sakit ati je nnti..

niesz said...

@Izamir Ridzwan bembot tu org gaji...hehe..

niesz said...

@white rose ntah, niesz pon xtau..haha..

niesz said...

@Boneka Tak Sakit haha..yg nakal tu syok,nnti dorg kena buli..

niesz said...

@puteri ain bnyk sgt..haha..mcm2 peel..

niesz said...

@zati embong ade kat tepi tu jat..hehe..

niesz said...

@redzwanie redzmann haha..kantoi!

niesz said...

@JIJI YU hahaha..mu tgk yg tu je ek..

niesz said...

@Solehah hahaha..bembot tu mmg nk kena kak..siap cri gaduh lg..

niesz said...

@Amirrah Zawani hahaha..bembot pelik2 prangai..

niesz said...

@achik ezam hahaha..lpr ke bro..

niesz said...

@Norfa hehehe..fmily niesz mmg pnggil mcm nie..hehe..

niesz said...

@ezany ha a..semue pompuan..ade ke bembot laki? haha..

niesz said...

@vanilla ice hahaha..sengal giler!

niesz said...

@ZWAN SABRI hehehe..class ape tu ek?

niesz said...

@biella93 xyah la baby oi..semak je nnti..haha..

niesz said...

@HEROICzero lorh..cian..tu la..name nye bembot xley hrp..

niesz said...

@eqbalzack xpe, abg eq, niesz ok jer :)

niesz said...

@::..Dia daYa..:: hahaha..pelik tuk yg br dgr..

niesz said...

@jeBateja hahahaha..jgn2..dosa..haha..

niesz said...

@qemaishak bembot tu lapar sgt kot..haha..

niesz said...

@MamaEma pelik tp benar kak..haha..

niesz said...

@lionteen hahaha..keno ko sebijik!

niesz said...

@lalink7 tul kak..mak niesz yg nampak..

niesz said...

@ch!natsu tu la..baik jg sendiri..terjaga n selamat..

niesz said...

@kay_are sengal sgt2!haha..

niesz said...

@Hanis MY bembot tu meroyan...tu yg kacau laki org..hehe..

niesz said...

@rATu kEBaYA hehe..bembot xley caye kak..

niesz said...

@Amy Syaquena bembot tu org gaji kak..

niesz said...

@zmanja ade,,btul..niesz xtipu tau..

niesz said...

@kakcik tu la..pelik2 lak tu..

niesz said...

@MAPPIAU alhaldulillh kak, kalau dpt yg ok, ok sgt la plak kn..hehe..

niesz said...

@❤NazirahMoktar❤ giler meroyan..haha..

niesz said...

@atieeuuww!geli nye ..jht tul kalau smpi snggup wat mcm tu..

niesz said...

@puteri ain ngn bembot mmg kena ati2.. :)

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget