click banner for more info

Thursday, March 17, 2011

Malam pertama Vs Malam terakhir..

Awal-awal perkahwinan, semua nya indah-indah kan, sampaikan, kalau ada kenduri kahwen ke, nak pergi keluar shopping ke, baju siap sama color lagi..tapi, rasa-rasa nya sampai bila ye kemesraan tu akan kekal? 5 tahun? 10 tahun? 25 tahun? atau tak sampai setahun pun..

 Vs

Saat indah awal perkahwinan...

Teruna : Akhirnya inilah saat yang aku tunggu sekian lama...
Dara : Apakah kau rela kalau aku pergi?

Teruna : Tentu tidak! Jangan sesekali kau berfikiran begitu!
Dara : Apakah kau mencintaiku?

Teruna : Tentu! Selamanya akan tetap begitu!
Dara : Apakah kau pernah berlaku curang?

Teruna : Tidak ! Aku tak akan melakukan hal seburuk itu!
Dara : Mahukah kau menciumku?

Teruna : Ya !
Dara : Sayangku.... .!

Lepas 25 tahun perkahwinan..

Sekarang korang baca dari BAWAH KEATAS pulak.....heeee

p/s : still not in the mood sebab rungsing fikir bila nak dapat kerja ni.

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

39 comments:

intan.maisarah said...

nasib badan

white rose said...

kehkehkeh...

akak ade artikel mengenai ni...
akak letak dalam blog lagi 1...

Nur Farah Hani said...

hopefully bila kahwin tak la macam tu..

btw doa banyak banyak.. insyaallah ader rezeki t dapat kerja.. amin.. ;p

~ yus ~ said...

hehe, boleh jadi vice versa pula ya dialog tu.

Alhamdulillah hampir 11 tahun usia perkahwinan masih tetap mesra seperti dulu. Harap2 terus kekal begitu hingga ke akhir hayat kami...aminnn.

kay_are said...

harap2 x jadi macam kat atas.. x best r camtu.. sabar2.. nanti ade r keje datang tu

sarah mohamad said...

hihi. terbalik ler pulak. after 25 years.

Novelgurl said...

Salam..haha..de baca ri2 ^^ adehh! pe kes la..huhu.

Anisa Hang Tuah said...

huaaa..bersedia menghadapi segala dr skrg!
huahua

Ina said...

macam dah penah baca..tak ingat kat mana..he.he.. realitinya, kadang-kadang boleh gak jadi camtu.

zati embong said...

huhu..O.o

harap2 romantik 2 sampai bila2.

sabar ye niesz.mana tahu nnti, penantian niesz nih berbaloi.dpt kerja yg niesz nak O.o

shahjiehan said...

apa yg penting, persefahaman antara diri masing2... ok??

heee,heheh..

mie said...

uih!!!
kenapa mesti lepas 25 tahun..
eheheeee

Miss Tira said...

Semoga ia tidak berlaku dalam kehidupan rumah tangga Tira. Huuu~

puteri ain said...

hehe..lumrah hidup..manusia memang macam tu...

semoga cepat dapat kerja..:)

hiro said...

hehe..tervaek.

qemaishak said...

minta dijauhkan..harap lagi lama ikatan lagi mesra & penuh kasih sayang..InsyaAllah.

Fazli said...

hahaha... briliant entry... tak sangka bila reverse balik jadi macam tu ye... bijak2...

sissyira said...

salam

hehe...dah biasa baca ni, kelakar kan....

kita pun rungsing fikir kerja ni..huhu

Finaz Jaafar said...

oh tidak...ni takut kawen nih ! =P

sahromnasrudin said...

assalamualaikum...niesc belum dpt kerja ke?? nie nie bakal cikgu ke????

Fadzli Amir said...

hahaha...best2..leh baca terbalik pulak...dah kawen nak masuk 8 tahun, tapi tak le sampai yg baca terbalik tu..hehehe...

p/s: yuo..yg cut & paste BE tu...hehehhee

yatie's EPISODE said...

haha. yati pernah dapat msej cenggini. hekhek

berharap sgt tak macam tu kahwin nanti. (:

HEROICzero said...

HAHAHA LOL!

harap2 tak macam tu la yek.

Amy Syaquena said...

aduh kenapa mesti 25 tahun..

Ati Masrif said...

harap di jauhkan lah...

biarlah masih sayang walau
dah tua kerepot...hihi

YanaMIB said...

sbr niesz..pelan pelan cari keje..mmg payah sket skrg..jgn putus asa k..rezeki ada di mana²...all the best to yu! ^_^

Dee said...

it's life ar sis..tp kita usahalah agar rumahtangga kita berkekalan..amin..

Alexandriana Alia said...

sampainya hatimu. :p

noraim said...

haha. pernah baca dah b4 neh. tp mintak jauh semua tuh dr diri kita kan kak?

Qistina Filzah said...

ader pasangan da siap bercucu lagik, boleh lagik bercerai..huhu..bygkn betape lame da perkahwinan dowang

y-A-n-A said...

yana harap nanti yana nak romantik sampai ke tua.. yeaww!! hahaha :DD

MAPPIAU said...

hahahaha akak bace dari atas ke bawah dah sejuk dah hati bace,

tup tup bile bace dari bawah ke atas terus rase nak nangessss hadoiiii hahaha

YATZAKIE said...

terbaikla niesz..entry yg best ni..hehe

d_tieah said...

Adoi.. Lumrah kehidupan.. Cepat jemu! Cam aku lah tu.. Cepat je muak dgn seseorang.. maybe aku belum temu cinta sebenar kot..


Entry Terbaru : Jom Terbang Bersama Air Asia Dengan Hanya RM25 ; Terima Kasih Nuffnang

beautiful_rose said...

hehehhe lawak ni pnh bace dlm majalah rapi...
hampes kan lawak macm nieh.
ape daa........

Azza Firza said...

dah lama dah cter nie, since 2009 g kot, pes dapat time dalam sms, ekeke

Bro Ery said...

Esok ada aktiviti "Kaum Wanita Tanya, Kaum Lelaki Jawab" diblog Cerita Tira. Kepada kaum wanita boleh ajukan soalan berkenaan kaum lelaki di ruangan komen blog. Kepada kaum lelaki standby je jawapan nak jawab soalan kaum wanita. Enjoy!

http://ceritatira.blogspot.com/

jeBateja said...

waka...waka...baaca dari atas ke bawah tu yang tak tahan tu....

tak sangka ada makna jugak...ahakz...

Arol Mubin said...

Hahaha. ;D Ketawa baca entri nie. Lumrah hidup manusia. Tapi, bukan semua pasangan begitu. :)

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget