click banner for more info

Tuesday, March 15, 2011

Adik dah selamat berangkat kembali ke Mesir..

Since dari krisis dekat Mesir sampai sekarang, lama jugak dorang ni di beri cuti kan..ye la, untuk make sure yang keadaan betul-betul dah stabil baru dorang boleh di hantar balik..Tu pun masih ada yang mengeluh, nak balik semula dekat sana, even keadaan tak stabil lagi, ni memang niesz tak faham, risau mak dengan ayah dorang tu pun tak habis lagi..Bersyukur lah korang dah di hantar balik..

Masa untuk adik niesz teruskan perjuangan di Mesir pun dah sampai..Adik niesz balik under kerajaan Selangor, kiranya semua bayaran pengangkutan di tanggung 100% oleh kerajaan Selangor, Alhamdulillah..Dorang di minta berkumpul di masjid negeri untuk pendaftaran..adik niesz charter flight yang ke2, start dari 13-17 march..


Smpai dekat masjid negeri dalam kul 2:30 pm, hujan lebat giler time ni, lepas daftar ktorang rehat dekat dalam masjid sementara tunggu azan asar..ada wifi! sempat lagi online..ehe..


mak : eh! macamane boleh dapat online tu?
niesz : guna wifi mak..
mak : hah? wifi?tak ada wayar sambung pun, xpayah sambung wayar ke?
niesz : hahahaha..tak payah la mak..

Sempat lagi mak buat lawak, lepas solat ktorang singgah pergi makan kejap, rasa lapar la pulak..




Lepas solat maghrib, pukul 8:00 pm dorang dah  kena naik bus, bus ni terus direct ke KLIA, kira naik charter flight lah, dalam 1 flight, semua student Malaysia..sampai-smpai KLIA terus check in, bag semua dah bawak naik lori yang dorang dah sediakan dekat masjid negeri, kira macam orang nak pergi haji lah..


Kul 12:30 malam dorang naik flight, insyaALLAH, 12:30 tengah hari ni smpai lah dorang dekat Mesir..Belajar rjin-rajin ye nad, nanti dah jadi doctor ley niesz mintak MC kalau niesz rasa malas nak kerja..hahahaha...
p/s : Hari ni nak pergi sunway pyramid, adik niesz dah teringin sangat nak bli kasut supra..

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

31 comments:

apezs shah said...

salam

alhamdulillah semua kembali baek.
semoga adek niesz dalam keadaan baek2..

Miss Tira said...

Dalam menuntut ilmu ini memang banyak dugaannya. Kerana itu ilmu lebih berharga dari harta. Semoga adik Niesz akan terus cekal dalam menuntut ilmu.

Kasut supra? Macam nama kereta je. Hahaha.

MAPPIAU said...

akak doakan mudahan adik niesz dan pelajar2 malaysia yang lain selamat sampai di mesir, dan dipermudahkan segala urusan untuk meneruskan pembelajaran di sana ;)

hamboiii niesz sempat lagi tuh pasang niat okeyyy hahaha :P

Lya Colours said...

adik saya balik hari sabtu ni
dia under MARA, so kos sume MARA tanggung la.
adik saya tuh bising malas nak balik
tapi dah siap2 dah beli stok2 makanan dia
bukan main byk
macam kat mesir xde makanan
haha

Alexandriana Alia said...

my sis plak balik Mesir Sabtu depan.=)

mr vampire said...

kui3x.. dah selamat terbang ke sana..wiii..

sahromnasrudin said...

alhamdulillah..semoga adika wak dpt belajar seperti biasa ya

lalink7 said...

semoga kejadian yang berlaku di Mesir takkan beulang lagi..

kasut supra tu ape niesz???
cecitee..cecitee..hehee

mr vampire said...

http://fenderofizbetalife.blogspot.com/2011/03/first-contest-from-me.html

di tag..

mr vampire said...

jap..haha/.td rse t'silap bg link la..

http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/03/my-love-at-first-sigh-was-contest.html

sini//jajaja

bunga said...

Alhamdulillah..:0

rATu kEBaYA said...

alhamdulillah.. semoga belajar rajin2 ye..

Raji berkata said...

semoga adik kau selamat di Mesir tu ;D

Umie a'iesya said...

alhamdulillah...
;-)

YanaMIB said...

smoga perjalanan adek niesz slmt..=)





Apa kata anda??>>
TAKDE KAD, TAKNAK DATANG KENDURI KAU!!

nabilah_2908 said...

oh..bagus la,,,moga adik Niesz selamat sampai.... :)

erm..kasut supra tu mcm mana Niesz..?

jom ke APA KATA HATI pulak,
DARI KERANA MATA

noraim said...

best jek kan tgk org terbang ke luar negara. huhu.

p/s; cmne nak guna HB neh? blurr lah kak. hihi.

ch!natsu said...

all da best utk adik kamu.. =)

d_LA said...

hope adik samat smpai nt..erkkk, lapar lak tgk mknn tu..adehhhh...

nies, dla tag nies join contest best..kalo ada ms join yer ^^

Ina said...

Harap keadaan kat sana dah ok, semoga adik awak selamat dan dapat belajar dengan aman.

zati embong said...

moga2 xde berlaku lg keganasan kat sana O.o

aliza said...

alhamdulillah..semoga berjaya tuk adiknya :)

iniialahaku said...

ala...klu yg trip ri tu bleh jmpa

kay_are said...

bagus r kalau sume nye dah selamat dan jadi macam sedia kala =)

Prince Halilintar said...

semoga dpt menambah ilmu disana dengan suasana yg aman..amin

jeBateja said...

bestnya....leh naik kapal terbang...

mr.syazwan said...

tata tutu titi

hehe

semoga lepas ini tiada lag apa2 berlaku amin

da balik x bagi tahu

baru ingat nak pesan barang

huhu

Novelgurl said...

Salam..wah ! nak ikut pergi mesir !

sissyira said...

salam

semoga adik niesz selamat sampai.

HEROICzero said...

Semoga selamat2 saja ya. =)

shahjiehan said...

parents uztas n ustazah ea...

hmm..kasut supra mahai lor..tringin gak nk beli..

huhuh..poket keringgg...hukhuk

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget