click banner for more info

Tuesday, February 22, 2011

niat tak menghalalkan cara la artis oii!! "haram tetap haram"..

Cerita ni adik niesz yang dengar dulu, then aritu niesz tengok balik..aduh!rasa bernanah je telinga niesz ni dengar..korang tengok rancangan galaksi x? ala..cita pasal artis tu..boleh pulak artis tu cakap macam tu ya..bukan la nak kata apa, nama pun masuk tv, confirm2 ramai yang tengok, kalau budak2 yang tengok, tak ke dorang boleh terpengaruh..


KES I
reporter: alhamdulillah sekarang dah bertudung ye kak LW?..
si LW : a ah..alhamdulillah
reporter: tapi saya ade dengar cerita yang akak jenis yg kejap pakai kejap tak..betul ke?
si LW : a ah..saye buat sebab tu da kehendak pengarah.lagipon masa saya keluar rumah,    saya niat pada ALLAH yg saya tak bertudung untuk cari rezeki yang halal untuk anak2..ini antara saya dan ALLAH.bukan antara saya dengan manusia, ALLAH tahu niat saya baek utk cari makan anak2 saya..

si LW : Sebelum saya terima job ni, AI * pengarah filem* tanya saye dulu,boleh ke kalau akak berlakon watak yang memerlukan akak utk tak pakai tudung?..saya cakap tak ape..

si LW : Lagi teruk orang yang bertudung tapi belakang dok ngumpat mengata.dorang nak cakap saya ni tak de akidah?. ntah2 dorang tu yang tak tahu ape makna akidah...
KES II
reporter: ni ada keluar kat surat khabar,yang akak ade pegang tangan seorang lelaki?sape  ye lelaki tu? betul ke ex husband akak?
RA : akak saje je pegang tgn ex husband i..nak berlakon depan anak2 i..i ni kan pandai berlakon.ni semua utk kebaikan anak2..anak2 i tak tahu ap kesah sebenarnye antara i ngan ex-suami i..so,itu cuma lakonan di depan anak2 i..
reporter : ade kemungkinan tak untuk u berdua rujuk balek?
RA : tak lagi setakat ni..i suka pegang tangan die tapi i tak taulah die suka tak pegang tangan i..hahaha..




Korang rasa munasabah ke alasan yang dorang bagi tu? sebab anak2?..kalau macam tu, merompak, mencuri tu tak bedosa lah? contoh la kalau sorang ayah ni terpaksa mencuri, niat sebab nak bagi anak2 makan..tak ke sama je alasan ni macam alasan dorang tu? cuma kes je lain...mencuri tu tetap satu kesalahan..dalam islam pun dah sebut hukum mencuri tu berdosa..dosa tetap dosa..dosa tipu anak lagi..

Tak faham betul kalau orang bercakap ni ikut sedap mulut je, tanpa periksa halal, haram, patut ke tidak, betul ke tidak..main bantai je cakap..ingat, niat yang hanya untuk kebaikan je yang hanya di terima ALLAH, bukan yang haram tu di halal kan kerana tuntutan niat..Sebelum bercakap tu pk betul2 dulu..


p/s : Niesz pun tak perfect, kadang2 buat silap tapi kita kena ingat setiap apa yang kita cakap, kadang2 boleh jadi ikutan orang..sebab tu kena hati2 bila bercakap..

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

32 comments:

Siti Nur Amirah said...

betul2..mira tgk..panas je telinga dgr taw...

Alexandriana Alia said...

mungkin tak pk b4 cakap.. ermm,

HonEyBuNNy said...

itu la..ila paling xsuka dengar ayat artis neh......sdgkn mereka pun tahu dosa...ish2..

Cik Akma said...

aiyaa sape artis2 ni niezz? nak tauu :D

❤NazirahMoktar❤ said...

org jahil..hummm, susah la dunia ni kalao artis yg org ramai tgk buat peangai mcm ni..

HEROICzero said...

HAHA pandai sungguh la kan? =)

biella93 said...

cite ney da lame dahh , alaa adatla , name pongg artissss . hape depa kesah

syazwanizul said...

diorang ni banyak silap faham.tapi, buat macam faham.matlamat tak menghalalkan cara.kalau dah haram tu tak payahlah nak dihalalkan jugak2 kan.hurmm =.=

nazrul ashraff said...

jijiknya la mereka tu..;(

intan.maisarah said...

merek perlu belajar byk lagi

Heidi Shafiq said...

artis ni macam2..

Boneka Tak Sakit said...

hahah betol la. begong je.. :P
artis memang camtu..

mr.syazwan said...

dua2 kes ni wan nah tgk

tpi yg paling hot sekali

kes 1 tu

perh ckp mcm dia yg betul

xpe la biar ditanggung sendiri

kita hanya boleh menasihat

selebihnya tuan punya badan

mie said...

itu la..
alasan kadang2 xmunasabah..
mcam dah tertulis dlm skrip je..
ehheeh

sissyira said...

salam

sebab tu wardina cakap artis tidak boleh dijadikan sebagai idola...semua org kena faham tu..

jeBateja said...

Kasian dia....CETEK tul ilmu dia...itu BASIC tu....

Tapi tenguk dia tu...adakah itu melambangkan tahap ILMU yang rata2 kita ada..? Kalau betul...dari sekarang kita semua kena ubah gamaknya...

Err...saya pun cetek ILMU gak...Kadang2 buat silap jugak...

aDieyZa said...

artis ni kadang2 rasa dia ni betul dalam segala segi.. sbb dah popular, tu yg x kisah tentang hukum agama, asalkan income masuk.. x faham betul la..

cikserabai said...

lol...ade jugak mcm tu...mmg bernanah ar telinga.
btw,ciksrabai tertekan la...wuwuwu

lionteen said...

bengok btul. ishhh. x fhm btul artis ni. tp kite ade dgr dah b4 dis. huhu

Adii NakHeran said...

kes I tu saya rasa macam ann ngasri,,,

kes II tu xdapat detect lagi,, hehehe

apa pun rugi la dorang ni,,,

Hanis MY said...

hhuhu..pengsan! semoga mereka mendapat hidayah...

Lya Colours said...

ni cakap artis xde education
cakap tanpa berfikir
tak bleh jadi contoh dorang ni
kita ni tengok2 je la, jgn la mengikut sgt dorang ni

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

suke tgk wardina..dia istiqamah dalam bertudung..makin laris pun dia...

zmanja said...

biaso la tu...nama pon artis..perangai pelik2 sikit...hehehe

http://aniesandyou.blogspot.com said...

satu je yg anies nmpk kalu artis2 ni kuar kn statement cm tu =JAHIL atau dlm bahasa zimbabwe: blajaq x abeh!

MamaEma said...

kot yea pun nak mencari rezeki... sanggup buat gitu...


issh, saya pun tak perfect juga....

d_tieah said...

Aku jarang tgk tv tau niesz..
Sape artis LW dan RA tu????????
Hahahaha..
Bongok je jawapan..

Entry Terbaru: Sah Dira Abu zahar dan Zizan Raja Lawak Jadi Hos Baru Melodi

bunga said...

mmg agak sakit hati jugak..tapi jom kita sama-sama doakan dia..mana tahu dalam berjuta-juta rakyat Malaysia ni yang berdoa ada salah satu Allah makbulkan..:)..jadi jom sama2 doa kan mereka supaya menerima hidayah yek kawan-kawan..

Norhafiza said...

kakNo jarang tengok galaksi tp pernah tengok la hehe...tu la kan pasal artis...dorg sbg rolemodel kene la tunjuk teladan yg elok2 ni tak...ramai dh anak2 muda menjadi ikutan mereka..

yg kes bertudung tu kakNo penah dengar..sampai kan ada kata "klo i pakai rambut palsu pun bukannya nampak rambut asal i.." huhuhu begitu cetek ilmu mereka!

YanaMIB said...

xpernah tgk galaksi..tp klu gini la cara artis² berckp mcm letak otak kt lutut hehh malas la nk tgk..ilmu dah cetek tp buat² bijak..tu bodoh sombong namanya...

len kali klu xtau hukum hakam agama xpayah la buat statement menggelabah mcm tu..lg menunjukkan betapa rendah nya IQ dorg..hurmm~ smoga Allah beri hidayah pd dorg ni..and mana la pergi suami² dorg?? nape x tego bini² dorg yg sengal tu?? adoii..adakah laki dorg juga cetek ilmu agama??? tetttttttttt~

yad'z said...

owwww... tau yang ni... mals nak komen dah pasal retis2 ni... letihhh!!!!

alinac lover said...

sabar jela dgn jwapan artis tu ek~ haish~

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget