click banner for more info

Thursday, February 10, 2011

interview untuk cari penguli tepung rupanya..hampeh!!

Aduh!sakit jiwa nie..nk tau nape? korg mesti da tau yg ari ni niesz ade interview kan? sblm tu, thanx tau tuk semue yg wish niesz..thanx a lot dear!

So, niesz pon semangat la, siap2 pkai bj kemeja, sarung plak blazer, ye la..kate interview utk assistant maneger position, so, bj pon kena la mantap kan..kuar uma kul 7.45pg, smpai office kul 8.15 pg, padahal interview kul 9 pg, semangat btul minah ni kan..

Masuk je office, sorg staff kat ctu suh la niesz masuk 1 bilik ni, die amik resume niesz, x lame lpas tu die suh niesz jwb soalan test..kira soalan IQ test la..kena btul 8 dr 15 soalan tu, siap yang tu, kena plak wat lg 1 test, soklan essay plak, niesz pon wat la dgn bersungguh2..semue in english..then br die dtg interview niesz..
amoi : hai, i (ape ntah name amoi nie, lupe la plak..hahaha)
niesz : hai..
amoi : sebelum ni u wat industrial training kat Perodua rite?
niesz : yes, for 3 months..
amoi : ape yg u wat time training tu..
niesz : i did blalalalalalalala............
amoi : u mmg keja dlm office je la? mksd i, u mmg cri keja office ya?
niesz : yup..y?
amoi : i rase job ni xsesuai la dgn u, sbb i tgk ur resume, u cri keja in office rite?actually tuk position nie, u kena duduk dapur tau, u kena uli tepung, means, u help ur manager to make a pizza, u kena stay smpai keja u siap, kadang2 u balik kul 12, 1 pg..
niesz : hah????means i kena wat pizza la? i thought assistang manager ni keja dlm office..
amoi: no, utk position yg tu, we called as assistant manager admin..
niesz : owh, ermm...its ok..
amoi : sorry..
niesz : its ok..( senyum mcm kambing da..sakit ati aku!)
amoi : but u can apply other vacancy, customer service? because ur english quite good..
niesz : ermm..( mud mmg da ilang terus time nie..ckp la ape pon..)
amoi : sebab kan u da dtg cni, so i give u dis..
niesz : owh..thanx.. ( nsib la hang bg free..x la frust sgt..)

p/s : mesti korg ley agak kan niesz interview kat mane td..ermm..xpe la..nk wat mcmane..kena la apply job lain plak lps nie..penat je jwb test td..buat test punye la lame, interview x smpai 5 minutes pon..hampeh tul..

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

28 comments:

zmanja said...

hehehehe...sabarla yer!!

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

heheheh....

jom makan pizza sama2 dik

(^^,)❤

lionteen said...

haha. dun give up beb. try lg..

noraim said...

hihi. kesian akak sabau ye.

Hanis MY said...

huhuhu sabar jelah sian niesz takpe cuba lagi ada rezeki lain tu...

Nur Farah Hani said...

hee.. sabar sabra niez.. dugaan betul tuh.. kalo fara pun marah jugak.. yer la penat ejrk get ready bagai.. tak per cuba lagi.. XD

white rose said...

laaaaaaaaaa...kesitu pulak...

pizza mane tu?

dominos? pizza hut???

moh kita seraaaaaanggg...

HEROICzero said...

HAHA betul la tu kan, assistant manager..

*bukan rezeki. tak pe.. =)

zati embong said...

niesz2x.mentang2 suke pizza laju je apply kerja kat pizza eh..hihi

yatie's EPISODE said...

haihh. ape lah. patot bg name lain utk yg interview ni. Interview as pengguli tepung. haa. kan senang kan? takde lah orang wrong information. tbe2 yati jdik emo ni. sbb dpt ase ape niesz ase. haa. kan yati da bebel. wuu T_T

Anisa Hang Tuah said...

sabar yerrr..
ade lah yg terbagus utk niesz nnti

Ina said...

nieszzzzz...uwaaa...siannyer..tipah tertifuuuu....takpe..dapat pizza free...pi makan..sejukkan hati ek...sian dier....insyaallah ada rezeki tempat lain tu..
INA NAZIR BLOG

Lya Colours said...

adoi bahaya keje situ. silap2 kita uli pizza, kita yg makan. hihi

ieda said...

adehhh ekekekke sabor jer lahh
tapi best gak .. makan jer kann ekekkeke

mie said...

wow!!
kalo x, boleh dapat baucer free..
heheee

redzwanie redzmann said...

xpela niesz...at least niesz da cuba kan..?

tp da dpt voucher pizza tuh oke la kan..heheh

udin said...

huhu.. cian awk.. takpe2 cuba lagi lepas ni.. InsyaALLAH mesti da rezeki punya..

aNNa maRdHiaH said...

anna datang sini sayang ...

la..hahahaha...ya allah ..
penat je .. tapi xpe la.. dugaan kan..
sabar je la..
tapi bez la dapat pizza .
hehe...

arep_lockermonth said...

haha :P dan dan ade interview untuk uli tepung!

biella93 said...

kacau dodol ? ahhahah . perli ke ape ni ?? ahahhaha

MAPPIAU said...

hikhikhik nak gelak tapiiii tak sampai hati pulak (takpelah gelak dalam hati jelah) wahhh giler jahat eh akak nih hahaha :P


takde lah dik akak guwau2 jer. sabar yea dik insyaallah ade nanti rezeki niesz yang lebih baik :))

d_LA said...

hah??yeke??sabo jerlah kan..ssh gak nk jg penguli tepung ni rupenye..huhu..nape x try je job tu..ckp nak try dulu..hehe

jeBateja said...

Wowowowowowowo....hang tu praktikal kat perodua yeaa....den nya keja pun ada kena megena dengan perodua...ahakz....proton jugak....ahakz

aDieyZa said...

xpe dear.. nanti try cr keje yg sesuai dgn kelulusan & minat niesz k.. yg pntg dapat pengalaman & pizza free!!

Sunah Mohammad said...

adoi...takpe2..gi carik keje len lak ye~ hehe

lalink7 said...

woww kalau dapat keje kat situ mesti hari2 makan pizza...xpe sabar2

mungkin ada rezeki lain yg dtg menanti...

atie said...

kesian ada..nak gelak pun ada..hahaha~sabor ye niesz~

Nisa Dawi said...

Sabar ye cik niesz..

Jom dating di Dominos,blakang opis sy jer.huhu

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget