click banner for more info

Friday, February 11, 2011

banglo seram di seksyen 2, shah alam..

Korang pernah dgr cite psl banglo ni x? Sure ramai blogger kat sini yg from uitm shah alam kan..x pon yg duduk area shah alam..Kalau korang nk tau, niesz tahu pasal cite ni pon 2 taun lepas, dr kawan niesz..

Memang meremang tul la, time tu malam, niesz ngn kwn niesz pakat nk g uma kawan niesz kat Kajang, sbb nk siapkan assignment..so, nk kuar highway tu mmg lalu kat depan wet world dekat ngan tasik tu..Kawan niesz suh la niesz pandang uma tu..rase menggeletar bdn  ni sbb seram giler tgk uma tu..start la kawan niesz bukak cite seram..

Die tnya niesz, nmpak x mcm ade darah2 tersembur kat tingkap uma tu..what!!!!!!!!!!!!mau terbhnti jantung niesz dgr die ckp mcm tu..trus niesz suh die diam..baru je td niesz bace pengalaman student uitm yang pernah tggl kat ctu..seram gileeerrrrrrr!!!
Korg nak bace x, kalau korg nak tau cite die..bace cni.."KISAH BENAR SERAM DI BANGLO SEKSYEN 2, SHAH ALAM". Dari ape yg kwn niesz cite, mmg betul..sama la mcm cite ni..mmg tuan uma tu suh byr sewa RM50 je, x logik kan..RM50 tuk uma sebesar tu..so, lps ni kalau nk sewa uma..ati2 tau..
p/s : mlm ni nak tdo bilik adik..nyesal baca..waaaaaa!!!!!!!!!!!!!

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
---------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

57 comments:

white rose said...

hahaha...

akak tau cite tuh...

kalau lalu shah alam, mesti lalu kawasan banglo tuh...

banyak gak cite pasal rumah tuh...

rossoneri said...

uit, kalau benda nih betul2 jadi, tuan rumah tu xkena apa2 tindakan ke..hmmm sebab macam tuan rumah ni mengorbankan orang pulak,dia tau rumah tu bahaya tapi dia sewakan kat orang jugak..

Cik Ungu Violet said...

baca entri ni pun dah rasa seramnye. heeee @_@

faizahfyn said...

betul ke ni??dekat wet world..hurm pernah lalu tp xde nmpk umah tu..best buat cite seekers nih

me | is | aku said...

kt ne ek? budak2 ni sibuk nak p crik.

.:: Miu Miu ::. said...

ye eh? miu tak tau pun. hihi.. even sewa rm50 pun tak nak la kalau rumah tu seram.. ieeee takut!

achik ezam said...

banglo belah mana ni ek????

Afifah said...

seram pulak baca n3 ni..tadi kawan baru lepas cerita kisah seram pasal rumah gak..huhu

Miss Yaty said...

yeke? sepupu miss yaty pun ada tinggal kat area tu..huhu...seram nye...sebab penah tido kat seksyrn 2...huhu~

Anisa Hang Tuah said...

erk.menakutkannn

yatie's EPISODE said...

niesz, yati tak moh bace. yati takut. yati ni penakut. T_T

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

ade kwn yg hmapir2 nak mnyewa kat ctu..
tp curios la kan.. rm50 sebulannn~

lionteen said...

esok la den bace. kecut perut den ni. hehe

Solihin Zubir said...

sy nk bg cdgn..
apakata awk pegi snap gambar kat banglo tu waktu maghrib or tgh malam..
mesti besh!
bley kongsi kt blog nnt.. ;-p

Nisa Dawi said...

erm..baru je dapat tau...nak cari lah kat area mana tu..

nak klik je bace link tu..tapi..esok lah bace..hehe

bunga said...

seram la bunga bc..dah la malam2..huwaaaaaaaaa....

Novelgurl said...

Assalamualaikum

ala..curious tp takut..
tunggu esk pg je la bace..huhhu

d_tieah said...

Wei, sebab malam2 aku bc entry ko ni aku terus bukak comment owh..
Aku tak berani nak baca..
Esok je lah k..
Hahaha..

noraim said...

hihi. lain kalo jgn baca. hihi.

CheQ PP JoY said...

niesa, cube paste coding y niesa ckp tu kat sini,

http://www.accessify.com/tools-and-wizards/developer-tools/quick-escape/default.php

lepas convert paste dekat comment box fy ye..kalau boleh la..kalau x, xpela..time kasih..=)

zati embong said...

baru nk baca nih,tp bl niesz ckp nk tidur dgn adik terus cancel.nantilah baca.hihi.ni pun siap on lampu nk baca entry niesz plus dahlah jat sorg2 kat rumah O.o

JP Nurul said...

serammmm~~~~~


sedih jugak utk naim dan salleh...citer btl2 ke nih???

Nur Farah Hani said...

heeeeeeeeeeee... betul ker citer tuh menakutkan.. nak kelik.. tapi takut... malam ni tidur sorang sebab akak ngan adik tak balik lagi.. huwaaaaaa... tidak!!!

HEROICzero said...

awuuuuuuuuuuuuuuuuuu~~~~

hehehe. banglo rm50. menarikkkk~ hantu? oke xnak.

NurAfizahMazlan said...

ade baca pasal rumah ni.. kalo nak g wet world kena lalu situ ke? xjadik ah nak g. seram kottt...

jeBateja said...

Kawe ni penakut gak....TAPI kawe selalu ingatkan diri kawe bahwa MANUSIA adalah ciptaan terhebat....so kadang2 berani sket kalau ingatkan pasal tu....TIADA yg KUAT...selain ALLAH....

Lya Colours said...

nasib baik baca ni dah siang, tp takut gak. huhu. harap2 xde la teringat cite ni mlm kang

ezany said...

dah lama tau cite psl ni.. siap tabligh yg sewa situ pun tinggal kejap jer.. hehe.. sbb bila tdo jer kena pindah tmpt lain..

Zaty Anuar said...

mcm seram gila je, eheeee :D

aLieF si Muncung ManiS said...

okay,,alief tak nak baca..seram~~~huhuhuhu..tak ade lah.alief ada gak dgr kisah ni..sbb abg alief blajar kat sana..

mr.syazwan said...

banglo seram sec 2???

celah mana?

wan da duduk situ hampir 3 tahun

x nah dgr cite tu


banglo femes adalah


banglo spa q tu


ermmm

Menaz Chenta Manez said...

bila baca cite nie akk teringat peristiwa yg jd kak akk ms lalu kawasan kat wet world tu ms tahun 2009..bau daging busuk kat seat blkng kereta..akk mulut celupar pegi tegur..mmbe akk yg tgh drive punye mengigil smpi xrasa pijak pedal minyak..bygkan bau punya kuat dan pahit smpai kat area kompleks PKNS terus muntah..dipendekkan cite (wpun pnjg lg sebenarnya)lebih kurang 3 bln akk sakit sbb makhluk tu damping akk..so hati2 ya..kaw tu mmg keras..

Suci_Cinta said...

waaa .. blh tahan ... huhu .. nt post la lagi citer2 seram ekk .. huhu .. nica blog sis ! dont forget to follow my blog too ..
http://coretancintagengmuslimah.blogspot.com

puteri ain said...

errrrr.....i'm speechless..haha

d_LA said...

huhu..nak gi baca la..ada gak dgr2 tp x baca lg..

Boneka Tak Sakit said...

mcm filem seram pulak baca! betol ke kesah benar nie jap baca ka

Novelgurl said...

Assalamualaikum

almk aii...lupe nk bce lak..dh mlm..hua2

iniialahaku said...

biaq betik???????umah mana satu ni??slalu gak lalu kat c2..haha..pasni xlalu dah c2,sggup pusing jauh nak naik hghway..hahaha

d_tieah said...

Dear, dh siang ni baru aku berani baca..
Hahahaha.. *sengal


Latest entry : Cerita Korea Versi Blogger Tempatan

ferra ferro said...

rumah banglo tepi skali tu kan3 ? kawan ferra dudok area situ cakap dulu ade sorang laki ni die bunoh anak bini die kat situ . n then laki die bunoh diri . tapi pasal budak2 uitm mati sebab rumah tu , x de dgr cerita pulak . macam x caye je .

atie said...

shah alam ni mmg byk tempat keras la..

nabilah_2908 said...

Ya Allah...sampai bawa maut dikerjakan dek hantu2 tu....wee...seram gak...nasib baik bca pagi..huhu.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BILA MOOD KE LAUT

Dee said...

apasal akak x tau..sedangkan akak duduk di itm shah alam 3 tahun..hmmm...jap gi baca..

mummieyedeqq said...

bru suda abis bce n3 ni...yg 'ksh bnr d bglo seksyen 2, shah alam pun sudah d bce,..seram jgk..smpai mcm 2 skli b'laku...

mummieyedeqq said...

bru suda abis bce n3 ni...yg 'ksh bnr d bglo seksyen 2, shah alam pun sudah d bce,..seram jgk..smpai mcm 2 skli b'laku...

Amy said...

amy pun penah dgr cite umah neyh...kadang2 ade nmpak umah 2 cam ade orang tinngal...p mesti x lame...pas2 dah kosong demula...

Anonymous said...

owh, banglo tuh...yang bumbung dia macam minagkabau sikit tuh...corner lot n ade pokok besAR. BOLE NAMPAK DARI JALAN

biella93 said...

ahahhaha . gatal p bace buat ape . kan da takot . ehehhehee

Anonymous said...

Rumah RM50 ni Jalan Bunga Kamunting seksyen 2, (rumah buruk yg ada buaian bulat tu)

darxniq said...

lam blog niq ada pic dia..:)

Anonymous said...

Rumah RM50 ni Jalan Bunga Kamunting seksyen 2, (rumah buruk yg ada buaian bulat tu) boleh tag kat google map tak

Norhafiza said...

klo sewa murah mesti ada yang tak kenal kan niez..huhu..sib baik baca waktu pagi ni hehehe...

Anonymous said...

hehe.. kak ley cayer ke citer ni..
dier kata dier loud speaker hp dier dgr suara pompuan mengilai..
hmm.. zaman tu zaman hanpone 3310 je yg femes n mahal gila time tu... bleh ke hp tu loud speaker...
hehe.. pikir2kan lah

blue_rain said...

Assalamualaikum.....

[sorry klau aku ter-emosi sikit ye]

Pada mr.Syazwan,cube ko baca betul -betul cerita nie. Aku rasa ko mcm tak paham sangat agaknya. Bukan ke penulis tu kata 9 tahun yg lepas, ko plak claim yang cerita ni tipu sebab ko duduk shah alam dah 3 tahun. Aduuyaiii...relevan la skit dik oii. 6 tahun tu beza.

Aku dah pernah berbual ngn penulis citer ni. Nama dia Mr.Q.Dia stay kat rumah tu 1,2 hari aje. Barang2 pon tak sempat nak punggah abis lagi. Jgn kata rumah dia kat seksyen 2 tu, rumah yang dia baru pindah masuk lepas tu pun aku tau kat mana. [sbb dia bagi tau la]

Lg satu plak, ada sorang mamat yg ngaku cerita nie dia punye. Aku bila baca balik reply2 jawapan kt blog dia, nk tergelak aku. Sebab nya dia tu bukannya penulis cerita tu tapi ngaku cerita dia. Nama org tu ialah Darxniq.

Ok sorry la ye Darxniq [yg reply komen dlm blog nie]. Aku tak tau samada engkau adalah orang yang sama aku maksudkan ataupn tidak. Tp kalau la betul engkau orangnye, rentikan la klentong ko kat blog ko tu yg konon-kononnya cerita nie berlaku kat engkau. Malu la sikit. Engkau cakap terus terang kan senang yang cerita nie ada orang hantar emel kt ko ke,fb ko ke, mana2 la. Dan engkau hanya nak share shj, kan elok sikit bunyinya?

blue_rain said...

Ada org kata crita ni tipu+ klentong, tp disebabkan aku penah br"chating" ngn penulis cerita ni iaitu Mr.Q, maka aku rasa aku ptut jawabkan soalan2 tentang cerita ni bg pihak dia [tp berdasarkan apa yg dia ckp la ea....]

1.Pokok sbelah rmh tu bukannya pokok ara tp kenapa penulis ckp tu pokok ara?
-penulis sebenarnya sampai skrg tak tau apa nama pokok bsr yg ada sbelah rumah dia tu.Dia tulis aje la pokok ara.

2.kenapa member penulis tu bodoh sangat gi gali busut tu?
-sebabnya, busut tu ada betul2 dekat pintu dapur rumah diorg dan pintu dapur tu akan tersangkut klau nak buka slagi busut tu ada.

3.Masa blajar dh mampu beli laptop + handphone? kaye betul.
-Yg ada laptop dlm rumah tu hanya sorang aje dan betul dia memang kaya.Hp loudspeaker tu pon memang dia yg punye jgk.

Soalan yg lelain nanti aku jwb.

Anonymous said...

betol ka bah cerita ini?

Che' Rain said...

aku setuju, nama penulis citer ni mr.q.

penat giler aku mencari, akhirnye jumpe jugak web tu, itupon psl member yg gitau.

xbaik siol ngaku cerita sndiri padahal bukan....malu la sikit.

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget