click banner for more info

Thursday, January 20, 2011

aku pantang betul kalau..

kalau la ade org ckp kat korg mcm ni korg ley terime ke? niesz pling pantang org ckp mcm ni kat niesz, but ade org yg boley terime..depends la..but bg niesz..sory la!
pantang 1
si baikbahasa : beb, np ko sedey je nie..ade prob ke? story la kat aku..mane tau aku ley tlg..
si burukbahasa : ko kalau x menyibuk hal aku x boley ke?
pantang 2
si baikbahasa : beb, ley tlg ajar aku x, aku xfhm la formula nie..seriuos aku x fhm..
si burukbahasa: boley, boley bla!
pantang 3
si baikbahasa : aku rase ko salah jln la, bkn jalan ni yg kite masuk td, pusing balik la..
si burukbahasa : ko diam boley?!
pantang 4
si baikbahasa : beb, aku rase aku xsempat la nk siapkan assignmnt ni mlm nie..aku smbung esok ley?
si burukbahasa : asal ko ni lembab sgt?
pantang 5
si baikbahasa : td lecturer tu suh bukak page berapa yer, aku x dgr sgt la..
si burukbahasa : ko ni pekak ke badak?
pantang 6
si baikbahasa : aku rase jawapan ko ni slh la..td aku da g check kat group lg 1 tu..
si burukbahasa : ade aku tnye?
pantang 7
si baikbahasa : beb, ko nk tau x, mamat yg ko minat tu da couple ngn minah yg ko xsuke tu..
si burukbahasa : ade aku kesah?
pantang 8
si baikbahasa : ko xsiapkan lagi ke assignment ko tu?
si burukbahasa : copy paste suda..tgk ko punye boley?
pantang 9
si baikbahasa : aku sedey la..selalu sgt die wat aku mcm nie..ape slh aku..
si burukbahasa : tu la ko, bodoh sgt, aku dah suh ko tgglkn die ko xnk..
pantang 10
si baikbahasa : np ye aku susah sgt nk pick up ape yg aku blaja..
si burukbahasa : mane x nye kalau da 24 jam ko asyik ngulang bnda yg same!

p/s : niesz dulu selalu kena maki ngn ex bf niesz..pnh die ckp niesz ni lembab sejak d lahirkan..but niesz bersyukur at last niesz bjaya jd graduate degree..alhamdulillah..

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

37 comments:

~ yus ~ said...

Kalau akak pun pantang. Tu bukan si burukbahasa lagi dah. Tapi bodoh sombong..huhu

noraim said...

sy xsuka org mcm tuh. dorg bajet dorg cool berlagak mcm tuh. padahal hampeh jek.

fyra said...

ape lah punya bf macam tu
naseb dah ex
kalau kite mcm tu
dah tak nak kawan da

iwan_dextrous said...

org yg biadap tu lah sebenarnya yg bodoh kn...

Nur Farah Hani said...

eii.. setuju seratus peratus.. fara pun tak suka orang wat cam tu.. takpepasal.. kita sikit nyer baik.. tapi dia..

senang2 sound jerk dia balik.. hehehe..

tapi masalahnya kita kita ni baik so takkan la nak wat cam tu kan.. betul tak..=p

iniialahaku said...

saya seorang yang baik bahasanya..tengok kan penuh je saya taip ni...hahaha :p

orang2 camni selalunya bodoh sombong...geram pon ada bila cakap ngan dorang ni..wat sakit ati je

Sophie Al-yahya said...

mak aih sedihnya bf ckp mcm tu T_T

anyway, naseb baik dah ex kan..

biar lembap asal ada budi bahasa =)

hiro said...

setuju juga.

JIJI YU said...

kalo aku..aku tak layan dah orang camni

biella93 said...

budus punya laki . campak lombong je . ahhahaha . mcm bagos jee . ni yg nk marah ni!

redzwanie redzmann said...

biadabnye ex bf niesz tuh ckp cm tuh..
xpe niesz...manusia ade je kelemahan n kite kne la memperbaikinya kan..?:)

wanie slalu kene pantang no 8 tuh...
kite pnat2 wat..dye mntak c0py paste je..
akit aty~!

atie said...

biadap tu..bukan lagi buruk bahasa..kera sumbang eh org kata..org nak tolong nak sorang2..huhu

biskut said...

fight back!

taqiyue said...

wow..

intan said...

kasik penampaq lelaju je kat ex bf awk tu bleh x?
hish geram betul..!

ku izzati said...

pantang kalo kne maki2 nie..
lg sakit hati ble ex awk maki2 awk..dapat bygkan perasaan niesz time 2..

Syida Shukor said...

paling pantang nombor satu tu ! jangan harap nak bercakap dengan dia lagi

sissyira said...

salam

kalau syira terus pelepok je sapa yang jawab macam tu..mmg pendek umur la :D

beautiful_rose said...

aku cukup nyampah org jenis y macam ni.perasan dia bagus serba serbi serba tahu semua cakap dia nak betul saja.padahal entah apa2.

org jenis macam ni suka pentingkan diri sendiri cakap ikut sedap mulut dia je tak fikir perasaan org lain.lain kali ko bagi penerajang jerk senang cerita =p

Lya Colours said...

biar la org nak kata apa janji niesz dah berjaya (^_^)

fara said...

ape la slhnye klo jwb leklok je kan. haish.

Amni said...

setuju ngan fyra.. menakutkan je bf camtu.. kalau jadi laki tah camne dia layan kita... grrr....

d_tieah said...

Haha..
Lawak je siburukbahasa tu..
Sengal kan..
Takpe2, jgn d igt benda yg dh lps..
Dia bkn lelaki yg baik lah utk ko..
Sure nanti ko jumpa yg lebih baik dr dia..

p/s: Boleh tak kalo ko ubh kotak komen ni ke pop-up window? Hehe..

YanaMIB said...

erk laki ke yg ckp cemtu..klu pompuan maybe logik well biasanya mulut laser ni pompuan jek..hihi..klu laki mulut laser mmg nk bg kaki je kt muka dia tuh..hohoho~

sbr je lah niesz..apa yg dia ckp kt org tu, 90% akn dpt kt dia blk...hukum karma!

Afifah said...

betul2...orang macam tu x pandai jaga hati orang lain..orang cakap baik2 dia balas mcam tu plak..he..geram..

::..Dia daYa..:: said...

Salam

Daya pun tak suka orang biadap ni

Bahasa itu indah
Orang yang baik suka gunakan bahasa yang indah2x
tak perlu nak biadap

Tak suka n daya pun Pantang
Karate baru tahu
hahahahha

Eazy Izzuddin said...

memang pantang daku jugak...
huk3

aleen aiden said...

kah3.klo ade org mcm nih memang bley buat saket ati.haish!

sahromnasrudin said...

mmg pantang kalau org tanye soalan yg same kan..takde six sense ke hehehehhee

Solihin Zubir said...

ahahha.. biadap betul ayat2 tersebut...
ayat org ego dan suka rendahkan orang lain..
tak tahu nak jaga hati...
cakap tak lapik..
hish!

rAtU KeBayA said...

niesz.. kadang2 memang ada org yg burukbahasa mcm tu.. tak leh terima pendapat orang tu..

eqbalzack said...

adalah lebih baik kalau kita sentiasa merendah diri...betul tak?

Ujang9897 said...

hehe..

kalo org ckp kentut kau busuk la..cmner

hysman said...

si baik hati(mmber): kenapa cover buku ni ko pakai kaler biru?
si buruk bahasa (saye): sebab die tak merah...

hahaha.. itu antara gurauan sy slalu dgn member2.. hehe...

*kenapa perlu menyakitkan hati org lain
kan diam lebih baik...

ShafiqIzwan said...

memang pantang..

Amirrah Zawani said...

mmg pantang lah kan..
rasa mcm nak bg penyepak je.. ekeke :)

d_LA said...

hoh..mmg sentap la kalo jwb camtu kan..sbr adalah senjata paling tajam..tp kalo dla kdg2 balas balik..hehe..

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget