click banner for more info

Tuesday, January 25, 2011

susah ke seorg suami nk puaskan seorg isteri?

wow!jgn slh fhm, ni bukan entry panas..haha..niesz ni mcm ade pengalaman je..hihihi..xde la..just nk sharing, korg yg da kawen ley la praktikkan, mane tau bertmbh mesra hubungn suami isteri tu nnti..niesz pon belaja dr org lain gak..tp xde la niesz praktikkan lg..hehe...

so, balik pd topic td,susah ke seorg suami nk puaskan seorg isteri? ?..upps!nnti dulu..ni bkn tuk berpoligami tau..nmpk ats tu..seorg suami n seorg isteri..haha..ok, ni cume pendapat niesz je..mane tau kot2 nk amik input ckit..ehe..yg lum kawen pon ley la praktikkan lps kawen nnti..but bkn tuk suami je, isteri pon kena lah bekerjasama jgk..
1) time bercinta dulu bkn main berkepit smpai da mcm kembar siam da, tp np bile da kawen jln 1 batu? kan elok kalau pimpin tgn isteri tu time jln..nmpak bhgia je bile org tgk..

2) Setiap hari balik keja, balik la dengan senyuman dan bersemangat. Bila suami senyum, isteri n anak-anak pun happy, kalau balik muke mcm singa kelaparan, sape x takut..

3) Pastikan suami ada masa untuk berbual dengan isteri setiap hari. Semua isteri mesti akn rase bahagia bila dapat berbual dengan suami. ala, sekejap pon jd la..

4) Telefon la isteri, xpon SMS je, tnye la da mkn ke blm, ngah watpe tu..x susah kan?

5) Hiburkan hati isteri dengan bercerita, buat lawak ke, gurau2 manje ke..pling penting bile dlm keta, ni x, diam memanjang..np ek?

6) kalau nmpak isteri tu kat dapur, duk tetonggeng2 masak nasi, tumis bwng, ape slhnye kalau si suami tolong ape2 yg patut, isteri pon rase d hargai je, confirm ari2 mkn sedap..

7) kalau isteri mintak duit nak beli brg dapur ke, buku anak ke ape slh nye suami hulur ckit, tuk family jgk, tp kalau da mintak mcm2, jgn layan..haha..

8) jadi la suami yg pemaaf, jgn duk simpan dendam tu lame2, x elok..kan bgus kalau bertolak ansur..tegur- menegur..ehe..

9) berat je rase mulut ni nk puji, tul x? penat2 isteri tu g wat rambut la, tp hampeh, suami lgsung xtgk, ntah2 x perasan pon. perempuan ni mmg suke d puji, puji tu kan lebey baik dr megkritik..

10) ajak la isteri tu mandi same2 sekali sekala..sunah nabi tau..

p/s : ok, 1o cukup?hehe..haaa..jgn praktikkn yg no 10 tu je tau..yg lain2 pon kena..br la isteri korg tu syg lebey..ni baik punye tips tau..so, kalau ade permintaan tuk isteri pulak, niesz try bg tips ek..ehehe..'niesz blum kawen tau'..haha..

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

72 comments:

nub said...

kiranya kena macam zaman2 becinta dulu la na..hihihi

JIJI YU said...

bile aku nk beristeri ni..ehhhe..biase sume ni mase berkaseh mesra je ni..dah kawen lame2 tak jadi dah ni..eheh

Robot | Sakti said...

gua nak ajak bini gua mandi bersama-sama selalu.

hehehe

zati embong said...

jat pun blum kawen,tp ape yg jat tgk my dad sgt tolak ansur.bhagia je.snggup brhnti merokok after khwin.

~ yus ~ said...

semua akak dan suami dah pratikkan, kecuali yg no 10 tu kekadang je..hihi

beautiful_rose said...

amboi....siap bagi tip utk suami isteri yerk =p








tapi lagi berminat dengan lelaki yang pandai masak! =p

fara said...

nak praktik yang num 10 boleyh.. hehehe...

fara sokong num 1 seratus peratus.. skang ni nak tengok orang y da kahwin berpegangan tangan memang payah..kan kan...tapi kalo nampak they all macam tu.. siyes suka jerk tengok.. XD

AMI.FAHMI said...

no 10 to 100% org akan buat. LOL

fyra said...

eh , no sepoloh tuh yang penting tau
awwwww ;p

syafiq ariffin said...

agak membina entri nie..tp kbykn msyarakat kita ari susah nk prktikkan benda 2 semua..ada yg malu la, hape la..tyme cple bkn men lgi. tp bila dh kaen 2 x blh, ni x blh..manusia2.

nazrul ashraff said...

suka dengar nombor 10..hee..kebanyakan dorg buat that thing mse couple..lg2 mcg and call..bler dah kawen..perghh..jrang nampak..zzz

white rose said...

banyak perkataan "tau" dalam ni...
miahaaha...

niezs, kena printkan list ni, then tampal dalam bilik...
baru ingat...

puteri ain said...

kalau semua ni diamalkan,sempurna hidup ber family..:)

biskut said...

disebabkan lum kawen so baca jer mana tau esok2 leh buat praktikal ye dak niesz..hihi

m!ss $@BR!D@H said...

adik suke yg num 7 tu kak.. hee..

E.d.Y said...

yang no 10 tu paling penting tu

Solihin Zubir said...

sy nk romantik ngan isteri smpai akhir hayat...
nak mandi ngan dia hari2.. hahha.. ;-p

biella93 said...

np sy jadik blur bile bace entri ni ??? ahahhahaah

jeBateja said...

Tang yg last tu...mmg selalu taw...ahakz..jeles tak...jeles tak...?

tang masak...bukan setakat kupas bawang....complete den masak kan...terutama...bab buat puding...ahakz

Mr.IX said...

leh jadi penceramah rumah tangga ni...hehe

sissyira said...

salam

huhu,..ni yang semakin semangat nak kawin ni =)

noraim said...

zaman bercinta semuanya indah. hhuu.

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

tersenyum2 baca yg no.10 tu

(^^,)

sahromnasrudin said...

assalamualaikum....pandangan diatas ada benarnya tetapi ia terlalu ideal..sukar untuk menemui situasi diatas tetapi ia tidak mustahil

lionteen said...

ley x nak nangis skang:'(

d_tieah said...

Yg part sms tu sgt2 lah betul..
Ms bercinta 24 jam hp tak lepas kat tgn tau..
Bile dah kawen, hp wat dunno je..
Haram nak b'sms cm zaman2 bercinta dulu..

si gila papan kekunci said...

sebab dah baca...
tetiba terasa..


aahhh...
mak..kawen kan saye...huhuhu

ARJUNA.Inc said...

gud tips..hehe..skang nih..kbnyakan nye..bler da kwen je..da lma..dorang da x amalkan mcm zman dorang bcinta..ce kalo da tua2 pn.g tgok wyang sma2 ke..fuyohh!!..romantik~~..ahhaha

MamaEma said...

banyak jugak listnyer....

Ujang9897 said...

dah kawin mmg nak buat cmnie..belum kawin takpe..hee

Solehah said...

tq tips ni.harap semua suami baca.

mie said...

nampak senang..
tapi bila selalu dilaksanakan agak susah plak..
ehehhee

Dawa said...

bagus tips2 ni. saya sbg srg suami pn kdg2 disebabkan sibuk bekerja terlepas pndg gk hal2 yg remeh ni.

♥ eyka elisha ♥ said...

hehehe~zmn bcnta bkn maen mnis sume kn..
leh jd nsht pas kawen nnti neyh =P

Miss Ain said...

sape nak yg romantik cmtu?
leh la jd hsband saye eak?
hahaha

atie said...

huhu~bagus ye ni!

niesz said...

@nub harus begitu..haha..

niesz said...

@JIJI YU haha..sabar2..nnti kawen la tu..

niesz said...

@Robot | Sakti haha..jgn ingt yg tu je tau...semue kena ingt..

niesz said...

@zati embong bgus kan mcm tu..br bhgia..

niesz said...

@~ yus ~ alhamdulillah kak..ehe..yg tu sunah nabi kak..hehe..

niesz said...

@beautiful_rose hehe..terbace kak, tu yg rase nk share tu..hehe..

niesz said...

@faraha a..jrg dpt tgk org da kawen ni pgang2 tgn..

niesz said...

@AMI.FAHMI haha..gatal!

niesz said...

@fyra
adik pon gatal!haha...

niesz said...

@syafiq ariffin tu la..kena ingt selalu tau..nnti da kawen jgn lupe..

niesz said...

@nazrul ashraff tul tu..ape salah nye tnye isteri tu mcmane keadaan die kan..

niesz said...

@white rose hehe..sbb nk bgtau..haha..boley kak..

niesz said...

@puteri ainharap2 mcm tu la kan..

niesz said...

@biskut tul tu..mane la tau, tibe2 time kawen nnti lupe la plak..ehe..

niesz said...

@m!ss $@BR!D@H hehe...suke2!

niesz said...

@E.d.Y haha..gatal noh!

niesz said...

@Solihin Zubir haha..mmg laki suke yg tu je ek..haha..

niesz said...

@biella93 poyo je baby..haha..

niesz said...

@jeBateja yes!i know..hehe..nk puding!ehe..

niesz said...

@Mr.IX hahaha..xmau la..nnti rumah tngga sendiri x terjaga..haha..

niesz said...

@sissyira xpe syira..lagi cpt lg bagus..

niesz said...

@noraim erm..tu la..selalu mcm tu la kan..

niesz said...

@✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ hehe..senyum smpai telinga ye kak..haha..

niesz said...

@sahromnasrudin yup..xde yg mustahil kat dunia nie..ehe..

niesz said...

@lionteen lorh..np nk nangis lak nie..

niesz said...

@d_tieah nnti kena suh die bc nie..ingt setiap mase..ehe..

niesz said...

@si gila papan kekunci hehe..niesz pon!haha..

niesz said...

@ARJUNA.Inc wow!romantik nye!hehe..

niesz said...

@MamaEma ade lg sbnrnye nie..hehe..

niesz said...

@Ujang9897 hehe..yg penting lps kawen..sblm kawen x wat pon xpe..

niesz said...

@Solehah ha a..bace jgn x bace..hehe..

niesz said...

@mie tul tu..tnggjwb ni agak berat but boleh bhgia kan fmily smpai bile2..

niesz said...

@Dawa
lps ni kena berubah tuk jd yg lebey baik..ehe..

niesz said...

@♥ eyka elisha ♥ haha..xmau2..

niesz said...

@Miss Ain hahaha...ley2..nk niesz cri kan x..hehe..

niesz said...

@atiejom2..praktikkn lps kawen..hehe..

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget