click banner for more info

Thursday, January 6, 2011

ptptn aku x yah bayar..best!

rase2 nye da brape yer wit ptptn yg korg da pinjm..kalau niesz la kan..pinjm dr diploma smpai degre..yg diploma niesz pinjm spruh je, yg degree tu full..wa..bnyk la gamak nyer..ermm..jom kira, brape la kot yer..ade dlm 30k x?mak ai..blum keja lg, utang da keliling pinggang..mcamane nk kawen kalau mcm ni ek..penah dgr pasal ni x?
Untuk makluman semua peminjam, PTPTN dalam proses untuk menawarkan pertukaran pinjaman (3%) kepada pembiayaan pendidikan ujrah (1%) secara berperingkat.  
korg nk x?ni pd sape2 yg lum dpt ape2 respond o gagal tuk dapat pertukaran pinjman ni, ley la mohon kat cni..Penukaran Pinjaman (3%) kepada Pembiayaan Ujrah (1%)  .nnti lps korg da masuk kan ic n alamat email, korg akn dpt email dr ptptn mcm nie..


then klik bnda alah tu n kemaskini la korg nye maklumat dlm tu..then click ok..korg akn dpt jwpn nyer from email gak, but jwpn tu kena la tggu, ye la..yg mohon pon beribu2 kot..

ehe..cam wat tutorial lak niesz ni kan..saje nk share ngn korg, ringan ckit beban nk byr utang kalau betul2 dpt pertukaran ni kan..oopps!lupe plak..ni untuk org2 tertentu je tau, mksd nyer yg ade lam senarai ni jer..

Jadual Kemaskini Maklumat Bagi Proses Penawaran Ujrah

make sure tahun kelulusan pinjaman korg mcm yg dlm senarai tu..mksud nyer yg thun 2009 ke ats tu xley la nk wat pertukaran nie..rajin2 la usha email korg for d result yer..bye2..



Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

22 comments:

iwan_dextrous said...

oyeke..thnx 4 d info..


Dextrous cyber life

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

baru buat semalam..

tapi email belum dapat lagi..

kena la menanti =)

biella93 said...

kite p0n tak pyh byar gak ! HAHHAHAA

lionteen said...

kite dah dpt dah dulu.
tp ntah la.xsuke den bunge2 ni.
riba'

mrF said...

wow!..thankz!!.. huu....

CGG said...

ptptn tu..
interest ye cam cekik darah kan?
selamat membayar..
cgg pun

~CiK TiNieY~ said...

dh dftr tp xdpt pn email lg dr ptptn...pelik

Heidi Shafiq said...

sedihnye berhutang.. :(

nabilah_2908 said...

akk dh buat dh...tp belum dpt result lagi...huhu...dkt 2 bulan dh nunggu... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
S.A.H.A.B.A.Ttajuk n3

HonEyBuNNy said...

hehhe..ila da dpt surt tp xbuat lg..nis da wat neh terus la ila buat....hehehe

Fitrihadi.com said...

saya pun still berhutang..tapi now sambung belajar still tak apply lagi..adehhh

niesz said...

iwan_dextrous : welcome..hehe..

niesz said...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr: ha a..niesz pon br wat smlm..tp mesti lmbt respond nye kan..huhu..

niesz said...

bella93: nnti kalau ko msuk U, ko kena byr gak..ehe..

niesz said...

lionteen: huhu..kite xdpt sbb tu kena mohon, cian kt kite..ha a..xsuke gak..riba tu dosa!ehe..

niesz said...

mrF: Welcome..huuu..hehe..

niesz said...

CGG: ha a..tggi giler lak tu interest die..mau seumur idup pon xley nk abis byr..sakit ati tul..

niesz said...

cik tiniey: ermm..xdpt lg?tuk kemaskini o jawapan?kalau xdpt yg kemaskini tu mayb sbb slh masuk alamat email, but kalau xdpt jwpn tu mmg lmbt ckit la..

niesz said...

heldi syafiq: tu la..sedey tul yer..utang keliling pnggng nie..takut tul..

niesz said...

honeybunny: hehe..kena wat cpt2, kalau x lmbt die proses..

niesz said...

Fitrihadi.com : ermm..np xapply?niesz pon utang dr dip smpai degree..huwaaa...nazak nk byr balik nie..

niesz said...

nabilah_2908 : lame nye akak tggu, huhu..confirm niesz pon kena tggu berbulan2 kalau mcm tu..

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget