click banner for more info

Wednesday, January 26, 2011

free2 kena maki ngan jpj

mesti semue ade experience blaja keta kan..bg yg da amik lesen la..bape kali korg amik test jpj? hehe..ade x yg geng ngn niesz, 1 kali je test..haha..bkn la nk bongkak, cume teruja ckit..mesti mcm2 perasaan kan time kena pnggil name tu..giler seram la..

time niesz amik test nie, gilirn niesz kul 3 ptg, punye la awl niesz dtg, biase la, kate menumpang, harus la cpt..ehe..cikgu niesz yg hantar..niesz amik test ni ngn adik niesz..sementara tggu tu, mulut ni duk terkumat kamit menghafal 7 prkara sblum drive tu..smbil tu tgk2 la org..

niesz : uit, ko prasan x, smue yg test gune keta WRF tu smue fail..apasal ek..
fiza : ha a la..keta tu prob kot, ish! jgn la dpt keta tu nnti..
niesz : doa2 la dpt keta yg ok..
fiza : kite rase x sedap ati la, kalau kite fail mcmane?
niesz : xyah la pk yg bukan2, tawakal je..
time niesz ngn adik niesz kena pnggil..1st test bukit n parking..
jpj : kamu naik keta tu, kamu naik keta yg tu..
fiza : uit, kite dpt keta WRF tu la!
niesz : xpe2, cube je..gud luck!

sedey je, niesz lepas, tp adik niesz x lepas..mmg rase nk nangis je tgk die fail..keta tu mmg berhantu la..hehe..
time ni test jln raye lak..sbnrnye ade 2 jnis keta, kancil n viva..tp niesz lg suke kancil..biase la, ALLAH tu slalu nk uji kite kan..niesz dpt viva..
jpj : kamu cni..
niesz :( mak ai!, grng nye muke!niesz pon trus la wat 7 bnda alah tu)
jpj : ikut jalan A
niesz : ok..

giler sesak jln time tu, da la berbukit2..rase tension giler je bwk keta time org balik office..niesz boleh x perasan selekoh nk masuk balik tempt test tu..

jpj : oit2..kamu nk g mane ni!masuk sane la..
niesz : maaf2, sy xprasan td..
jpj : masuk sane..masuk sane..
niesz : baik..
jpj : laaaa! asal la lembab sgt awak masuk simpang tu?!tekan la minyk tu ckit!
niesz :( waaaaa...rase nk nangis je kena tengking mcm tu..smpai ati!)
p/s : time kena tengking tu mmg dlm ati ni menyumpah2 la..peduli ape kan die nk tengking, asal lepas..xkuase nk jumpe jpj lagik!cite korg mcmane lak..hehe..

Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

86 comments:

ima miszu said...

waaa sgt gerun la imaa T____T ima nga tunggu lesen L ni. taklame lagi nak buat P lak.. hohoho mak aihh garangnyaa JPJ tuh wohh.
grr :)

bunga said...

ala ciannyer...bunga xpenah kena marah..tapi 2 kai gak test..hee..

sayangsayangibu said...

yang ponting dapat lesen....

sayangsayangibu said...

masa akak dulu kan
rmainya yg kantoi adalah lelaki

nazrul ashraff said...

haha..tahu takpe...ada wat gak entry pasal test jpj..tapi x cilita la psl kena marah ngan tester..huu..sedihnya!! tapi dah lepas..haha..tak pyah ingat

zati embong said...

niesz!kalau kat kuantan biasanya test dekat PMC (Pusat Memandu Cermat).Waa tetibe jat teringat kisah lucu,nnt jat bt entry psal kisah lucu tu.

Jat pun lepas JPJ sekali je,5 tahun yg lepas kut.Bayar special,so dpt kelonggaran dgn JPJ.Patutny ade Route A or B,tapi keluar je jalanraya pastu U-turn then masuk kawasan PMC semula.xpayah nak lalu Route A or B.Haha.Lesen beli.tapi yg penting,naik bukit,parking n drive semua pass lah.Haha

ZWAN SABRI said...

Jelesnya tengok dia lulu test jpj..
TAHNIAH! ;)

white rose said...

HAHAHAHA...

akak ko ni senget sikit...
3 kali test parking (tang bukit)

naek je bukit, turun kebelakang semula...

kalau lepas bukit, parking lak problem...

JIJI YU said...

JPJ mmg tak sekat kete aku..ehehe

-[miracle]- said...

haha. eika pon kene marah. tapi, die tak garang sgt. die baik je. lelaki yg ade misai dgn perut buncit. haha :D

sibaik lepas dgn sekali lafaz, eh sekali test.
17/20 je. ngahaa~

Muhamad Zaki Zafir said...

sy pn kne maki."kau dah la lembab, bwk pn slow".buat dono je, janji pass.tp sy pn prnh slh msk simpang, masuk jln jem.mnjerit jpj tu,haha.dh la test tghri,hari jumaat.nsib baik smpat sampai.

tp skali test je,terus pass.ngam2 pass je la.16/20 hehe. :P

redzwanie redzmann said...

hehehe..bese la tuh niesz..
wanie jalan lepas..tp bukit x lepas..
2nd baru lepas..terbang rm50..

mse jalan tuh wanie dpt jpj gatai..haha

Novelgurl said...

Assalamualaikum

ala.ala..bace cite akk nie rase takot la plak..huuhhu..

HonEyBuNNy said...

he2..betul tu...ila xdak la pengalaman teruk2 sgt amik lesen dulu....cuma dgr kisah kawan2 diorg kena marah2....heheh

Tasha said...

I dapat JPJ yang agak sporting..... gatal sikit la....tapi kita layan baik2 dia pun luluskan. then dah tak jumpa dah. dia gatal nak no telefon jer....tapi I tak bagi. just cakap baik2 jer..... biasala...kita kan pompuan, guna la kelembutan dan kelebihan yang ada pada diri kita. jangan sampai rosak diri dah la. stakat amik kesempatan nak lulus JPJ je pun. hahaha....

Izamir Ridzwan said...

apsl lah abg jpj tuh grg sgt ha??

MAPPIAU said...

waaaa tragis jugak citer ko dik nak dapatkan sekeping lesen,

tapi kan dik time akak amik test lesen dulu akak kene gangguan seksual okeh, siap die offer nak tak jadi bini no 3 die kalau nak lulus hadoiiii giler saiko okeh huhuhu.

tapi alhamdulillah akak lulus sekali amik jugak tanpa jadi bini no 3 die!! akekeke tak sangggupp okeeyy hahaha.

zaMir said...

saya pulak...sblum test jalanraya...kan ade kne periksa sume tu...tp kat kertas markah tu, dia tanda X kat membetulkan cermin pandang sisi...padahal ade je buat td....saje je nak kasi markah kurang...hahaha...tp sbnarnya saya lupa nak cek hon...tu je...tp x tanda X pulak kat part periksa bunyi hon tu...hehe...=P

biella93 said...

ahhaha . sbar jela . pasni turn kite pulak . hehehe

mr.syazwan said...

penutup yg terencat

x ckp pun lulus or x??

huhu

biasa la tuh jpj

haha

lps ni nak ambik lesen apa lak?

lori?? hehe

fara said...

heee.. gerun tull..

patutnya kita marah dia balik.. hehehe... suke suki jerk mrah orang...

cik yuz said...

haha...biasela tu.... :))

hysman said...

pokcik test kete sekali gak..
takde plak kena tengking...
cuma tyme test moto 3 kali..pesal jpj nyer mcm lahabau skit,kurang ajar dan tak sopan..boleh ker tak lulus boleh campak jer form tu... ish....

HEROICzero said...

uish last time bawak kereta manual, waktu test JPJ ni lah! heheh!

jeBateja said...

Wakakakakakakaka...samo lah dgn den...kono marah sobab masuk simpang....ahakz....sama...sama....jantina je lain...ahakz

noraim said...

oh, sy xde pengalaman lg. lesen pon xde. hihi.

sissyira said...

salam

syira siap mengorat lagi dulu,, sebelum depe suruh, syira cakap dulu, sampaikan jpj tu mati kutu..hahaha

mie said...

gue kena no.3
awal pagi, jalan semua clear..
jpj pun baik..
heheheee

lionteen said...

xsuke la igt test jpj ni.wat skit ati je.hehe

~ yus ~ said...

akak amik test pun sekali aje....alhamdulillah baik yg jd pemeriksa tu..hehe

apezs shah said...

salam

niesz haha kesian dia.. tapi kesian lagi kat adek tu.. mcmane leh jadi camtu kan.. takpela nanti ambil lain.. kite serupa la niesz.. apezs pon test 1 kali je pas dah.. ish3 biar petik kena tengking segala ni.. apezs xde pon siap cakap ape tau.. kamu drive je kemana pastu patah je balik haha... ;) best x.kehkeh...

ShafiqIzwan said...

jpj memang macam tuh. kadang2 tu, kesalahan yg kecik sangat2 pon die kire.

lalink7 said...

alamak teror nyee niesz..sekali je...hebat2..sis kat bukit settle..tp xpas kat jln raya sebab nerveous JPJ dok sblah garang sangat....huuuu..sedih2

Lya Colours said...

eh ada plak ek org JPJ macam tuh
nasib baik dulu kita dpt brader JPJ ok
masuk je kete, dia ckp ikut jalan sekian2, and da drive, balik dah lulus !
weuuu cuma masa tuh dia pesan,"kalau dah dapat lesen nanti, jgn lupa tampal P"

hihihi

rATu kEBaYA said...

nasib.. akak tak pernah kena marah lagi.. maybe JPJ tu dah penat dia malas nak marah dia terus bagi lulus je..

MamaEma said...

janji dah lulus..tak jumpa dah muka org jpj tu lagi...

Amy Syaquena said...

nasib baik la time amy abag jpj tue ok je..

Hanis MY said...

la syiannyaa huhu...mmg garang tapi masa test dolu2 sib bek tak kena dgn pakcik garang huhu...

Miss Ain said...

same la..skali jek test..(x bek la bongkak) hihi..

tp 1 ayat uncle JPJ ni mara aku smpai aku x leh tekan minyak..
"awak blaja mcm mane dlu?org suh benti seblum line...yg ni awk da lebeh line...x reti ke ape?"
aku snyum jekk....then tbe2 die pnggil.."hah..seb bek awk lulus..."
smbil knyit mate...gatal!

nabilah_2908 said...

tk patut lapakcik JPJ buat mcm tu..nak marah2 pulak..ish..

akk...kali kedua baru lepas.. ;)

fail kt jalan gak...

gabra punya pasal..masuk2 kete..start enjin..terus jalan tnpa pakai safety belt..etc..

baru je keluar simpang..pakcik JPJ tu suh berhenti..terpinga2 gak bila dia suh berhenti..rupa2nya tak pakai belt.. ;)

syg je...yg lain2 sume lepas..

2nd round baru ok.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
SAKIT GIGI

♥ manje ♥ said...

kita plak ms test tu... tak tengok pon org jpj tu... haha takut + malas... ~

d_LA said...

tingat ms zmn blaja dulu..huhu..garang giler kot jpj tu siap ckp lembab lg...lps lulus tu hepi giler kan

atie said...

pengalaman atie..mak ckp..atie guna lesung pipit atie utk lepas ujian..sbb semua org JPJ tegur lesung pipit atie..hahah

niesz said...

@ima miszu ha a..jpj tu garang..tkut nk tgk muke die..

niesz said...

@bunga hehe..same mcm adik niesz, 2 kali..xpe, asal dpt lesen kan..

niesz said...

@sayangsayangibu betul tu kak.. :)

niesz said...

@sayangsayangibu haha..mcm klakar plak kalau rmai laki yg x lepas..

niesz said...

@nazrul ashraff sedey sgt2..rase nk nangis pon ade..ehe..

niesz said...

@zati embong wow!syok nye..hehe..dulu cikgu niesz x bg wat yg byr mahal tu..die xreti nk kautim kot..haha..

niesz said...

@ZWAN SABRI awak da amik lesen blum?hehe..

niesz said...

@white rose hehe..akak nevous kot time tu..xpe kak, kite same2 da lulus..ekeke..

niesz said...

@JIJI YU sbb tu keta die..wakaka..

niesz said...

@-[miracle]- haha..mud baik punyer..

niesz said...

@Muhamad Zaki Zafir same mcm niesz..xbaik ckp org lembab..

niesz said...

@redzwanie redzmann hehe..xpe, sekali seumur idup..hehe..

niesz said...

@Novelgurl jgn tkut, yg penting confident, kalau die mrh wat bodo je..hehe..

niesz said...

@HonEyBuNNy ha a..ade yg dpt yg garang, ade yg dpt ok..

niesz said...

@Tashank gak wat mcm tu tp tgk die serious semcam, trus jd menggelabah..haha..

niesz said...

@Izamir Ridzwan ntah la..sbb da pnt kot kena layan org dr pg smpai ptg..

niesz said...

@MAPPIAU wa!tkut nye kak..hahaha..nsib akak pndai ngelat..

niesz said...

@zaMir hahaha..die saje cri kesalahan la tu..

niesz said...

@biella93 bersedia la ko ek..berdebar giler kot..

niesz said...

@mr.syazwan niesz lulus la wan..dpt PROFESIONAL lg..haha..

niesz said...

@farank marah tkut, nnti die fail kan kite plak..haha..

niesz said...

@cik yuz hehe.. :)

niesz said...

@hysman hahaha..tu lg kurg ajar tu..sabo je la kan..

niesz said...

@HEROICzero tau xpe, xnk da pkai manual..mnyusah kan..haha..

niesz said...

@jeBateja hahaha..ley plak same yer..

niesz said...

@noraim xpe, nnti kalau da amik, share cite ngan akak..hehe..

niesz said...

@sissyira hehe..pndai syira kenakan dorg ek.. :)

niesz said...

@mie bgus giler..huhu..niesz dpt kul 3, mmg ptut la die mcm tu..haha..

niesz said...

@lionteen hahaha..nk nangis tau tgk ko fail aritu..

niesz said...

@~ yus ~ hehe..mmg nk dpt yg mcm tu kak..kena tgk keadaan n kul bape..hehe..

niesz said...

@apezs shah lg best..hahaha..confirm kalau niesz jln then u- turn je..haha..

niesz said...

@ShafiqIzwan ha a..nk potong boley, tp jgn la bnyk2..hehe..

niesz said...

@lalink7 hahaha..klakar kan kak..mcm2 cite org test keta nie..

niesz said...

@Lya Colours sempoi giler la jpj tu kan..mud baik punyer..haha..

niesz said...

@rATu kEBaYA tu lg bgus kak, xyah die ckp bnyk2..bg lulus kan senang..ehe..

niesz said...

@MamaEma betul3..bye2 jpj..hehe..

niesz said...

@Amy Syaquena hehe..tu la..xsemue dpt mcm tu..

niesz said...

@Hanis MY ikut rezki kot kan..ade yg ok, ade yg x ok..

niesz said...

@Miss Ain hahaha..gatal!

niesz said...

@nabilah_2908 lorh..cian kat akak..mcmane boley lupe yer..hehe..

niesz said...

@♥ manje ♥ tkut kan..mcm singa..haha..

niesz said...

@atiewow!atie ade tarikan sendiri nie..hehe..

niesz said...

@d_LAha a..dorg suke ckp lembab..xbaik tau..

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget