click banner for more info

Tuesday, December 28, 2010

bila aku d suruh layan tentera..

sbnr nye da lame niesz nk post cite ni..tp sbb kan ni sibuk sgt nk edit blog tu yg jd lambt tu..hehe..
nk tau x ape jd time interview niesz aritu??? d sebabkn tu jgk la niesz trus keje tu..even org tu da call balik tuk niesz start training nex week..sbb kan tmpt yg niesz nk g tu niesz mmg xtau jln, so mlm tu ayah da siap tunjukkan . ayah, emak, fiza, baby n betty sbb teman kan niesz..

: masuk, ermm..explain about urself, ur education, ur experience n what do u knw about marketing..
: my name is ............
 : mcmane kamu nk attract people tuk beli produk kamu??sy bgi real situation..nnti kamu akan jumpa dgn (company ni jual sparepart & accessories tuk military), n dorg pon bkn senang2 akan layan kamu..boleh jd nnti kamu pnat2 tggu dorg, tibe2 pegawai tuk xde masa nk layan kamu..kadang2 kamu kene maki hamun, lg2 kamu ni bdk baru. kamu kene tebal kan muka jumpa die ari2 smpai kamu dpt order tu.
: ermm..bg sy, sy kan amik mase even sekejap tuk bcakap dgn pegawai tu, atau sy ...(time tu mmg da blank sbb soalan bertubi2 kuar n semua jwpn niesz mmg d sngkal )
: kamu pon tau kan ...ni gatal ckit..kadang2 kamu kalau die ajak kamu kuar, g minum2 ke, g karaoke ke, g dinner ke even kul 11 mlm, kamu kena lah g..kalau x, die xkan amik order dr kamu..
: hah?! (mmg terkejut giler bila dgr, smpai mcm tu sekali?)
: ala, dorg selalu mmg mcm tu, tp biase la, mmg cara dorg mcm tu, kena la ikut style dorg, kadang2 yg berserban tu lagi gatal, n lg 1, kamu kene selalu travel, to make sure brg order tu smpai kat tmpt tu ngn selamat. kadang2 dorg ni wat hal, bgtau brg rosak la, ape la..padahal brg tu ok je..kamu kena la pndai amik ati dorg..contract 3 thun..mcmane?kamu snggup??
: ( sure korg da tau jwpn niesz kan??)

ermm..bg niesz la..kalau korg jenis yg tegas, tetap pendirian, kuat, mayb boleh grab job nie..but kalau yg just nk amik ni tuk suke2..xpyh la..sbb mmg mkn diri nnti..lpas ni niesz da xnk plih job yg kena cri client nie..bahaya!

note: nk g melaka, mau tlg adik g wat research kat sane..jom2..cuti2 malaysia..



Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------
Image Hosted At MyspaceGens
--------------------------------------------------------------------------------------

Suka entry ni? boleh LIKE!

9 comments:

Eazy Izzuddin said...

grab ja xD

enyheartsdiamond said...

mereka mmg gatal.. huhuuu

Solehah said...

ya la niesz. sales ni mmg teruk sikit kerjanya. kene kerja keras nak bg org beli barang kita n puas hati dengan servis kita.

Amy Syaquena said...

Nak ikut dah lame x balik kampung...

niesz said...

Eazy Izzuddin ; hehe..kalau x pk sal diri sendiri mmg da lame grab..huhu..but xley la..risiko..

niesz said...

enyheartsdiamond : betul3...

niesz said...

Solehah : ermm..tu la..xminat keje2 mcm ni..

niesz said...

Amy Syaquena : jom2..smbil keje smbil bercuti..

Novelgurl said...

Salam..huhu mmg ssh =_=

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget