click banner for more info

Tuesday, June 29, 2010

asal pegang je die dtg..

niesz ni bengang pon ade..sakit ati pon ade..bkn ape..ye la..
kite ni nk harapkan shopink ari2 mmg la xmampu kan..
bile da ade wit tu,meroyan la nk bershopink..

niesz ingt nk la g li bj..rase da lame gak la x shopink bj..
duk ngah membelek2 bj ni,tibe2 minah kedai ni dtg..ingt kan nk tanye ke ape..
tgk muke die..mak ai!!terbantut niat nk li bj..kerek giler!


trus niesz xjd nk li..time niesz blah tu,niesz prasan die duk betul2 kan bj yg niesz belek td..xfhm betul..

sbnrnye minah tu nk jual bj ke?nk kemas bj? o nk jdkan bj tu hiasan je?

ni lg 1,asal niesz tgk je,die dtg..ermm..mmg la tu keje die..
but kalau die duk mengekor kite je..xselase jgk kn..
malu plak if bnda yg kite nk li tu mcm ni..


n smpai skang niesz xpnh masuk 1 kedai ni da tp bkn kdai bj la..nk tau np?

me: kak, perfume yg bau lembut ade x??
minah sengal : ade..kat ctu?
me: ctu tu mane? (niesz ckp lam ati la)
      sbbkan niesz xtau yg mane 1 bau die yg lembut..niesz try la semue
      perfumes yg ade kat ctu..
minah sengal: kalau awk try semue perfume tu bercampur la bau die..
me: mane sy tau yg mane 1 lembut.. ( bengong ke ape?)

trus niesz bla..niesz pon xfhm la..dorg ni nk berniaga wat la cara nk meniaga..
mcmane la org melayu nk untung kalau layan costumer pon mcm nk xnk..xfhm3...

Suka entry ni? boleh LIKE!

43 comments:

redzwanie redzmann said...

bt0l 2 niesz...
wanie p0wn xske kl0 0wg asyk nk follow je kl0 kite nk bli brg..
kdg2 wanie ckp kat mber...
ingt aq x der wit ke nk by0...hehe
hangin t0l la...

kl0 nk bli perfume p0wn sme cm niesz gak..
sb 2 wanie ske sh0pping bnde2 nie ngn papa wanie..kl0 tgk ngn 0wg tua skali..
bru tehegeh2 nk layan..damn t0l..huhu

POSH76 said...

beb mmg menyampah SA kat mesia ni....mcmla org nak curi barang dia...baru jadi SA bukan manager berlagak cam nak mampossss...i elok jer dia ngekor terus blah

ezany said...

kes 1 tu dia bajet orang takde duit la kot nak beli..

kes 2 lak minah sengal tu makan gaji buta..

Rowena Chasez said...

hahahaa...
wena pon tak suka salesgirl yg suka2 je ikut kita dri blkg..
scary ooo...

Bulan Di Langit Osaka Biru said...

i hate too... but penah jadi salesgirl.. huwaaaaaaaaaaaaaa

zulfadzly said...

diorang ni bagus sbb bt keje tp yg x bagus ngekor kite macam kite nak x berduit sgt nak beli..huh.


eh. jom shooping. hahahaha

nas said...

aku baru jerk shopping tadi....
beli baju2...
hoho...awak senior saye ek?
uitm ker?
kos?

lionteen said...

ala...nk bl bra tu ckp je 'sy nak bl bra,saiz 40,push up punye,kaler oren,berkerawang2,ade besi'hahaha...
mau kelam kabut die cr..
hahahaha

QieFLy si Dolce said...

hhurmmm kadang tu dorang ni sngt memilih customer...dorang just lihat dari luaran jer...:P
Entry terkini : kamu ada guna Live Traffic Feed tak??

Ikan Manis said...

lepas ni x perlu dah nak masuk kedai tu. hampeh je minah sengal tu.


salam ziarah. salam kenal.

intanurulfateha ❤ said...

.same goes with me!
.i pun x suke org sibuk ikot bontot i bile i nk shopping
.tp klu hairi yg ikut bontot i, i loikeeeeeeeeeeeee
.hahahha!

niesz said...

redzwanie redzmann: ermm..tul tu..mmg sakit ati je kan ngn org mcm tu..smpai skang mak niesz pon da xmasuk kedai tu..sakit ati ni smpai skang trase lg..

niesz said...

POSH76 : tul tu sis..ingt kite ni ape..nnti time kite nk cr size pndai2 la kite tnye die kan..sibuk je ngekor x abis2..remas!

niesz said...

ezany : tu la pasal..xkan nk suh kite tayang wit dulu br die caye..pelik!

niesz said...

Rowena Chasez : niesz pnh kene ekor smpai ke parking kete..mmg scary giler..

niesz said...

Bulan Di Langit Osaka Biru: hihi..its ok..bkn ape,dorg tu pndang cam kite ni xde wit..if kite xde wit,xde la kite belek2 bj kat ctu kan..

niesz said...

zulfadzly: ermm..dorg xde keje la tu..tu yg duk ngekor jew..

jom2 shopink..awk blanjer..haha..

niesz said...

nas : shopink bj raye yer..hihi..

niesz uitm s.alam.gak..but cos lain la..niesz amik degree statistics..taun ni da taun akhir..

niesz said...

lionteen : hahahaha..40? besar tu beb..nk bg sape pkai..berkerawang lg..hahahaha..ok gak idea tu..mau kelam kabut g cr size besar giler tu..haha..

niesz said...

QieFLy si Dolce: tu la..pndang kite mcm kite xde wit..beli 1 kedai tu br tau..hahaha..mcm la niesz ni bnyk wit..

niesz said...

Ikan Manis: mmg..senyum pon x..ala..stakat pkai bj lawa mcm tu,tp muke tu xsenyum..buruk jgk jd nye!

niesz said...

intanurulfateha ❤ : mcm nk kasi kentut je time die ngekor tu..confirm da x follo da..hahaha..

ala,if yg tu ok jew..siap ley suh bwk kan brg lgik..haha..

HonEyBuNNy said...

setuju pendapat nis....xsuka la lau ada pekerja mcm tu....diorg mcm pemalas sikit.....kerja buat cara nak kerja la kn...aiya...

niesz said...

HonEyBuNNy: ha a..mmg..tau nye bersolaek lam kedai tu jew..smpai da berinci2 bedak kat muke tu..

Fiq said...

toksah paham dgn org yg xreti berniaga. klu cuba difahmkan, biol otak nanti. diorg tu sepatutnya tau jaga keselesaan pelanggan. adoi...

fiD said...

kadang dorang ni x reti nak faham kan... tak selesa kite buatnya...

bila nak minta tolong xde, bila x minta penyibuk pula.. aduh!

Kawan follower lama,saya sudah tukar link blog. Jadi sudilah follow blog baru ok =)

niesz said...

Fiq: org yg xfhm2 bhsa mmg mcm tu..mintak tlg ckit pon xley..bkn susah pon..
confirm da x g da kedai tu smpai bile2..

niesz said...

fiD: huhu..biase la tu..sakit ati je lebey..
duk diam2 suda..
kang kite pnggil la if kite nk ape2..

y@n@ M!B said...

yana pn penah kena kt giant area melaka..nk cari pembalut adiah, ty la kt cashier..dia jwb apa taw??

"cari la kt dlm tu, sy pn blum abes round lg dlm tu"

WTFish kan!! grrr~

last² memang kena sound la dgn dak encem..bongok glerr klu kita tau tpt brg tu xde la nk ty kan...haish~

bikin panas je entry gini..huhuhu~

redzwanie redzmann said...

mmg skt aty p0wn niesz...slalu cgt certain2 SA mcm tuh...
yeker??smpi mak nies p0wn da x msuk kdi 2..?
xpe..byk ag kdi best2 slain kdi tuh...
sbr k..=)

niesz said...

y@n@ M!B : tu name nye xiklas wat keje..nk keje senang2 je..
kalau mls sgt xyah keje..kan senang..
org lain pon xsakit ati...

niesz said...

redzwanie redzmann : tu la..mmg xnk g da smpai bile2 pon even kdai tu kat tmpt lain..sbb bile niesz g je kedai lain,layanan dorg tetap same..
konon..branded..layan mcm ape,pndang pon da xnk la..geram!

ciEk NiENa said...

ciek sokong tu niesz.. skung ni banyak kedai kalo orang kita yg meniaga, musti camtu lah layanan diorang.. hilang feel nak shopink kalo camni la selalu.. xramah pulak tu..

biella93 said...

erm bt0l tuh . nyampah t0l . lagi2 klau msuk kdai yg b'jename . perghhh lgs0ng tanak lyn . mcm laa kite ni takde duet . huh ! nympah t0l laaa !

niesz said...

ciEk NiENa: mmg..xsuke..xsuke..xsuke..

niesz said...

biella93 ; tu la..tunjuk wit 2.5 juta br tau..hahahaha,,

redzwanie redzmann said...

laa..yeke??branch len p0wn cm 2 ugak ke?
mmg d ajar cm gitu k0wt..
telebeyh pndi la smpi dye lyn cust cm 2...hahha..
kdi pe nie niesz??nk taw gak..
huhu

niesz said...

redzwanie redzmann : hihi..kedai yg konon nye glamour tu..menyampah tul..tau nye bersolek je 24 jam..xfhm!

Khidhir said...

haha..psal dia tgk awk cam x b'duit kot..lain kali jalan wat cam orang kaya..

niesz said...

Khidhir : hahaha..tu la..kene pkai bj cam datin..

redzwanie redzmann said...

d0wg mmg di jar cntek luaran..
tp cntek dlmn d abaikan..
bese la..
0wg skrg kurg budi bhs..
sme la ngn 0wg accnt department kat k0lej nie...
mnyampah t0l~!

enyheartsdiamond said...

tak suka salesgirl!

athirah said...

hye...setuju..sale girl suker jer ngikut ..terus tadak mood nk beli baju...huks...saper yg rugi..hehe

dah join? click sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...





ShoutMix chat widget